Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-28@16:35:59 GMT

مقاصد ترامپ از سفر به عراق

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۵۱۹۴۷

دونالد ترامپ با هدفی چندمنظوره بدون اعلام قبلی وارد پایگاه نظامی آمریکا در عراق گردید و پس از سه ساعت سلام و خوش و بش با سربازان آمریکایی، عراق را ترک نمود. اولا سنت نانوشته همه روسای جمهور آمریکاست که یک روز پس از کریسمس از یک پایگاه نظامی آمریکا در خارج از کشور دیدن می‌کنند. ترامپ که سال گذشته این مهم را انجام نداده بود، امسال قضای آن را به جای آورد و از دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق و در آلمان دیدن نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثانیا، ترامپ اخیرا استعفای جیمز ماتیس، وزیر دفاع را پذیرفته بود و برای پر کردن این خلأ در میان نظامی‌ها، نیاز داشت سمبلیک از چند پایگاه نظامی دیدن و از سربازان و افسران حمایت روحی به عمل آورد. ثالثا، ظرف 10روز گذشته ترامپ اعلام نموده بود نیروهای آمریکایی از سوریه به سرعت خارج خواهند شد که در آمریکا و در اروپا این اقدام را تصمیمی اشتباه خواندند و آن را چراغ سبز به داعش دانستند. دونالد‌ترامپ با خیره سری همیشگی خود در جواب مخالفان در سخنانی در عراق بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه تاکید دوباره نمود. ولیکن گفت ما در صورت نیاز از همین پایگاه عراق، سوریه را مورد حمله قرار می‌دهیم. رابعا، توجه ترامپ به انتخابات دور آینده ریاست جمهوری در آمریکا است. لذا از هم اکنون سعی کرد نظامیان را جذب نماید و به آنان برای اعلام وفاداری، کلاه امضاشده خودش را اهدا کند تا به نفع او رأی دهند. به این ترتیب ترامپ سفری بدون برنامه‌ریزی و خارج از عرف دیپلماتیک به عراق انجام داد تا اهداف چهارگانه فوق را به منصه ظهور برساند. ولیکن باعث واکنش‌های زیادی در آمریکا و در جهان گردید. او در بیان دیدگاه خود دچار تناقض شد و اظهار داشت دیگر دوران احمقی آمریکا که در هر کجا دخالت نظامی کند، به پایان رسیده و در خاورمیانه هرکس منافعی دارد، خودش هزینه کند و نباید انتظار داشته باشند آمریکا به جای آنها وارد عمل گردد. اگر می‌خواهند ما وارد عمل شویم، باید هزینه‌ها و پول آن را بپردازند. این جمله بدین معناست که اولا هزینه نیروهای نظامی آمریکا در عراق را قاعدتا باید عربستان و دیگران بدهند که در غیر اینصورت نیروهای آمریکایی باید به طریقه مشابه عراق را نیز ترک نمایند. ثانیا، ترامپ افزود ما سالانه چندین میلیارد دلار به اسرائیل کمک می‌نماییم، خودشان باید از خودشان دفاع نمایند. به عبارت دیگر ترامپ می‌خواهد بگوید اسرائیل نباید به اعتماد حمایت نظامی آمریکا در سوریه عملیات نظامی انجام دهد بلکه مسئولیت هر عملیات نظامی به عهده خودش است.

این سخنان بیشتر وجوه مختلف تصمیمات آمریکا مبنی بر خروج سوریه و افغانستان را روشن می‌سازد و تا حدودی چتر حمایتی آمریکا از اسرائیل را کاهش می‌دهد. البته شرایط سیاسی درون آمریکا تا به‌حال اجازه نداده هیچ رئیس‌جمهوری در صورت به خطر افتادن امنیت اسرائیل وارد عمل نشود. وجه دیگری که ترامپ بر آن تاکید کرد، دشمنی همیشگی با ایران بود و اظهار داشت شما سربازان اینجا هستید تا ایران را زیرنظر داشته باشید. به عبارت دیگر یکی از اهداف حضور نظامی آمریکا در عراق مهار و کنترل ایران از درون عراق است. اما سهم عراق در این سفر چه بود؟ از نگاه دولت و مردم عراق، دونالد ترامپ اهمیتی برای آنان قائل نبود که اصولا پس از ایجاد هماهنگی و با حفظ آداب تشریفات دیپلماتیک وارد عراق شود. بلکه عراق را به عنوان بخشی از حاکمیت خود و یا اشغال شده خود تلقی کرد که هروقت خواست بیاید و هر وقت خواست برود. آ‌ن‌طور که از اخبار عراق برمی‌آید، چند ساعت قبل از ورود ترامپ، مقامات آمریکایی به نخست‌وزیر عراق اطلاع داده‌اند و از او خواسته‌اند به پایگاه نظامی آمریکا رفته و در چادر نظامی با رئیس‌جمهور آمریکا ملاقات کند که احتمالا عادل المهدی، نخست وزیر عراق از ترس افکار عمومی و احزاب عراقی تن به چنین ملاقاتی نداده است. سخنگوی کاخ سفید اطلاع‌رسانی کرد که دونالد ترامپ با عادل المهدی تلفنی صحبت کرده و ترامپ از نخست وزیر عراق دعوت سفر به واشنگتن کرده که او هم پذیرفته است. این نشان از آن است که دولت عراق روابط معمول دیپلماتیک خود با آمریکا را ادامه می‌دهد و آمریکا هم به عراق کماکان بعد از 15 سال به عنوان سرزمین تحت اشغال می‌نگرد. تجربه تاریخی نشان داده عبور کشورهای اشغال شده از این مرحله به آسانی امکان ندارد، از یک‌سو باید منافع کشور اشغالگر به نوعی پایان برسد یا در مرحله‌ای برآورده شود و از سوی دیگر، ترکیبی از اقدامات حقوقی و واکنش‌های مردمی باعث شود کشور اشغالگر به اشغال خود پایان دهد. اما کشورهای اشغالگر با در اختیار داشتن برخی اهرم‌ها، می‌توانند کشور اشغال شده را قانع کنند که حضور نیروهای اشغالگر به نفع منافع و امنیت ملی آنهاست. به طور مثال دو کشور آلمان و ژاپن که شکست خورده جنگ دوم جهانی بودند مورد اشغال آمریکا قرار گرفتند که آمریکا در هر دو کشور در 73 سال گذشته دارای پایگاه‌های متنوع نظامی است. در آلمان واکنش مردمی و یا حزبی کمتر دیده می‌شود ولی در ژاپن، مردم به‌ویژه مردم اوکیناوا هر از گاهی تظاهرات می‌کنند و با طرح تخلفات نظامیان آمریکایی نسبت به شهروندان ژاپنی، از دولت خود درخواست خروج نیروهای اشغالگر را می‌کنند ولیکن آمریکا دولت مربوطه را با دلایل مختلف تاکنون قانع به ادامه حضور نظامی خود کرده است.

* استاد دانشگاه-حقوق بین‌الملل

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مراحل اولیه اسکله آمریکایی‌ها آغاز شد/ کشتی نظامی آمریکا در ساحل غزه پهلو گرفت

به موازات ادامه حمایت از اشغالگری که تجاوزات و محاصره غزه را تشدید می‌کند، ایالات متحده ساخت یک اسکله دریایی را آغاز کرده و ادعا می‌کند که قصد دارد «کمک‌های بشردوستانه را به نوار غزه وارد کند».

به گزارش ایسنا، آمریکا به بهانه رساندن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه که بیش از ۲۰۰ روز است شاهد تجاوز و محاصره اشغالگران با حمایت واشنگتن است، ساخت اسکله دریایی را در غزه آغاز کرد.

به گزارش المیادین، پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با تاکید اینکه کشتی‌های نظامی آمریکایی اولین مراحل ساخت بندر موقت را آغاز کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «انتظار می‌رود این اسکله از ماه مه آینده به بهره‌برداری برسد.»

وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.»

این مقام ارشد نظامی آمریکایی توضیح داد که این کمک‌ها ابتدا به قبرس می‌رسد و بعداً از طریق کشتی‌های تجاری به یک سکوی شناور در نزدیکی نوار غزه و سپس از طریق کشتی‌های کوچکتر به اسکله مورد نظر منتقل می‌شود.

این مقام مسؤول بیان کرد: ظرفیت عملیاتی بندر در ابتدا ۹۰ دستگاه کامیون کمک رسانی در روز و سپس ۱۵۰ کامیون در روز خواهد بود.

همچنین یکی دیگر از مقامات دولت آمریکا گفت که آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (کمک ایالات متحده) با سازمان‌های ملل متحد در ارائه کمک‌های حیاتی به محض رسیدن به غزه از طریق کریدور دریایی مشارکت خواهد کرد.

بر اساس آنچه پنتاگون قبلاً گزارش داد احتمالاً سازمان‌های غیردولتی این کمک‌ها را پس از رسیدن به نوار غزه توزیع خواهند کرد.

مقامات آمریکایی مدعی شدند که این تلاش «استقرار نیروها در زمین» در غزه را شامل نمی‌شود، اما سربازان آمریکایی در حین ساخت اسکله در نزدیکی نوار غزه خواهند بود که توسط نیروهای اسرائیلی نیز نظارت خواهد شد.

خلیل الحیه عضو جنبش حماس در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا بر رد قاطعانه هرگونه حضور غیرفلسطینی در غزه در خشکی یا دریا تاکید کرد و افزود هر خارجی به عنوان یک نیروی اشغالگر تلقی خواهد شد.

این در حالی است که یک کشتی نظامی آمریکایی امروز -جمعه- در سواحل نوار غزه پهلو گرفت و انتظار می‌رود که در ساخت اسکله شناور که واشنگتن در ماه مارس گذشته اعلام کرده بود، شرکت کند.

خبرنگار آنادولو گزارش داد که یک کشتی نیروی دریایی آمریکا شب گذشته در چندین مایل دریایی در سواحل منطقه وادی غزه در مرکز این باریکه پهلو گرفت.

طبق اعلام قبلی آمریکا، انتظار می‌رود این کشتی ساخت اسکله شناور را در سواحل غزه آغاز کند.

در مارس گذشته، فرماندهی مرکزی آمریکا از اعزام اولین کشتی به شرق مدیترانه برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه از طریق دریا خبر داد.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده در آن زمان در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشتی پشتیبانی لجستیکی ارتش ایالات متحده «ژنرال فرانک اس بیسون» پایگاه مشترک لانگلی-یوستیس در ویرجینیا را کمتر از ۳۶ ساعت پس از اعلام رئیس جمهور جو بایدن مبنی بر ارائه کمک‌های بشردوستانه از طریق دریا به غزه، ترک کرد. 

در این بیانیه آمده است: کشتی اولین تجهیزات را برای احداث یک بندر موقت برای تحویل تجهیزات حیاتی بشردوستانه حمل می‌کند.

در هفت مارس، جو بایدن اعلام کرد که ارتش کشورش یک بندر موقت در سواحل نوار غزه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر خواهد ساخت.

چند روز بعد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای اعلام کرد که طول این بندر ۵۰۰ متر است و ساخت آن حدود ۲ ماه طول می‌کشد و بیش از هزار سرباز آمریکایی در آن شرکت می‌کنند.

این در حالی است که عملیات ساخت و ساز در اسکله بتنی ادامه دارد که از ساحل جنوبی‌ترین منطقه شهر غزه شروع می‌شود تا تکمیل کننده اسکله آمریکایی باشد که طی ۲ ماه آینده ساخته خواهد شد.

به گفته منابع محلی فلسطینی، اسکله‌ای که در سواحل غزه از آوار خانه‌های ویران شده توسط اسرائیل در طول جنگی که بیش از نیم سال است ادامه دارد، ساخته می‌شود، وظیفه دریافت محموله‌های کمک‌های ارسالی توسط کشتی‌ها به بندر آمریکایی‌ها را بر عهده خواهد داشت.

از ۱۵ مارس گذشته، ۲ کشتی کمک‌رسانی از قبرس به سواحل غزه رسیده‌اند و محموله‌های آنها از طریق شناورهایی که جعبه‌ها را به اسکله بتنی منتقل می‌کردند، تخلیه شده‌اند.

موسسه خیریه بین‌المللی «World Central Kitchen» برای دریافت این کمک‌ها و توزیع مجدد آن بین ساکنان نوار غزه که در نتیجه محدودیت اسرائیل برای ورود مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های زمینی از قحطی رنج می‌برند، تلاش کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • ساخت مراحل اولیه اسکله آمریکایی‌ها آغاز شد/ کشتی نظامی آمریکا در ساحل غزه پهلو گرفت
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال