Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حسین عاشوری در نشست هم‌اندیشی روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی با اصحاب رسانه با اشاره به مزیت‌های توسعه شبکه ریلی اظهار داشت: حمل و نقل ریلی یک هفتم حمل و نقل جاده‌ای سوخت مصرف می‌کند و این نمونه بارز اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه حمل و نقل ریلی 50 برابر ایمن‌تر از حمل و نقل جاده‌ای است گفت: باید نسبت به کاهش تعداد تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای اقدام کنیم که یکی از اقدامات موثر افزایش سهم ریل از جابجایی مسافر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه جامعه باید درباره توسعه خطوط ریلی مطالبه‌گری کند افزود: جامعه باید از دولت بخواهد نسبت به توسعه شبکه ریلی اقدام کند و این مطالبه‌گری را داشته باشد که چرا خطوط ریلی متناسب با نیاز جامعه توسعه پیدا نکرده است.

عاشوری گفت: همواره در اسناد بالادستی از توسعه خطوط ریلی گفته شده است و افزایش شبکه ریلی در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است اما باید دید چرا در این شرایط هم زیرساخت‌های ریلی متناسب با تقاضا و ظرفیت‌هایی که وجود دارد رشد نکرده است.

قائم مقام راه‌آهن با بیان اینکه توسعه شبکه ریلی منجر به کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی‌ها و افزایش ایمنی در حمل و نقل می شود گفت: هرچند که مزایای قطار نسبت به شبکه حمل و نقل جاده‌ای بسیاربیشتر است اما در زمان تخصیص منابع توجه کمتری به این حوزه می‌شود. معتقدم این رسانه‌ها هستند که باید توجه مسئولان را به حوزه حمل و نقل جلب کنند و باید پشتیبان و حامی صنعت ریلی باشند.

وی افزود: در برنامه‌های 20 ساله تا افق 1404 باید میزان خطوط ریلی کشورمان به 25 هزار کیلومتر برسد این در حالی است که امروز 12 هزار کیلومتر راه‌آهن داریم و با اعداد و ارقام پیش‌بینی شده در سند چشم انداز بسیار فاصله داریم و زمانی کمی هم برای تحقق این اهداف باقی مانده است.

عاشوری با اشاره به استفاده از ابزارهای نوین مالی برای تامین مالی پروژه‌های ریلی ادامه داد: اخیراً توانسته‌ایم از بازار سرمایه و بورس برای جذب نقدینگی و تامین مالی در پروژه های ریلی استفاده کنیم و خرید 50 دستگاه لوکوموتیو از طریق تامین سرمایه در بورس انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه شرکت راه‌آهن تمایلی برای ورود به حوزه احداث زیرساخت‌های ریلی ندارد گفت: در حوزه بهره‌برداری گرفتاری های بسیار زیادی داریم و به همین دلیل تمایلی به ورود در حوزه ساخت نداریم اما برخی از پروژه‌ها از جمله ساخت راه‌آهن رشت- آستارا به ما تکلیف شده است.

این مقام مسئول با اشاره به مشوق‌های راه‌آهن برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی گفت: هرچند مشوق‌های متعددی برای ورود سرمایه‌گذاران به راه‌آهن وجود دارد اما هنوز این مشوق‌ها به درستی معرفی نشدند و پتانسیل‌های موجود در حوزه TOD و سرمایه‌گذاری در حمل و نقل مسافری، باری و احداث زیرساخت‌ها باید به درستی اطلاع رسانی شود که در این حوزه هم نیاز به حضور رسانه‌ها داریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه جمهوری اسلامی ایران حمل و نقل راه آهن رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۸۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات توسط شرکت روسی

مدیر اجرایی شرکت روسی «افغان گاما» از آغاز ساخت بخش دوم قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات خبرداد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیر حمزه» مدیر اجرایی شرکت روسی «افغان گاما» از آغاز کار ساخت بخش دوم قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات خبر داد و تصریح کرد: این پروژه بخش نهایی این خط ریلی است که از رباط پریان شروع و تا شهرک صنعتی و فرودگاه هرات امتداد می‌یابد.

قرارداد 53 میلیون دلاری ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات با حضور «ملابرادر» معاون اقتصادی نخست وزیر و برخی مقامات حکومت طالبان و همچنین «ایالیا کازاکوف» معاون راه آهن روسیه ماه گذشته امضا شد.

راه‌ آهن هرات- خواف چهار بخش دارد که تاکنون سه بخش آن تکمیل شده و قطعه چهارم آن که از راه آهن خواف-هرات  47 کیلومتر طول دارد به عنوان بخش نهایی از این پروژه، افغانستان و ایران را به بازار‌های بین‌المللی متصل می‌کند.

امضای قرارداد ساخت قطعه چهام راه آهن خواف-هرات با شرکت روسیافزایش انتقال کالا از مسیر ریلی خواف-هراتراه‌آهن خواف- هرات کشورهای حوزه دریای خزر را به یکدیگر وصل می‌کند

گفته می‌شود با تکمیل خط آهن خواف-هرات، افغانستان به بنادر دریایی ایران و از طریق آن به ترکیه و از آنجا به اروپا وصل می‌شود و این ترانزیت از طریق افغانستان باعث تقویت روابط تجاری بین آسیای مرکزی و جنوبی خواهد شد.

این مسیر ریلی بخشی از مسیر راه‌ گذر بین‌المللی شرق به غرب است و تعاملات اقتصادی میان پنج کشور از منتهی الیه شرق آسیا تا غرب این قاره را سرعت می‌بخشد.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود
  • ساخت ۵۰۰ کیلومتر راه درآذربایجان غربی دردولت سیزدهم
  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود
  • رشد ۷۸ درصدی ساخت راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • آغاز ساخت قطعه چهارم راه آهن خواف-هرات توسط شرکت روسی
  • افزایش ۷۸ درصدی ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان
  • ورود استاندار تهران به برخی موازی کاری‌ها در پاکدشت
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود