Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،نادر فلاحی ، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در جلسه شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: این مهم پیرو دغدغه نماینده ولی فقیه در استان و با هدف معرفی و اطلاع رسانی هرچه گسترده قزل باش ها به عنوان سربازان دوره صفوی در دستور کار اداره کل قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه قزل باش ها به دلیل کلاه مخصوص قرمز رنگ خود به این نام خوانده شده و در شکل گیری حکومت شیعی در دوره حکومت صفویان خدمات شایان توجهی داشتند، افزود: هدف ما در این همایش معرفی هرچه بیشتر اقدامات قزل باش ها و نقش آن در تاریخ ایران اسلامی و شکل گیری یک حکومت  متحد است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: کلاه قزل باش ها از 12 بخش تشکیل می شد که نماد اعتقاد به 12 امام در دین شیعیان است و به همین منظور معرفی البسه سنتی و تمامی نمادهای مرتبط با قزل باش ها در ایام پیک مسافر به شکل های مختلف اجرا می شود.

فلاحی با بیان اینکه از جمله از طریق البسه متحد الشکل نگهبانان دو بقعه شیخ صفی و شیخ کلخوران لباس سنتی قزل باش در ایام نوروز معرفی خواهد شد، اظهار کرد: معاونت میراث فرهنگی و پژوهشکده صفویه شناسی نیز مسئولیت دارد تا نسبت به تحقیق و پژوهش و حمایت از پژوهش های دانشگاهی حول محور قزل باش ها اقدام کند.

وی با تاکید به نقش صفویه در شکل گیری حکومت منسجم شیعی درکشور، افزود: خدمات قزل باش ها و شاه اسماعیل صفوی در انسجام کشور بی نظیر بوده و اردبیل در طول تاریخ به عنوان پایتخت معنوی صفویان شناخته می شود، بطوریکه مسئولیت امروز آگاهی بخشی به نسل آینده است.

انتهای پیام/ع

همایش تکریم قزل باش ها

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی بقعه شیخ صفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • رتبه اول اردبیل در مدیریت ورزشی
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • آمادگی کامل نیروی انتظامی برای برگزاری انتخابات دور دوم در کرمانشاه
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود