Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - به نوشته یک روزنامه آمریکایی، درجلسه رسیدگی به صلاحیت 'ویلیام بار' فرد پیشنهادی ترامپ برای تصدی مقام دادستان کل آمریکا در ماه آینده موضوع بخشودگی های اعطا شده در زمان جرج بوش پدر در ارتباط با پرونده 'ایران - کنترا' مطرح خواهد شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه وال استریت ژورنال، هنگامی که رئیس جمهور اسبق آمریکا شش تن از مقامات دولت ریگان دست اندر کار پرونده 'ایران کنترا' را در سال 1992 مورد بخشودگی قرار داد 'ویلیام بار' دادستان کل وقت آمریکا متحد نیرومند او بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بار که اکنون فردمنتخب ترامپ برای تصدی مقام دادستانی کل است، در آن زمان توصیه بخشودگی 'کاسپر واینبرگر' وزیر سابق دفاع و پنج تن دیگر را مطرح کرد و بعدا گفت که'به گمان او شورای ویژه ای که این افراد را به مواردی ازجمله دروغ گفتن به کنگره متهم کرد'،بااین افراد منصفانه برخورد نکرده بود.
نقش بار درآن بخشودگی ها بخش مهمی ازجلسه تائید صلاحیت او درماه آینده خواهد بود. دمکراتها قول داده اند که بار را در ارتباط با استدلال های او درآن زمان مورد بازخواست قرار دهند و از او سوال کنند که درباره بخشودگی احتمالی دستیاران ترامپ متهم شده درتحقیقات رابرت مولر در ارتباط با روسیه چه واکنشی خواهد داشت.
توجیهات بار برای بخشودگی های مربوط به پرونده ایران - کنترا با دیدگاه او درباره قدرت های ریاست جمهوری مطابقت دارد. او اخیرا نیز در انتقاد از بخشی از تحقیقات مولر در باره مداخلات روسیه در انتخابات آمریکا نوشت که ترامپ نباید به علت برکناری 'جیمز کومی' رئیس سابق 'اف بی آی' مورد تحقیق واقع شود، زیرا از اختیارات خود مطابق قانون اساسی به عنوان رئیس جمهوری استفاده کرده است.
سناتور'دایان فاینشتاین' از اعضای ارشد دمکرات درکمیته قضایی سنا گفت از 'حمایت بار از استفاده گسترده از بخشودگی ها درباره تحقیقات مولر نگران است '.یکی از سخنگویان وزارت دادگستری آمریکا از پاسخ به درخواست برای اظهارنظر از طرف بار خودداری کرد.
پرونده ایران - کنترا که در آمریکا به این نام معروف است، مربوط به سال 1365است که آمریکا بعد ازناکامی در به شکست کشاندن انقلاب اسلامی ازطریق کودتا و جنگ تحمیلی هیاتی را به ریاست مک فارلین به ایران اعزام کرد. این هیات شش نفره با گذرنامه ایرلندی در خردادماه ١٣٦٥ (٢٥ مه ١٩٨٦) به تهران ورود پیدا کرد.
این شش نفر عبارت بودند از مک فارلین رییس شورای امنیت ملی امریکا، سرهنگ دوم اولیور نورث، هوارد تیچر عضو شورا، جرج کیو کارشناس امور ایران، یک کارشناس سیا و شخصی به نام میلر که برای مذاکره به ایران آمده بودند. هیات امریکایی بعد از سفر به ایران با مخالفت امام(ره)روبرو شده و دست خالی به کشورشان باز گشتند.
مطابق قانون اساسی آمریکا، قدرت اعطای بخشودگی کاملا در اختیار رئیس جمهوری است اما روسای جمهور عموما نظر و راهنمای دادستان کل یا افراد دیگری در وزارت دادگستری را جویا می شوند. اما ترامپ این فرایند را دور زده و بدون رهنمود وزارت دادگستری اقدام به صدور بخشودگی های سطح بالا و بعضا مناقشه برانگیزی کرده است.
ترامپ در این ارتباط 'دینش دسوزا' صاحب نظر محافظه کار را برای موارد نقض فاینانس کارزار انتخاباتی و 'جو آرپایو' کلانتر سابق آریزونا که به سرپیچی از دستور دادگاه درباره مهاجران متهم شده بود را مورد عفو قرار داد.
متحدان بار در خصوص اتکای بیش از حد به پرونده ایران - کنترا برای دریافت سرنخ هایی از چگونگی رفتار امروز او هشدار می دهند و می گویند بوش حتی بدون حمایت بار نیز در صدد اعطای بخشودگی ها بود.
ترامپ روز جمعه 16 آذر، «ویلیام بار» را به عنوان وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا به کنگره معرفی کرد. «بار» در دوره جورج بوش پدر رئیس جمهوری اسبق آمریکا به مدت 2 سال در این سمت بود. ترامپ یک ماه پیش «جف سشنز» را از وزارت دادگستری کنار گذاشت.
اروپام**1078**1590

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آمريكا ايران كنترا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۶۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...

روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد، اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بار‌ها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشور‌های عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفتگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...