Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم العساف، وزیر خارجه جدید کمی بعد از گرفتن حکم خود از سلمان بن‌عبدالعزیز گفت: «پرونده جمال خاشقجی باعث شد همه ما احساس حزن و اندوه کنیم، اما به صورت کلی باید بگویم که ما در بحران به سر نمی‌بریم بلکه شاهد یک روند تغییر و تحول هستیم.» منظور او از روند تغییر و تحول در کابینه احکامی است که سلمان بن‌عبدالعزیز روز پنج شنبه گذشته صادر کرد و العساف به جای عادل الجبیر وزیر خارجه شد و تعدادی از حساس‌ترین پست‌های کلیدی امنیتی و منطقه‌ای هم دچار تغییر و تحول شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه العساف وظیفه دارد با این دست ادعا‌ها اوضاع را آرام نشان بدهد، اما میزان تغییرات و ارتباط بی‌تردید آن‌ها با پس‌لرزه‌های قتل خاشقجی چیزی نیست که بشود کتمان کرد. به عبارت دیگر، تغییر و تحول در کابینه آل‌سعود برخلاف این ادعای العساف بی‌تردید با قتل خاشقجی ارتباط دارد و به جای این، مسئله اصلی عبارت است از ارتباط این تغییر و تحول با موقعیت سیاسی محمد بن‌سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع آل‌سعود.

بیشتر بخوانید: کینه شخصی بن سلمان از حاج قاسم چیست؟

تغییر و تحول کابینه و فرامین سلمان بن عبدالعزیز در این مورد به نظر برخی رسانه‌ها از جمله تارنمای قطری الخلیج‌آنلاین به معنای گام‌هایی ارزیابی شده که پادشاه سعودی برای محدود کردن پسر و جانشینش برمی‌دارد.

باید در نظر گرفت که این اولین بار و غیرمنتظره‌ترین گامی نیست که او در این جهت برداشته بلکه قبل از این نیز چنین حرکتی داشته است. موضوع ۵ درصد از سهام شرکت نفتی آرامکوی سعودی و فروش آن در بازار سهام نیویورک به ارزش ۲ تریلیون دلار پایه اصلی برنامه بلند‌پروازانه اقتصادی محمد بن‌سلمان مشهور به «سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان» بود که انتظار داشت با عایدی ۱۰۰ میلیاردی از این کار برنامه خود را به پیش برد.

به نظر می‌رسید که همه چیز برای این کار فراهم شده بود و به خصوص دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، و نزدیکانش مشتاقانه منتظر ریخته شدن این حجم بالا از سرمایه به بازار بورس بودند تا اینکه شخص سلمان بن عبدالعزیز در ماه آگوست وارد قضیه شد و جلوی آن را گرفت. دلیل این کار هر چه که بود به طور مشخص ضربه قابل‌توجهی به اهداف اقتصادی محمد بن‌سلمان زد. اجازه ورود به احمد بن عبدالعزیز، برادر شاه سعودی، و اقمارش در عربستان گام دیگری بوده که گفته می‌شود از سوی سلمان بن عبدالعزیز برداشته شده و حتی برخی معتقدند که آوردن او برای این بوده که سلمان زمینه را برای تغییر ولیعهدی فراهم کرده باشد. دستور پادشاه سعودی به سعود بن‌عبدالله بن المعجب، دادستان کل عربستان، برای رسیدگی به پرونده قتل خاشقجی اقدام بعدی او بود که نتیجه آن نه تنها اعتراف رسمی دربار سعودی به قتل این روزنامه‌نگار بود بلکه تیم اعزامی از عربستان به ترکیه نیز معرفی و دستگیر شدند و دو تن از نزدیک‌ترین افراد به محمد بن‌سلمان هم به فرمان پادشاه سعودی از کار بر کنار و بازداشت شدند.

با وجود این نشانه‌ها، اما باز سخت است که بتوان تغییر و تحول اخیر در کابینه سعودی‌ها را علیه محمد بن‌سلمان دانست تا چه رسد به اینکه آن را اقدامی برای عزل او از ولیعهدی ارزیابی کرد. شاید عزل الجبیر و آمدن کسی مثل العساف به جای او چنین چیزی را تداعی کند به خصوص اینکه العساف جزو کسانی بود که نوامبر سال گذشته میلادی، چند روزی را به همراه ده‌ها تن از دیگر شخصیت‌های برجسته سعودی در بازداشت بود.

با وجود این، عزل محمد بن‌نواف بن عبدالعزیز از مقامش به عنوان سفیر سعودی در بریتانیا و گماشتن او در مقام تشریفاتی مشاور در دیوان پادشاهی به معنای تقویت محمد بن‌سلمان تعبیر شده است.

باید توجه داشت که او در زمان تبلیغات احمد بن‌عبدالعزیز علیه پادشاه سعودی و پسرش در لندن نه تنها کاری نکرد بلکه در تصاویر ویدئویی جنجالی، همراه او بود و به نظر می‌رسد که حالا تحت پوشش تغییرات کابینه بابت این کار مجازات می‌شود. از سوی دیگر، الجبیر با وجود تبعیت کورکورانه از محمد بن‌سلمان، در قضیه خاشقجی انتظارات ولیعهد سعودی را برآورده نکرد و به خصوص اینکه نتوانست از تجربیات سال‌های طولانی سفارتش در امریکا برای لابی‌گری علیه لایحه ضد سعودی در مجلس سنای امریکا بهره‌ای ببرد. علاوه بر این موارد، گفته می‌شود که سعود القحطانی با وجود حکم عزل و بازداشت از سوی پادشاه محرمانه به کار خود ادامه می‌دهد و آن حکم تنها روی کاغذ بود و هیچ‌گاه اجرایی نشده است.

با توجه به این نکات است که می‌توان نتیجه گرفت تغییر و تحول در کابینه آل‌سعود هرچند که نتیجه طبیعی قتل خاشقجی و مسئولیت محمد بن‌سلمان است، اما برای تنبیه یا حتی عزل او از ولیعهدی طراحی نشده بلکه بر عکس، این کار مثل احکام دادستان کل سعودی تنها اقدامات نمایشی برای تظاهر به تغییر است تا اینکه از شدت انتقاد‌ها به ولیعهد سعودی کاسته شود و کار به عزل او از این مقام کشیده نشود.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • تغییرات نیم‌فصل مس را نجات داد/ شاکله اصلی تیم برای فصل آینده حفظ می‌شود
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • زیر تیغ
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • ۹۵ درصد سعودی‌ها موافق عملیات طوفان‌الاقصی هستند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد