Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، در جدیدترین گزارش سالیانه تحلیل کیفیت مجلات علمی، پژوهشی جمهوری صربستان که از سوی مرکز ارزیابی آموزش و علم صربستان (CEES) منتشر می‌‏شود، مجله علوم دینی «قم» بالاترین ضریب تأثیر دوسالانه را در بخش مجلات حوزه فلسفه و الهیات در جمهوری صربستان به خود اختصاص داد.

در گزارش مذکور که موسوم به آنالیز بیبلیومتریک مجلات علمی-پژوهشی می‌‏باشد، حدود ۵۵۰ مجله که از سوی وزارت علوم جمهوری صربستان رتبه رسمی علمی، پژوهشی دریافت کردند، مورد تحلیل کمی قرار گرفته و بر پایه‏ ۲۰ مدل مختلف از نمایان‏گرهای تأثیرگذاری ملی و بین‌‏المللی، کیفیت بیبلیومتریک و اصالت علمی آن‏‌ها ارزیابی می‏‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از جمله نمایان‏گرهایی که به کار گرفته می‏‌شود، می‌‏توان به این موارد اشاره کرد: تعداد و اصالت ارجاعات در هر مقاله، مشارکت نویسندگان بین‌‏المللی، شفافیت در ارزیابی و اعلام اسامی ارزیاب‏‌های مقالات و رعایت چارچوب‌‏های ساختاری و روش نگارش مقالات علمی، منطبق بر نرم‏‌های اعلام شده از سوی وزارت علوم صربستان.


مجله علوم دینی «قم» با ۷۴ ارجاع ملی ثبت شده، ضریب تأثیر دوسالانه‏ «۵۰۰/۰» را به خود اختصاص داد و در صدر مؤثرترین مجلات علمی-پژوهشی جمهوری صربستان در حوزه فلسفه و الهیات قرار گرفت. مجلاتی که در این گزارش در رتبه‌‏های دوم تا چهارم قرار گرفتند به ترتیب ضریب تأثیر «۳۸۱/۰»، «۲۵۰/۰» و «۱۹۷/۰» را به خود اختصاص دادند. به عنوان مثال، باسابقه‏‌ترین مجله‏ی فلسفی صربستان به نام «تئوریا» در رتبه‏ چهارم قرار گرفت و ۴۴ ارجاع ملی ثبت شده داشت. لازم به ذکر است که مجله‏ «تئوریا» از ۶۱ سال قبل از سوی انجمن فلسفه‏ صربستان منتشر می‌‏شود و یکی از افتخارات علمی کشور صربستان در حوزه‏ی پژوهش‏‌های فلسفی به حساب می‏‌آید.
مجله علوم دینی «قم» از سوی مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد، پایتخت صربستان، منتشر می‌‏شود و آغازین سال انتشار مجله، ۲۰۱۲ میلادی بود، سالی که مرکز فوق هم تأسیس شد. این مجله کُدهای پژوهشی حوزه‌‏های فلسفه و علوم اجتماعی را از کتاب‏خانه ملی صربستان دریافت کرده است و مقالات اصیل علمی در عرصه‌‏های فلسفه دینی، تمدن‏‌پژوهی دینی و اندیشه‏ معاصر دینی، به زبان‌‏های انگلیسی و صربی/بوسنیایی در آن به چاپ می‏‌رسد. تا به حال ۹۱ مقاله اصیل علمی در این مجله تولید، ارزیابی و منتشر شده است که نویسندگان آن مقالات از اسلام‌‏شناسان و دین‌‏پژوهان مشهور از کشورهای صربستان، بوسنی و هرزگوین، مقدونیه، یونان، آلمان، انگلیس، جمهوری اسلامی ایران، اندونزی، کانادا، آمریکا و نیجریه بودند.

 مجله علوم دینی «قم» از سال ۲۰۱۴ موفق به دریافت رتبه رسمی علمی-پژوهشی از وزارت علوم جمهوری صربستان شد و عنوان نخستین مجله با محتوای غالب اسلام‏‌شناختی که در منطقه‏ بالکان حائز رتبه علمی-پژوهشی شد را به خود اختصاص داد. رتبه‌‏بندی مجلات علمی، پژوهشی در کشور یوگسلاوی و کشورهای استقلال یافته در منطقه بالکان قدمت زیادی دارد، اما هیچ مجله اسلام‌‏شناختی در لیست‏‌های رتبه‌‏بندی رسمی وزارت‏خانه‌‏های علوم این کشورها جای نداشت. به هیمن خاطر مجله‏ علوم دینی «قم» در چهار سال اخیر به عنوان مرجع مهم تولید علم اسلامی و دینی در ساحت معرفتی و فرهنگی بالکان شناخته می‌‏شود. تعداد رفرنس‏ه‌ای رسمی که به مقالات این مجله ارجاع می‌‏دهد و در پایگاه «ایندکس ارجاعات ملی صربستان» (SCIndex) ثبت شده است، گواه این مطلب است.

مرکز علوم دینی «قم» در بلگراد، علاوه بر انتشار مجله‏ مذکور، کتاب‏‌های تألیفی اعضا و پژوهشگران مرکز «قم» در حوزه‌‏های فلسفه‏ اسلامی، علوم اجتماعی اسلامی و اندیشه‏ معاصر مسلمین را منتشر می‏‌کند. از آن جمله می‌‏توان به کتاب «تاریخ مختصر فلسفه‏ اسلامی» اشاره کرد که نخستین اثر تألیفی در این حوزه در اروپای جنوب‏‌شرقی به حساب می‏‌آید. منشورات مرکز علوم دینی «قم» همه ‏ساله در غرفه اختصاصی این مرکز در نمایشگاه بین‌‏المللی کتاب بلگراد و همچنین در اکثر کتاب‏فروشی‏‌های کشور صربستان عرضه می‏‌شود. به زودی، دو کتاب جدید در باب «چالش‏‌های نظری اندیشمندان معاصر مسلمان» و «اسلام و جامعه‏‌شناسی دین» به قلم اعضای هیأت مؤسسین این مرکز در بلگراد به چاپ خواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۹۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز و در حاشیه رویداد روز جهانی مالکیت فکری، توافق‌نامه‌ای میان معاونت فناوری وزارت علوم و مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با موضوع گسترش همکاری و مشارکت طرفین با هدف ترویج، فرهنگسازی، برنامه ریزی و مدیریت توسعه فناوری و کمک به بهره برداری از دارایی های فکری ایجاد شده در وزارت علوم به امضا رسید.

این توافق نامه با توجه به اهمیت نشانه‌های جغرافیایی و طرح‌های صنعتی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی دکتر سجاد محمد علی‌نژاد معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نمایندگی دکتر شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری منعقد شد.

تهیه اسناد سیاستی و فرایندهای اجرایی مدیریت دارایی های فکری در وزارت علوم و مجموعه های تابعه، توسعه و ترویج و ظرفیت‌سازی سرمایه‌های انسانی مدیریت زنجیره ارزش توسعه و مدیریت فناوری با تأکید بر مدیریت دارایی‌های فکری از مسیر آموزش و تامین محتوای مکتوب و چندرسانه‌ای،تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک ها، تسهیل در خصوص بسترسازی برای بهره برداری از دارایی های فکری، راه اندازی نشریه تخصصی مالکیت فکری، پیگیری راه اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی مالکیت فکری در حیطه های تخصصی مدیریت، اقتصاد و فناوری های نوین مالکیت فکری از زمینه های همکاری این دو نهاد به شمار می رود.

در این توافقنامه وزارت علوم متعهد به راه اندازی واحد مالکیت فکری در دانشگاه، پژوهشگاه ها و پارک ها و پیاده سازی و راهبری سامانه نان در حوزه مالکیت فکری و ایجاد ارتباطات بین سامانه با هماهنگی مرکز توسعه فناوری های راهبردی شده است. همچنین همکاری فنی در سیاستگذاری و تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها و پژوهشگاه، همکاری در جهت طراحی و پیاده سازی فرایند ساز و کار ارزش گذاری دارایی های فکری از تعهدات معاونت علمی به شمار می رود.

کد خبر 6090889 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد