Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: مسئول بخش پارینه سنگی موزه ملی درباره اختصاص بخشی از گالری این موزه به قدیمی‌ترین بقایای انسانی در ایران توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش رکنا، فریدون بیگلری، مسئول بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران گفت: موزه ملی ایران در حال حاضر دارای یک دندان انسان مربوط به دوران پارینه سنگی و مربوط به فردی ۹ ساله است که در غار وزمه در نزدیکی شهر اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه کشف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت انتقال دندان کودک انسان نئاندرتال که به تازگی در کرمانشاه کشف شده، این یافته همراه با دندان غار وزمه در گالری پارینه سنگی موزه ایران باستان به نمایش در خواهد آمد.

بیگلری بیان کرد: از دوران پارینه سنگی تعداد بسیار کمی بقایای استخوانی انسان یافت شده است. نخستین فسیل انسانهای این دوران در کاوش غار بیستون در سال ۱۳۲۸ توسط یک انسان شناس آمریکایی بنام کارلتن کوون کشف شد.

طی کاوش این غار که در نزدیکی کتیبه بیستون قرار دارد، بخشی از استخوان ساعد انسان کشف شد که قدمتی بیش از ۴۰ هزار سال دارد و متعلق به دوره پارینه سنگی میانی است. متاسفانه این یافته مهم اکنون در ایران نیست.

زیرا در آن زمان به این باستان شناس اجازه داده شد تا این استخوان را همراه با سایر بقایای استخوان حیوانات و ابزارهای سنگی آن دوره از غار بیستون برای مطالعه با خود به دانشگاه پنسیلوانیا ببرد.

این نمونه مهم اکنون در قسمت انسان شناسی این موزه نگهداری می شود. هرچند محل دقیق نگهداری آن در مخزن موزه پنسیلوانیا روشن نیست. اما امیدواریم که بتوانیم در آینده آن را به ایران برگردانیم یا حداقل مولاژ آنرا تهیه به نمایش بگذاریم.

وی افزود: تاکنون بیشترین بقایای انسانهای دوران پارینه سنگی ایران در استان کرمانشاه یافت شده است.

اما نمونه های دیگری نیز در غار اشکفت گاوی در استان فارس یافت شده که به جز یک دندان قدیمی تر، همگی بین ۱۲ تا حدود ۱۸ هزار سال قدمت دارند و مربوط به دوره فراپارینه سنگی هستند. این مجموعه نیز در کاوش های دهه ۱۳۵۰ کشف شد و توسط کاشف آن (مایکل روزنبرگ) برای مطالعه بیشتر به آمریکا منتقل شدند.

اخیرا دو انسان شناس آمریکایی بقایای انسانی غار اشکفت گاوی را مطالعه کردند. این دو پژوهشگر با توجه به آثار برش و سوختگی در سطح استخوانها که مربوط به دو کودک، یک نوجوان و یک فرد بالغ اند، معتقدند که این افراد به‌احتمال‌قوی کشته و جسد آنها توسط همنوعان آنها خورده شده اند. اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

منبع:مهر

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

کشف جسد فرمانده نیروی دریایی +عکس گرفتار شدن یک جن در اصفهان! 2 مرد در نیم ساعت تازه عروس تهرانی را به خاک سیاه نشاندند +فیلم و عکس عمل شنیع مامور پلیس با پسری نوجوان در ماشین پلیس +عکس 9 هزار مشهدی در تله همسر پنهانی افتادند ! هرچقدر به او التماس می کردم حریص تر می شد / او یک چیز را می خواست آن هم آبرویم بود ناگفته هایی از شرایط روحی راننده اتوبوس مرگ دانشجویان علوم تحقیقات هنگام حادثه + عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا زیباترین زن جهان مرد از آب درآمد + عکس این 3 پلیس غلط انداز را می شناسید؟! / گریه های آنها چه رازی داشت؟!+فیلم و عکس چهره باز نیش یک پشه این دختر را از پا انداخت و خانه نشین کرد !+عکس جسد خانم دکتر تهرانی پس از قتل سوزانده شد/ مرد پرشیا سوار کیست؟ !+عکس کمک کنید تا این مادر جوان و سرپرست یک خانواده سرپا بماند ! لحظه مرگ دردناک یک رقصنده در مراسم عروسی + فیلم تولد نوزاد دختر با سه دست+عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: دندان ایران موزه اسلام قدیمی ترین ساعت عکس دختر تحقیقات فیلم تهران زندگی حادثه تصادف اتوبوس تصادف اتوبوس دانشجویان حادثه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۱۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل

باستان‌شناسان در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال پیش را کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، باستان‌شناسان در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال را کشف کردند و حسین سرحدی، عضو هیئت علمی دانشگاه زابل و سرپرست دومین فصل کاوش آموزشی دانشگاه زابل در تپۀ «پیرزال» سیستان در این باره اظهار کرد: این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایه اول این محوطه است؛ این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیه جنوبی یک حیاط مرکزی است.

کاوش‌های اخیر بیانگر وجود یک کوچه است که احتمالاً این ساختمان را به ساختمان‌ها یا خانه‌های دیگر مرتبط می‌کرده است؛ بقایای این کوچه در ضلع شمالی کارگاه ۳ نشان‌دهنده توسعه ساخت و ساز در دوره آخر عصر مفرغ سیستان است؛ در این فصل، که کارگاه شماره ۳ به ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر کاوش شد، سفال‌هایی متعلق به حدود ۴۳۰۰ سال پیش، اشیاء گلی شامل پیکرک‌ها و اشیاء شمارشی نیز کشف شد.

تپه پیرزال در ۶۰ کیلومتری جنوب زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده است؛ این تپه در سال ۱۴۰۲ از طرف دانشگاه زابل برای آموزش دروس عملی باستان‌شناسی به دانشجویان این رشته در دانشکده هنر و معماری، برای فصل دوم کاوش شد که مهم‌ترین یافته‌های آن، یک سازه معماری متعلق به دوره چهارم عصر مفرغ سیستان (حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد) بود، که شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.

بنا به یافته‌های سطحی، به نظر می‌رسد «پیرزال» یکی از بزرگترین تپه‌های متعلق به فاز انتهایی عصر مفرغ سیستان است،

کد خبر 749225

دیگر خبرها

  • ببینید | تصاویر هولناک جدید از بقایای آتش‌سوزی در گیلان | اینجا دیگر ویرانه است!
  • پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس اهدا شد 
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • فرآیند استخراج طلا از رم های قدیمی کامپیوتر (فیلم)
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل