Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:53:13 GMT

نرخ بی‌سوادی کدام مناطق استان همدان بالاست؟

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۵۷۸۳۸

نرخ بی‌سوادی کدام مناطق استان همدان بالاست؟

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان گفت: طبق آخرین سرشماری انجام شده در سال 95 از حدود 49 هزار بی‌سواد موجود در استان 16 هزار و 656 نفر آقا و 32 هزار و 260 نفر خانم در رنج سنی 10 تا 47 سال هستند.

به گزارش ایسنا، یاسر نانکلی شنبه 8 دی در جمع خبرنگاران، با اشاره به تشکیل نهضت سوادآموزی در اوایل انقلاب به فرمان امام راحل و ساختارسازی ایشان برای به حرکت درآوردن چرخ مملکت با وجود بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، سیاسی، داخلی و بین‌المللی بیان کرد: در سال 55 حدود 47 درصد مردم باسواد بود و این بی‌سوادی خود را در روستاها خیلی بیشتر نشان می‌داد و فاجعه بزرگتر آنجاست که در سال 47 تنها 17 درصد زنان و دختران ایرانی چه شهری و چه روستایی باسواد بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امروز 94.7 درصد مردم ایران باسواد هستند که یکی از ثمرات سوادآموزی است و در استان همدان حدود 95.3 مردم باسوادند که این میانگین حدود یک درصد از میانگین کشور و ۱۱ درصد از میانگین باسوادی دنیا بالاتر است.

نانکلی عنوان کرد: براساس آخرین سرشماری افزون بر 234 هزار نفر در استان بی‌سواد هستند که بعد از پالایش جمعیت مورد نظر سوادآموزی افراد بین 10 تا 49 ساله حدود 49 هزار نفر است که طی یک برنامه کوتاه‌مدت بی‌سوادی را از استان ریشه‌کن خواهیم کرد.

وی ادامه داد: سوادآموزان در سه دوره سوادآموزی در کلاس‌ها شرکت خواهند کرد که ویژه بی‌سوادان، دوره تحکیم ویژه افراد باسواد که دوره اول را گذرانده‌اند و دنبال تثبیت و حفظ معلومات خود هستند و دوره انتقال برای شرکت علاقمندان برای ادامه تحصیل در مقاطع متوسطه اول و دوم است.

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان اظهار کرد: دولت هر سال برای کسانی‌که در کلاس‌های سوادآموزی شرکت می‌کنند هدیه‌ای نقدی پرداخت می‌کند و امسال هم برای افرادی که دوره اول یعنی سوادآموزی را طی کنند، 810 هزار تومان، دوره دوم 140 هزار تومان و دوره سوم 860 هزار تومان به آموزش‌گیرنده پرداخت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه سه شهرستان کبوداهنگ، فامنین و رزن بالاترین نرخ بی‌سوادی استان را در بین سایر شهرستان‌ها دارند، گفت: این نرخ‌ها در درون خود شهرستان چالش برانگیز است به طوریکه طبق بررسی‌های انجام شده میزان جذب برای سوادآموزی کم است و ممکن است این تعداد آمار بی‌سوادی غلط باشد و مردم به دلایل مختلف به پرسشگران چنین چیزی را گفته باشند.

نانکلی اظهار کرد: از حدود 49 هزار نفر بی‌سواد موجود در استان 16 هزار و 656 نفر آقا و 32 هزار و 260 نفر خانم در رنج سنی 10 تا 47 سال هستند که از این تعداد هزار و 712 نفر در مناطق شهری و 47 هزار و 204 نفر در مناطق روستایی ساکن هستند.

وی از برگزاری کلاس‌های سوادآموزی در مراکز یادگیری محلی در استان خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر 4 مرکز یادگیری در سطح همدان تأسیس شده و برخی از این مراکز به صورت مشارکتی با همکاری زندان‌ها و شهرداری ایجاد شده است.

نانکلی در رابطه با آموزش‌دهندگان و معلمان سوادآموزی عنوان کرد: امسال 555 نفر آموزش‌دهنده در سطح مراکز سوادآموزی خواهیم داشت که از این میان 455 نفر به صورت آزاد و شرکتی و 95 نفر از همکاران فرهنگی در حال خدمت‌رسانی هستند این در حالیست که سال گذشته بیشتر آموزش‌دهندگان از میان همکاران فرهنگی بوده است.

وی با بیان اینکه 95 درصد این مربیان خانم هستند، خاطرنشان کرد: امسال حجم پوشش ابلاغی به استان به 7 هزار و 800 نفر افزایش پیدا کرده و تا 15 دی فرصت داریم تا این میزان را به تحقق برسانیم البته تاکنون 86 درصد این حجم محقق شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بي سوادي منطقه همدان نهضت سوادآموزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور

به گزارش خبرنگار مهر، کامران کریمی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: راهیان نور بهترین بستر فرهنگی برای انتقال فرهنگ جهاد و شهادت و مقابله با تهاجم فرهنگی همه‌جانبه دشمن است.

وی با اشاره به اعزام ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر از استان همدان به اردوهای راهیان نور در سال گذشته در خلال برگزاری کنگره شهدا، از برنامه‌ریزی برای اعزام ۳ هزار نفر دیگر در قالب ۵۰ اتوبوس به مناطق عملیاتی غرب کشور خبر داد.

کریمی گفت: این اردوها در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود و زائران از مناطق عملیاتی مرصاد، قراویز، بازی‌دراز و پادگان ابوذر بازدید خواهند کرد.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان همچنین از برگزاری راهیان پیشرفت در کرمانشاه به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های پیش‌بینی شده خبر داد.

وی در خصوص سهمیه اردوی راهیان نور امسال استان همدان گفت: ۲۵ هزار و ۲۰۰ نفر شامل ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر به مناطق عملیاتی غرب و شمال غرب و ۱۲ هزار نفر به مناطق جنوب اعزام خواهند شد.

کریمی با اشاره به اینکه شهید شاخص امسال همدان سردار شهید تقی بهمنی است، افزود: این شهید عزیز در منطقه قراویز به شهادت رسیده و در روز ۱۳ اردیبهشت یادواره‌ای برای ایشان برگزار خواهد شد.

کد خبر 6090327

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: پرچم بالاست؛ خداقوت و دست مریزاد بچه‌ها
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • اعزام ۳۰۰۰ نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی غرب کشور
  • نخستین دوره مربیگری سطح یک اسکواش در همدان برگزار می‌شود
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آسمان کدام مناطق کشور هفته آینده بارانی می‌شود؟