Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@03:01:43 GMT

رشد ۲۰۵ درصد بارش های کشور

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۶۰۶۳۹

رشد ۲۰۵ درصد بارش های کشور

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، ارتفاع کل ریزش های جوی از اول مهر تا ۶ دی سال آبی ۹۸-۹۷ بالغ بر ۹۳.۶ میلیمتر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت ( ۶۸.۴ میلیمتر) ۳۶.۸ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ( ۳۰.۶ میلیمتر) ۲۰۵.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. ضمناً حجم بارش اول مهر تا ۶ دی معادل ۱۵۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۵۵ میلیارد مترمکعب  گزارش شده است.

بارش تجمعی از اول تا روز ششم دی ماه سال جاری آبی ۹۸-۹۷ برای حوضه آبریز دریای خزر ۴.۱ میلیمتر، حوضه خلیج فارس و دریای عمان ۱.۱ میلیمتر، حوضه دریاچه ارومیه ۵.۴ میلیمتر، حوضه فلات مرکزی ۰.۷ میلیمتر، حوضه مرزی شرق ۱.۸ میلیمتر، حوضه قره قوم ۴.۲ میلیمتر و در مجموع میزان بارش تجمعی کل حوضه های اصلی آبریز کشور در تاریخ مذکور معادل ۱۷.۳ میلیمتر بوده است. این رقم در سال گذشته آبی در همین دوره تاریخی برای حوضه های آبریز اصلی کشور معادل ۸.۱ میلیمتر بوده است که نشان از رشد بارش تجمعی این حوضه های آبریز در سال آبی جدید دارد.

بر اساس اطلاعات موجود بیشترین میزان بارندگی تجمعی در کشور در تاریخ ۱ تا ۶ دی ماه سال آبی جاری مربوط به استان مازندران با ۸۹۹.۳ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی تجمعی مربوط به استان سیستان و بلوچستان با بارندگی صفر است.

بر اساس این گزارش میزان بارندگی تجمعی شش حوضه آبریز اصلی کشور از ابتدای مهر تا ۶ دی ماه سال جاری آبی معادل ۹۳.۶ میلیمتر بوده است که این رقم برای سال گذشته آبی (  ۹۷-۹۶  ) معادل ۳۰.۶ میلیمتر ثبت شده است که با نگاهی به همین آمار باید گفت میزان بارش تجمعی ۶ حوضه آبریز اصلی کشور در سال جاری آبی نسبت به سال گذشته آبی ۶۳ میلیمتر رشد را تجربه کرده است.

گفتنی است متوسط ۵۰ ساله میزان بارش تجمعی ۶ حوضه آبریز اصلی کشور از ابتدای مهر سال جاری تا ۶ دی ماه ۶۸.۴ میلیمتر است که نشان از ۳۶.۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: میزان بارندگی میانگین بارندگی سامانه بارشی برف و کولاک بارندگی بارش برف بارش باران باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۰۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

به گزارش ایرنا، عباس صدریان‌فر بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.

وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.

وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

دیگر خبرها

  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان
  • استان های غرب، شمال غرب، شمال و شمال شرق کشور بارانی می شوند
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • یک سد مهم کشور پُر شد؛ مردم مراقبت کنند