Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اسفندماه ۹۶ و درحالی‌که به‌یک‌باره خبر آسفالت شدن بخشی از محوطه تاریخی هگمتانه به دلیل آنچه مسدود شدن راه عبور و مرور آهن‌فروشان از خیابان اکباتان به‌واسطه اجرای پروژه پیاده راه این مسیر عنوان می‌شد، سروصدا ایجاد کرد زمزمه‌هایی از تخریب عمارت جنانی در همدان نیز به گوش رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان ایام که توجه فعالان میراث فرهنگی، رسانه‌ها و خبرنگاران پس از تخریب ۳ خانه قدیمی در محوطه کبابیان همدان به هگمتانه و آنچه بر سرش آمده معطوف بود؛ فیلمی در فضای مجازی ردوبدل شد که وضعیت نامناسب عمارت «جنانی» در همدان را نشان می‌داد و همین موضوع سبب شد نگاه‌ها به سمت این عمارت برود.

پس‌ازاین اتفاق فعالان میراث فرهنگی، اصحاب رسانه و خبرنگاران با پرداختن به موضوع جلوگیری از تخریب یک بنای تاریخی با قدمت ۸۰ سال در همدان؛ خواستار توجه مسئولان به این موضوع شدند و تلاش برای ثبت این اثر در فهرست آثار ملی را راهی برای جلوگیری از تخریب آن دانستند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

عمارت «جنانی» که در خیابان شهدای همدان قرارگرفته بانام «مسافرخانه آبادان» یا «تبعیدگاه آیت‌الله مدنی» نیز شناخته می‌شود و طبق آنچه در کتاب‌ها آمده این بنا نخستین بنای ۳ طبقه در شهر همدان بوده است.

تلاش مجموعه فعالان میراث فرهنگی و اصحاب رسانه و فشار به مسئولان برای توجه به این بنا موجب شد میراث فرهنگی همدان درخواست‌های خود را برای به ثبت ملی رسیدن این اثر به مجموعه‌های مسئول ارائه دهد و پیگیری‌ها ادامه یابد.

«عمارت جنانی» در چند قدمی نابودی/ مالک تمایل به تخریب بنا دارد

این اتفاق در حالی رخ داد که امسال و اوایل فصل بهار بار دیگر خبرهایی مبنی بر تخریب عمدی بخشی از بنای عمارت جنانی در فضای مجازی ردوبدل شد که همین موضوع مطالبه گری مردم و فعالان میراث فرهنگی برای به نتیجه رسیدن ثبت ملی این اثر را قوت بخشید تا جایی که مکاتبات برای این مطالبه دوچندان شد.

درحالی‌که روزها سپری می‌شد و هر از چند گاهی یکی از رسانه‌ها به موضوع وضعیت نامعلوم این عمارت قدیمی می‌پرداخت آبان ماه امسال و در پی بارش بارانی که چندان قابل‌توجه نیز نبود ناودان‌های عمارت جنانی مسدود شدند و آب باران به‌جای هدایت به حیاط به زیربنا رفت و دیوار جنانی را تخریب کرد.

یک‌بار دیگر و با رخدادی متفاوت و ریزش بخشی از بنا مسئولان دست‌اندرکار گرد هم آمدند تا شاید با اتخاذ تصمیمی منطقی مانع تخریب این بنا که به‌نوعی شناسنامه خیابان شورین نیز به شمار می‌رود؛ شوند.

عمارت «جنانی» به‌صورت کامل بازسازی و به هتل سنتی تبدیل می‌شود

انتشار خبرهای پی‌درپی در خصوص وضعیت این بنا و لزوم مرمت آن قبل از ویرانی کامل مسئولان را وارد میدان کرد تا اینکه اوایل دی‌ماه امسال خبر برنامه‌ریزی برای مرمت بنا رسانه‌ای شد و معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه عمارت «جنانی» به‌صورت کامل بازسازی و به هتل سنتی تبدیل می‌شود عنوان کرد: در پی خواست اصحاب رسانه، مردم همدان و همچنین تصمیم شهرداری مبنی بر فروش یا مرمت بنا و دستور اکید دادستانی مبنی بر حفظ بنا؛ مالک مجبور به همکاری در حفظ بنا شد.

احمد ترابی بابیان اینکه در بازدید از بنا دستور پاک‌سازی خاکروبه‌ها و زدن شمع در بنا صادر شد، افزود: برای بازسازی این بنا مبلغ ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان بابیان اینکه مالک برای تبدیل بنا به هتل سنتی به صندوق احیا و سرمایه‌گذاری بناهای سنتی معرفی‌شده است، گفت: عمارت «جنانی» به‌عنوان اولین بنای چندطبقه همدان در بارندگی اخیر همدان در قسمت‌هایی دچار تخریب شد.

به‌هرحال همین‌که در اولین اقدام و پاسخ به مطالبه مردمی عمارت جنانی در خیابان شهدای همدان حفظ می‌شد و دستور مرمت آن صادرشده بود موجی از رضایت در مردم ایجاد شد و رسانه‌ها تلاش خود را مضاعف کردند تا با اعلام خواسته ثبت این اثر ملی عمارت جنانی را حفظ کنند.

پیگیری‌ها ادامه داشت تا اینکه عصر روز گذشته هشتم دی‌ماه در نامه‌ای از سوی مونسان مراتب ثبت «مسافرخانه آبادان» به استاندار همدان ابلاغ شد و معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث، صنایع‌دستی و گردشگری در نامه‌ای به استاندار همدان، مراتب ثبت اثر فرهنگی تاریخی «مسافرخانه آبادان» را به وی ابلاغ کرد.

در متن نامه علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خطاب به استاندار همدان آمده است:

در اجرای بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی تاریخی «مسافرخانه آبادان» واقع در استان همدان، شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان شهدا، پایین‌تر از کوچه آخوند، نبش بن‌بست جنانی که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۲۱۲۰ مورخ ۱۳۹۷/۸/۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، ابلاغ می‌شود.

عمارت جنانی ثبت ملی شد

اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این سازمان است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرتکب مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر صرفاً با تائید و نظارت این سازمان ممکن خواهد بود.

آنچه روایت شد بیانگر آن است که مدیران نباید از پیگیری مطالبات مردم توسط رسانه‌ها و از طریق پرسشگری آن‌ها دلخور شود چراکه اگر مطلبی عنوان می‌شود به‌طور حتم در راستای توسعه استان و قدمی برای رساندن همدان به جایگاه واقعی است.

اما در نگاهی به وضعیت خانه‌های تاریخی در همدان طبق آنچه رئیس حوزه هنری همدان عنوان کرده است بیشتر خانه‌های قدیمی همدان به سبک دوره قاجار و پهلوی و با توجه به اقلیم سرد و کوهستانی ساخته‌شده و تعداد زیادی از این خانه‌های سنتی در محله جولان همدان قرار دارد.

تاکنون در حوزه شناسایی و معرفی معماری خانه‌های شهر همدان مطالعه و پژوهش مدونی صورت نگرفته است سید باقر حسینی سیر بابیان اینکه در دانش‌نامه همدان، خانه‌های قدیمی ازنظر موقعیت، دوره ساخت، ویژگی‌های کالبدی، تزئینات و وضعیت فعلی بنا موردبررسی قرارگرفته است، عنوان کرد: همدان تاریخی چند هزارساله دارد و تاکنون در حوزه شناسایی و معرفی معماری خانه‌های این شهر مطالعه و پژوهش مدونی صورت نگرفته است.

وی بابیان اینکه خانه‌های ضرابی، پوستی زاده، تاج‌بخشیان، سماوات، نراقی، انتظام و خانه باغ نظری برخی از خانه‌های قدیمی همدان هستند، گفت: باید برای حفظ این بناها تلاش کرد.

پرواضح است که همدان به‌واسطه قدمت تاریخی مملو از اماکن تاریخی در هر گوشه‌ای و کناری است که این قدمت تاریخی در مرکز شهر بیشتر دیده می‌شود، به‌طوری‌که بافت سنتی و معماری اصیل ایرانی در مرکز شهر، بیش از هر جای دیگری جلوه‌گری می‌کند.

در استان همدان حدود ۱۰ تا ۱۵ خانه قدیمی دارای ارزش قابل‌توجه معماری و تزئینی وجود دارد که برخی حال‌وروز خوبی ندارد، اما برخی با ساماندهی و مرمت از سوی سازمان میراث فرهنگی به حیات خود ادامه می‌دهند که به نظر می‌رسد تلاش برای مرمت و حفظ تمامی خانه‌های قدیمی باید در برنامه قرار گیرد.

کد خبر 4498962

منبع: مهر

کلیدواژه: بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری علی اصغر مونسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۵۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نمایشگاه کار استان همدان برگزار می‌شود

ایسنا/همدان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بوعلی‌سینا از برگزاری نخستین نمایشگاه کار استان همدان به مدت سه روز در این دانشگاه خبر داد.

دکتر حسن رحیمی‌روشن در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نخستین نمایشگاه کار استان همدان، رویدادی است که به منظور ایجاد پل ارتباطی بین کارجویان و کارفرمایان و کمک به افراد در یافتن شغل مناسب توسط دانشگاه بوعلی سینا برگزار خواهد شد، این نمایشگاه فرصتی بی‌نظیر برای معرفی فرصت‌های شغلی به کارجویان و جذب و استخدام بهترین و مستعدترین افراد توسط کارفرمایان فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت سه روز از ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در سالن دانشکده کشاورزی جدید دانشگاه بوعلی‌سینا برگزار می‌شود، مطرح کرد: افتتاحیه نمایشگاه روز دوشنبه ساعت ۹ تا ۱۲ با حضور هیأت رئیسه دانشگاه و اختتامیه روز پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۲ با حضور وزیر علوم و استاندار همدان برگزار می‌شود. 

نمایشگاه کار رویدادی است که دو دسته شرکت‌کننده اصلی شامل سازمان‌ها و کارجوها دارد؛ طی برگزاری نمایشگاه سازمان‌ها موقعیت‌های شغلی خود را ارائه می‌دهند و کارجوها با بازدید از نمایشگاه علاوه‌ بر کسب اطلاعات درباره شرکت‌ها و ارسال رزومه، با نمایندگان هر سازمان به طور مستقیم گفت‌وگو می‌کنند.

رحیمی‌روشن با تأکید بر اینکه در نمایشگاه کار امکان آشنایی با تعداد زیادی از سازمان‌های معتبر برای بازدیدکننده‌ها فراهم می‌شود، مطرح کرد: امکان تعامل و گفت‌وگو با مدیران و کارشناسان منابع انسانی هر سازمان باعث می‌شود کارجوها بتوانند شبکه‌سازی داشته باشند، با فرهنگ سازمانی هر شرکت آشنا شوند و نسبت به بازار کار شناخت عمیقی به دست بیاورند.

وی با اشاره به اینکه کارجوها می‌توانند در این نمایشگاه شانس خود را برای تغییر مسیر شغلی امتحان و برای سازمان‌ها ‌با توجه به موقعیت شغلی مدنظرشان رزومه ارسال کنند، یادآور شد: در نمایشگاه کار، کارگاه‌های آموزشی کاربردی توسط مدرسان با تجربه و مدیران و کارشناسان سازمان‌ها به‌صورت رایگان برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بوعلی به برخی از ویژگی‌های برجسته این نمایشگاه شامل حضور گسترده شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف، تنوع و تعدد موقعیت‌های شغلی، ارائه خدمات جانبی و فرصتی برای تبادل نظر و ایده اشاره کرد و توضیح داد: در این نمایشگاه، سازمان‌های مختلف از صنایع و حوزه‌های کاری متنوع حضور داشته و طیف وسیعی از فرصت‌های شغلی را ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه، موقعیت‌های شغلی در سطوح مختلف تخصص، از کارآموزی تا مدیریت، برای افراد با مهارت‌ها و تجارب مختلف ارائه می‌شود، افزود: در این نمایشگاه، علاوه بر معرفی فرصت‌های شغلی، خدمات جانبی مانند کارگاه‌های آموزشی، سمینارها و خدمات مشاوره شغلی نیز ارائه خواهد شد در ضمن این نمایشگاه فرصتی برای تبادل‌نظر و ایده بین کارجویان، کارفرمایان و متخصصان منابع انسانی در زمینه‌های مختلف شغلی فراهم می‌کند.

رحیمی‌روشن با اعلام اینکه نمایشگاه کار همدان مرجع حرفه‌ای برای اتصال کارفرمایان و کارجویان است، به دیگر اهداف برگزاری نمایشگاه نظیر امکان برقراری ارتباط مستقیم میان کارفرمایان، کارجویان و فارغ‌التحصیلان، ارائه فرصت‌های شغلی مورد نیاز در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف، امکان معرفی برند و ارتقای آن برای شرکت‌ها، ساده‌کردن فرآیند جذب و استخدام در شرکت‌ها و سازمان‌ها، آشنایی با مهارت‌های مورد نیاز شرکت‌ها، شناسایی استعدادها، علاقمندی‌ها و مهارت‌های کارجویان، رویارویی مستقیم صنعت و دانشگاه، آشنایی با کارفرمایان برتر و موفق، معرفی سازمان‌ها و شرکت‌ها با فعالیت‌های مرتبط با رشته‌های تحصیلی کارجویان، آشنایی دانشجویان و دانش‌آموختگان با مهارت‌های شغلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی کار و کارآفرینی، ارائه خدمات مشاوره‌ شغلی و بهره‌گیری از اطلاعات مشاوران متخصص، ایجاد محیطی دوستانه برای تعامل دانش‌آموختگان، دانشجویان و شرکت‌های مختلف، معرفی و بازتاب نتایج تحقیقات و پژوهش‌ها، تجربه‌ها و نوآوری‌های علمی و صنعتی، بهبود انگیزه دانش‌آموختگان و آشنایی بازدیدکنندگان با آخرین دستاوردهای صنایع، اشاره کرد.

وی دیگر مزایای برپایی نمایشگاه کار استان را دسترسی به چندین فرصت شغلی، امکان درخواست برای استخدام شدن در موقعیت­‌های شغلی مختلف در محل نمایشگاه، امکان حضور در جلسه‌های آشنایی با شرکت‌ها و مؤسسه‌های حرفه­‌ای به شکل رایگان، ایجاد شبکه ارتباطی در زمینه شغلی، آشنایی با مدیران منابع انسانی شرکت­‌ها و سازمان­‌های مختلف، صرفه­‌جویی در زمان لازم برای جستجوی شغل از طریق ملاقات مستقیم با کارفرمایان، دسترسی به خدمات مشاوره‌­ای و تخصصی در زمینه شغلی مدنظر، کسب اطلاعات درباره نیازهای کارفرمایان، مشورت با افراد با تجربه در زمینه‌های شغلی مختلف، امکان قرار گرفتن در جایگاه شغلی مطلوب، امکان ثبت‌نام برای شرکت در دوره­‌ها و کارگاه‌های آموزشی مختلف، کسب اطلاعات درباره صنایع مختلف و کسب تجربه در زمینه مصاحبه‌های شغلی دانست.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بوعلی مطرح کرد: شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز در نمایشگاه‌هایی مانند نمایشگاه کار همدان حضور پیدا می‌کنند تا نیروی کار مورد نیاز خود را جذب کنند، با کارجویان و نیازها و انتظارات و دیدگاه‌های آنها آشنا شوند و برنامه‌های مختلف خود مانند کارآموزی را در این نمایشگاه‌ها به علاقمندان ارائه کنند.

وی به مزایای حضور شرکت‌ها و سازمان‌ها در نمایشگاه کار نظیر امکان معرفی شرکت و افزایش آگاهی از برند، امکان ارائه فرصت‌های شغلی سازمان به کارجویان، برقراری ارتباط مستقیم کارجویان، دانش‌آموختگان و دانشجویان علاقمند به حوزه فعالیت‌های شرکت، امکان برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف برای بازدیدکنندگان نمایشگاه، استفاده از تجربه‌ها و اطلاعات سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف و افزایش آگاهی افراد در زمینه محصولات و خدمات ارائه شده در شرکت، اشاره کرد.

رحیمی‌روشن در ادامه با بیان اینکه موقعیت‌های کارورزی و فرصت‌های شغلی مناسب برای تازه فارغ‌التحصیلان هم در نمایشگاه وجود دارد، تصریح کرد: در این نمایشگاه پراکندگی موقعیت‌های شغلی زیاد است به طوری که می‌توانید برای انواع رشته‌های تحصیلی و مهارت‌های تخصصی مربوط به حوزه‌های مهندسی، تک و... فرصت شغلی پیدا کنید. فقط کافیست برای ارسال رزومه‌ در نمایشگاه حضور داشته باشید.

وی بیان کرد: حتی اگر به‌عنوان یک کارجو یا دانشجو اگه نتوانید شغلی پیدا کنید، باز هم می‌توانید از طریق ملاقات با کارفرما و شرکت در کارگاه‌های رایگانی که سازمان‌ها برگزار می‌کنند، اطلاعات و تجربیات دست‌اولی در مورد مسیر شغلی به دست آوردین که در پیدا کردن شغل به شما کمک می‌کند.

این مسئول با اشاره به اینکه در نمایشگاه کار فرصت حضور بیش از ۳۰ سازمان‌ و شرکت بزرگ فراهم شده است، اعلام کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت ورزش‌و جوانان استان همدان، اداره‌کل دادگستری همدان، استانداری همدان، اندیشکده حکمرانی استانی استان همدان، شرکت آبفای استان همدان، شورای اسلامی شهر همدان، شهرداری همدان، شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان، دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان همدان، دانشگاه پیام‌نور واحد همدان، مؤسسه آموزش عالی عمران و توسعه، دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دانشگاه صنعتی همدان، پارک علم و فناوری استان همدان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی، مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه بوعلی‌سینا، بنیاد نخبگان، دانشگاه ملایر و جهاددانشگاهی واحد همدان حامیان نخستین نمایشگاه کار در استان همدان هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • نخستین دوره مربیگری سطح یک اسکواش در همدان برگزار می‌شود
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • نخستین نمایشگاه کار استان همدان برگزار می‌شود
  • نمایشگاه صنایع‌دستی در عمارت خسروآباد سنندج برپا شد