Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@04:07:32 GMT

دلایل بروز زرد زخم در نوزادان

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۶۸۷۰۶

دلایل بروز زرد زخم در نوزادان

زرد زخم نوعی عفونت شایع پوستی در میان کودکان، به خصوص در سنین پیش از دبستان و کودکان مدرسه‌ای است. عفونت موجب بروز تاول یا زخم در ناحیه صورت، دست، پا‌ها و پوشک می‌شود.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

زرد زخم در نوزادان و کودکان
علت ابتلا
درمان
جلوگیری از سرایت
عوارض جانبی زرد زخم
زرد زخم در نوزادان و کودکان
زرد زخم یک عفونت بسیار مسری است که توسط باکتری ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عفونت ابتدا در اطراف بینی و دهان کودک ظاهر می‌شود، اما می‌تواند به قسمت‌های دیگر بدن او نیز گسترش یابد. بسته به نوع زرد زخم، ممکن است تاول‌ها کوچک و یا خیلی بزرگ شوند و بهبود آن‌ها چندین روز طول بکشد.

هنگامی که تاول‌ها بهبود یافته و خشک می‌شوند، پوست آن ناحیه پوسته پوسته شده یا پوسته زرد و قهوه‌ای رنگی شکل می‌گیرد. پوسته‌ها به تدریج بهبود می‌یابند و اثری بر جای نخواهند گذاشت.
زرد زخم معمولا دردناک نیست، اما ممکن است خارش داشته باشد. همچنین ممکن است همراه با تب و تورم غدد لنفاوی در صورت یا گردن کودک باشد.

علت ابتلا به زرد زخم در نوزادان و کودکان
باکتری ممکن است از راه زخم، بریدگی، خراش، نیش و گزیدگی حشرات، اگزما یا هر نوع آسیب دیدگی پوستی به بدن وارد شود.
کودک در اثر تماس با فرد مبتلا به زرد زخم، یا باکتری آلوده می‌شود. همچنین دست زدن به اسباب باز‌ی‌ها، لباس‌ها و یا حوله فرد آلوده به زرد زخم نیز موجب انتقال بیماری به کودک می‌شود.

درمان زرد زخم در نوزادان و کودکان
اگر کودک دچار زرد زخم شده است، او را نزد پزشک ببرید. پزشک معمولا پماد آنتی بیوتیک را برای از بین بردن عفونت تجویز می‌کند.
اگر زرد زخم کودک شدید و گسترده باشد، پزشک ممکن است قرص‌های آنتی بیوتیک تجویز کند. حتی اگر نشانه‌های بیماری در کودک به سرعت از بین رفت، آنتی بیوتیک را به طور کامل مصرف کنید. این امر از بازگشت عفونت و یا ایجاد مقاومت در برابر آنتی بیوتیک جلوگیری می‌کند.
همچنین مهم است که مناطق آسیب دیده و مبتلا به زرد زخم را تمیز نگه دارید. بدین ترتیب موجب بهبود سریع‌تر و جلوگیری از گسترش آن به مناطق دیگر پوست، می‌شوید.

برای بهبود سریع‌تر زرد زخم در نوزادان و کودکان مراحل زیر را انجام دهید.
مناطق آسیب دیده را دو بار در روز به آرامی با صابون و آب گرم شستشو دهید.
هر بار با استفاده از یک حوله تمیز، منطقه را خشک کنید و اجازه ندهید دیگران هرگز از آن حوله استفاده کنند. هم چنین می‌توانید از حوله کاغذی یکبار مصرف استفاده کنید.
قبل مالیدن پماد آنتی بیوتیک بر پوست کودک، دست‌های خود را بشویید یا از دستکش تمیز استفاده کنید.
ناخن‌های نوزاد را کوتاه کنید. اگر کودک هنگام خارش پوست خود، خراشیدگی‌هایی ایجاد کند، موجب گسترش عفونت بر روی پوست می‌شود.
منطقه آسیب دیده پوست کودک را بپوشانید. اگر زرد زخم روی صورت کودک گسترش یافته روی آن را با گاز پانسمان بپوشانید. اگر مناطق دیگر بدن دچار عفونت شده اند، لباس پنبه‌ای آزاد به او بپوشانید.
بیشتر بخوانید: کوتاه کردن ناخن نوزاد؛ مشکلات و راهکار‌ها

زرد زخم در نوزادان و کودکان در مدت یک هفته تا ده روز در صورت درمان بهبود می‌یابد.

در صورت بروز شرایط زیر دوباره به پزشک مراجعه کنید:

اگر درمان پس از یک هفته تاثیری نداشت.
دمای بدن کودک بالا رفت و تب داشت و یا پس از چند روز درمان، عفونت دوباره بر روی پوست گسترش یافت.
منطقه آلوده بر روی پوست به طور قابل توجهی قرمز رنگ و ملتهب بود.


پزشک ممکن است برای اطمینان از نوع باکتری ایجاد کننده عفونت، نیاز به به نمونه برداری از پوست کودک داشته باشد. پس از تشخیص مجدد، درمان‌های جدیدی برای کودک تجویز می‌کند.

جلوگیری از سرایت زرد زخم به دیگران
چهار تا ده روز پیش از بروز تاول‌ها بر روی پوست، کودک به باکتری آلوده شده است؛ بنابراین جلوگیری از سرایت آن به دیگران کاری دشوار و در عمل نانشدنی است.
نکته اصلی این است که هنگام تشخیص زرد زخم و بروز تاول‌ها بر روی پوست کودک، او را از دیگر نوزادان و کودکان دور نگه دارید و به مهدکودک نفرستید تا در خانه استراحت کند. این کار را تا زمانی که تمام تاول‌های زرد زخم از بین رفته و بهبود یابند یا تا دو روز پس از شروع درمان با آنتی بیوتیک ادامه دهید.

همچنین رعایت موارد بهداشتی زیر از سرایت زرد زخم به دیگر افراد خانواده پیش گیری می‌کند.

صابون، لباس خواب، حوله، ملحفه، برس مو و لباس کودک را از دیگر اعضای خانواده جدا کنید.
پس از استفاده کودک، حوله ها، ملحفه‌ها و لباس‌های کودک را با دمای بالا بشویید. همچنین اسباب بازی‌های پولیشی و نرم را در ماشین لباسشویی بشویید.
اسباب بازی‌های پلاستیکی یا چوبی را با مواد شوینده و آب گرم و دستمال بشویید.
اطمینان حاصل کنید که اعضای خانواده به طور منظم دستان خود را با صابون و آب شستشو می‌دهند.
هر گونه برش یا خراشیدگی روی پوست کودک را با گاز پوشش دهید. اگزما و التهابات پوستی کودک را پیش از بروز آسیب دیدگی درمان کنید.

عوارض جانبی زرد زخم
در صورتی که زرد زخم کودک درمان نشود، ممکن است مشکلات دیگری به وجود آید. اگر درمورد علائمی که کودک دارد، نگران هستید، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
گاهی اوقات، زرد زخم ممکن است منجر به موارد زیر شود:

التهابات عمیق تر، جدی‌تر پوست به نام سلولیت.
عفونتی به نام پسوریازیس که موجب زخم بر روی سینه، دست‌ها، پا‌ها و پوست سر می‌شود.
مسمومیت خون، که با عنوان سپتیکمیا نیز شناخته می‌شود.
تب اسکارلت
اختلال کلیوی به نام گلومرولونفریت، که با فشار خون بالا و خون در ادرار همراه است.

این موارد برخی از عوارض جانبی زرد زخم در نوزادان و کودکان هستند، اما خوب است بدانید که احتمال بروز آن‌ها بسیار اندک است.

سخن آخر
در صورت بروز هر گونه التهاب یا تاول بر روی پوست کودک، بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا نوع بیماری و عفونت را تشخیص دهد و درمان را آغاز کند. بدین ترتیب احتمال سرایت بیماری به دیگران نیز کاهش می‌یابد.   منبع: مجله ستاره 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زرد زخم بیماری بیماری پوستی تاول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۸۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین اقدامات پزشکی برای مراقبت‌های اولیه کودکان است. این فرایند به منظور شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اختلالات مادرزادی در نوزادان انجام می‌شود. هدف از غربالگری، امکان تشخیص به موقع و درمان سریع این اختلالات است تا از بروز عوارض جدی و غیر قابل بازگشت پیشگیری شود.

در طول چند دهه گذشته، برنامه‌های غربالگری نوزادان به طور چشمگیری گسترش یافته و اکنون به بخش جدایی ناپذیر مراقبت‌های بهداشتی نوزادان تبدیل شده است. این برنامه‌ها شامل آزمایش‌های متعددی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های متابولیکی، هورمونی، ژنتیکی و سایر اختلالات است که می‌تواند سرنوشت زندگی کودک را تغییر دهد.

علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، چالش‌های متعددی همچنان وجود دارد. چالش‌هایی مانند دسترسی نامناسب به مراکز بهداشت غربالگری در برخی مناطق، هزینه تست غربالگری نوزاد و موضوعات غیره که نگرانی‌هایی برای والدین نوزادان به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، بهترین زمان آزمایش غربالگری و کلیات تست غربالگری نوزاد خواهیم پرداخت.

اگر در انتظار فرزندتان هستید که هنوز متولد نشده است و در حال حاضر نگرانی برای محافظت از سلامت فرزندتان دارید، این مقاله کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا اطلاعات کافی درمورد غربالگری نوزاد به دست آورید.

غربالگری نوزادان چیست؟

غربالگری نوزاد جزو خدمات بهداشت عمومی است که در این فرایند یک سری تست‌ها برای نوزادان طی چند روز هفته انجام می‌شود. در غربالگری، نوزادان تازه متولد شده برای گروهی از اختلالات سلامتی که در بدو تولد ممکن است دچار آن شوند، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشکان می‌توانند شرایط نادر ژنتیکی مرتبط با هورمون و متابولیک را که می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود بررسی کنند.

غربالگری نوزادان به پزشکان امکان می‌دهد بیماری‌های مرتبط نوزادان را به سرعت تشخیص دهند تا در صورت وقوع بیماری، درمان را در اسرع وقت آغاز کنند.

دلیل غربالگری نوزادان

برای نوزادانی که مشکل سلامتی دارند، انجام آزمایش غربالگری می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. آزمایش غربالگری نوزاد با هدف شناسایی نوزادانی است که ممکن است سالم به نظر برسند؛ اما دارای یک بیماری نادر سلامتی هستند که اگر درمان نشود ممکن است آسیب جدی برای نوزاد ایجاد کند. تست غربالگری مانند آزمایش پاشنه پای نوزاد می‌تواند مشکلات سلامتی مانند زردی نوزاد آشکار کند.

بیماری‌هایی مانند زردی نوزادان یا همان یرقان خطر جدی برای سلامت نوزاد دارند و باید در اسرع وقت درمان شوند.

بنابراین، درمان زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند سلامت نوزادان را بهبود بخشد و از ناتوانی شدید یا حتی مرگ نوزاد نیز جلوگیری کند.

غربالگری نوزادان چند مرحله است؟

غربالگری بر اساس هر نوزادی ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی آزمایش غربالگری نوزاد شامل مراحل زیر است:

غربالگری شنوایی نوزادان

آزمایش شنوایی نوزاد بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. اگر در بیمارستان زایمان کنید، ممکن است قبل از ترخیص شما و نوزادتان، این آزمایش به شما پیشنهاد شود. در غیر این صورت، این تست غربالگری توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک متخصص در چند هفته اول تولد نوزاد انجام می‌شود. در این آزمایش با استفاده از هدفون‌های کوچک و نرم افزار ویژه، تیم پزشکی بررسی می‌کند که کودک شما چگونه به صدا و امواج صوتی پاسخ می‌دهد.

آزمایش پاشنه پای نوزاد

آزمایش پاشنه پای نوزاد شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون نوزاد برای بررسی بیماری‌های نادر اما خطرناک (زردی نوزاد) است. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی از پاشنه پای نوزاد چند قطره خون را روی کارت‌های مخصوص جمع آوری می‌کند تا برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود. پس از غربالگری نوزادان در مراکز بهداشت نتایج این آزمایش غربالگری معمولاً زمانی که کودک شما پنج الی هفت روزه شود آماده می‌شود.

آزمایش قلب نوزاد

این آزمایش برای بررسی شرایط قلبی شناخته شده به عنوان نقص مادرزادی قلبی یا CCHD استفاده می‌شود. این آزمایش ساده یا استفاده از روشی به نام پالس اکسیمتری برای بررسی سطح اکسیژن در خون نوزاد انجام می‌شود.

برای غربالگری نوزادان نارس چه بیماری‌هایی مورد آزمایش قرار می‌گیرند؟

برای غربالگری نوزاد نارس بیماری‌های مختلفی تحت بررسی قرار می‌گیرد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تیروئید نوزادان اشاره کرد؛ این بیماری باعث کاهش سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد و در نتیجه آن عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود.

فنیل‌کتونوری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در غربالگری نوزاد مورد آزمایش قرار می‌گیرد. فنیل آلانین یکی از اسید آمینه‌های مهم و ضروری بدن است. نقص ژنتیکی آنزیم‌هایی که باعث مصرف فنیل آلانین در چرخه سوخت و ساز بدن می‌شوند، باعث افزایش سطح آن در بدن و ظهور آن در ادرار می‌گردد. در صورت درمان نشدن فنیل کتونوری، سطح بالای فنیل آلانین به بافت مغز آسیب می‌رساند و باعث عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد می‌شود. تشخیص زودهنگام و درمان آن با رژیم‌های غذایی خاص سبب رشد طبیعی کودک می‌شود.

افزایش گالاکتوز یا همان گالاکتوزمی، کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی در تولید برخی آنزیم‌ها قادر به استفاده از قند موجود در شیر نخواهند بود؛ بنابراین گالاکتوز خون نوزاد بالا می‌رود و ممکن است باعث بروز آب مروارید و آسیب به کبد و مغز نوزاد شود. از نشانه‌های افزایش گالاکتوز در بدن می‌توان به استفراغ طولانی اشاره کرد که باعث عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

همچنین یک مورد مهم دیگر در آزمایش غربالگری نوزاد بررسی کمبود آنزیم G۶PD بوده که به دنبال آن بیماری فاویسم به همراه دارد. در این بیماری یکی از آنزیم‌های گلبول قرمز خون کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری از جمله یرقان یا همان زردی نوزاد شود.

زردی در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است به همین دلیل باید تست‌ها و آزمایش‌های لازم برای این بیماری انجام شود. زمانی که درجه زردی نوزاد افزایش پیدا می‌کند باید درمان این بیماری فوراً آغاز شود تا نوزاد از عوارض و خطرات احتمالی آن دور بماند.

بهترین زمان غربالگری نوزاد چه وقتی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم بلافاصله پس از تولد نوزاد بهترین زمان غربالگری است؛ نوزادان ۷۲ ساعت پس از تولد الی ۵ روز اول زندگی خود بهتر است غربالگری شوند.

نتایج غربالگری نوزادان از نظر کم شنوایی و بیماری قلبی به محض انجام آزمایش در دسترس است.

نتایج آزمایش خون معمولاً در پنج روزگی تا روز هفتم پس از تولد نوزاد آماده می‌شود. در صورت مثبت بودن آزمایش‌های غربالگری به والدین نوزاد اطلاع داده می‌شود.

مثبت بودن تست غربالگری نوزاد به این معنی نیست که کودک قطعاً دارای شرایط وخیم پزشکی است. پزشکان برای تأیید یا رد تشخیص بیماری‌های نوزاد آزمایش‌های بیشتری را تجویز می‌کنند.

اگر بیماری خاصی برای نوزاد تشخیص داده شود، پزشکان ممکن است برای نوزاد با توجه به وضعیت او روش درمانی تجویز کند.

زمانی که نوزاد بیمار می‌شود، باید درمان آن به سرعت شروع شود. درمان نوزاد ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروهای خاص یا استفاده از دستگاه‌های درمانی؛ مانند دستگاه فتوتراپی شود.

استفاده از دستگاه فتوتراپی (نوردرمانی) زمانی صورت می‌گیرد که نوزاد مبتلا به بیماری یرقان شده باشد؛ زیرا این روش سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد است. زمانی که بیلی روبین خون نوزاد از حد معمول فراتر می‌شود، دستگاه زردی با تابش امواج و نورهای خاص، سبب تجزیه و دفع بیلی روبین خون نوزاد می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090064

دیگر خبرها

  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید