Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید در سالهای نه چندان دور بدلیل عدم پیشرفتهای پزشکی بانوان راهی به جز زایمان طبیعی پیشروی خود نمی دیدند اما پیشرفت تکنولوژی گزینه دومی را هم به مادران باردار پیشنهاد می دهد؛ سزارین!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  راه آرمان؛حس خوب مادر شدن با تحمل همه دردها و سختی هایش بهترین خاطره زندگی هر زنی را رقم می زند؛ اما شاید این روزها بارداری و تولد فرزند جدای از شیرینی ماجرا؛ دغدغه هایی را هم بهمراه داشته باشد؛ قطعا این مشغله فکری بزرگترین دغدغه هر زن از زمان ازدواجش می شود و انتخاب نوع و نحوه وضع حمل و زایمان علامت سوالی پیشروی هر زن بارداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در سالهای نه چندان دور بدلیل عدم پیشرفتهای پزشکی بانوان راهی به جز زایمان طبیعی پیشروی خود نمی دیدند اما پیشرفت تکنولوژی گزینه دومی را هم به مادران باردار پیشنهاد می دهد؛ سزارین!

و البته هنوز ترس، درد، بیهوشی، عوارض و خطراتی که هر کدام از زایمانها مادر و فرزند را تهدید می کند تردید در انتخاب را جای میدهد؛ برای بررسی علمی و آماری این موضوع به سراغ شهریاری مسئول اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان رفتیم تا پاسخی برای برخی سوالات ذهنی بانوان بیابیم.

زهرا شهریاری در گفتگو با خبرنگار “آرمان کرمان” در رابطه با آمار زایمانهای طبیعی و سزارین در کرمان گفت:از اول سال ۹۷ تا اول دیماه درصد سزارین دانشگاه کرمان ۵۳ درصد و زایمان طبیعی ۴۷ درصد است  این آمار برای شهر کرمان ۵۵ درصد سزارین و ۴۵ درصد زایمان طبیعی است.

کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیح داد: آمار شهر کرمان مربوط به بیمارستانهای پیامبر اعظم (ص)، حضرت فاطمه الزهرا (س)، مهرگان، راضیه فیروز، ارجمند، سیدالشهدا و افضلی پور می باشد و دانشگاه کرمان شهربابک، بافت، بردسیر، راور، کوهبنان، رابر و ارزوییه را شامل می شود.

وی با تاکید بر سیاستهای وزارت بهداشت جهت سوق مادران به سمت زایمان طبیعی خاطرنشان کرد: در تمام بیمارستانها و مراکز بهداشتی کلاسهای آمادگی زایمان برای مادران است و دو مرکز مشاوره هم داریم به علاوه امسال هم وزارتخانه اعلام کرد اگر متخصصان زنان بخواهند در مطبشان کلاسهای آمادگی برای زایمان را برگزار کنند وزارتخانه حمایت می کند.

شهریاری در توضیح کلاسهای آمادگی زایمان گفت:  مادر از هفته بیستم بارداری طبق اعلام نظر پزشک می تواند در کلاسها شرکت کند که هر دوره کلاس ۸ جلسه است و در دو جلسه حتما بایستی همسر نیز در کلاس شرکت کند که شامل یک جلسه بهداشت روانی و یک جلسه مراقبت از نوزاد است

کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با عوارض سزارین اظهار داشت: خونریزی بعد از زایمان در سزارین دو برابر زایمان طبیعی و حدود ۱۰۰۰ سی سی می باشد؛ همچنین ریسک ترومبوآمبولی یا لخته شدن خون وجود دارد که این لخته هر جایی مانند ریه، قلب و مغز می تواند قرار گیرد.

وی افزود: از دیگر عوارض سزارین می تواند عفونت محل زخم یا عفونت کل ناحیه لگن و رحم باشد که به بستری مجدد و درمان دارویی منجر می شود و در مواردی احتمال باز شدن مجدد شکم و شستشو یا حتی برداشتن رحم وجود دارد که شانس بارداری مجدد از مادر گرفته می شود.

زهرا شهریاری در ادامه گفت: باید توجه داشت که سزارین یک جراحی بزرگ است در حالیکه تصور عامه مردم این است که سزارین عمل ساده ایست؛ عوارض داروهای بیهوشی هم برای مادر است و هم برای نوزاد به خصوص اینکه وقتی مادر داروهای بیهوشی را دریافت می کند بازگشت به شرایط قبل از عمل و شیردهی نوزاد به تعویق می افتد.

کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر لزوم حفظ ارتباط مادر و نوزاد بعد از زایمان تصریح کرد: وقتی نوزاد بدنیا می آید باید روی شکم مادر قرار گیرد تا ارتباط پوست به پوست مادر و نوزاد حتی لحظه ای قطع نگردد چون بعد از آن بچه احساس غریبی با مادر می کند و ارتباط خوبی با مادر برقرار نمی کند و یکی از مشکلاتی  که نوزاد پیدا میکند  این است که سینه مادر را نمی گیرد وشیردهی به خوبی انجام نمی شود.

وی ضمن برشمردن دیگر عوارض سزارین عنوان کرد: چسبندگیهای بعد از سزارین که ممکن است قسمتی از پرده های داخل شکم مثل مثانه روده و محل زخم روی رحم را درگیر کند و برای دوره های بعدی بارداری عوارض دارد همچنین امکان دارد جفت در محل مناسب قرار نگیرد و خونریزی داشته باشد.

زهرا شهریاری ادامه داد: بیشترین مشکلی که نوزادان سزارینی دارند مشکل تنفسی است چون از نظر بلوغ ریه مشکل دار می شوند به این دلیل که زیر ۳۹ هفته بدنیا می آیند؛ زیرا از لحاظ علمی ثابت شده است که با شروع دردهای زایمانی هورمونهایی در بدن جنین ترشح می شود که نوزاد را برای زندگی خارج از رحم آماده می کند اما در سزارین این آمادگی در جنین ایجاد نشده و این مساله آمار آسم و دیابت نوع دوم را در نوزاد افزایش می دهد.

کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان ضمن تاکید بر ایجاد آمادگی در مادران قبل از زایمان گفت: اگر مادر کلاسهای زایمان فیزیولوژی یعنی کلاسهای آمادگی برای زایمان را شرکت و ورزشها و تکنیهای تنفس را به خوبی اجرا کند معمولا برای زایمان طبیعی نیازی به بخیه ندارد.

وی ادامه داد: بهبود زایمان طبیعی سریعتر و راحتتر است و در حد چند بخیه است که باید مرافبتهای آن را انجام دهد و معمولا عارضه خاصی برای مادر نیست اما اگر تخمین وزن نوزاد درست انجام نشود امکان دارد که گیر کردن شانه نوزاد در مرحله زایمان واقع شود اما ترمیم و بازگشت به شرایط نرمال سریع اتفاق می افتد.

زهرا شهریاری در رابطه با دیگر عوارض زایمان طبیعی اذعان داشت: اگر زایمان درست انجام نشود امکان دارد اکسیژن کافی به بچه نرسد اما معمولا عارضه آن نسبت به سزارین خیلی کمتر است؛ همچنین آمار مرگ و میر برای مادران در سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است.

کارشناس مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان در رابطه با آمار متولدین دختر و پسر خاطرنشان کرد: جمع بندی آمار جنسیت متولدین از ابتدای سال ۹۷ تا کنون بدین شرح است: شهر کرمان ۵۱٫۵۵ درصد پسر ۴۸٫۳۰ دختر و ۰٫۱۵ درصد مبهم چون اختلالات کروموزومی وجود دارد؛ همچنین دانشگاه کرمان ۵۱٫۷۱ پسر و ۴۸٫۱۷ دختر و ۰٫۱۲درصد مبهم وجود دارد.

با این توضیحات شاید مادران با عبور از تردیدها بتوانند بهترین نوع زایمان را انتخاب کرده و تصمیمی درست جهت حفظ سلامت خود و فرزندانش اتخاذ کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است. - اخبار اجتماعی -

شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال 1400 به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی  به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و 100 هزار کودک 9 ماه تا 7 سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

شناسایی 79 مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع  غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی 9 ماه تا 30 سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر 600 هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد 8491 مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال 1402 شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد 8310 مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد 612 مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در 21 استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت 556 مورد ایرانی، 55 مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که 358 مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال 1401 باشد.

شرایط سنی استفاده از واکسن‌های "پنوموکوک" و "روتاویروس" برای کودکان اعلام شد

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه 1402 به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR  نوبت اول ( 12 ماهگی ) و نوبت دوم ( 18 ماهگی) بالاتر از 95 درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • تصادف والدین و دختری خردسال در انتظار پدر و مادر 
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد