Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان گفت: با انجام فعالیت‌های آبخیزداری در بالادست، در تلاش هستیم جلوی بروز حوادث در پایین دست گرفته شود چراکه فعالیت های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از بروز بلایای طبیعی، در میزان بازده آبی نیز نقش بسزایی دارد.

گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به ایرنا حاکیست؛ محسن یوسف‌پور با بیان اینکه آبخیزداری می کوشد خیزش آب‌ در کوه‌ها و دامنه ها را مهار کرده، به آنها جهت داده و سرعتشان را تنظیم کند، اظهار داشت: این اقدام برای جلوگیری از خاک‌شویی در بالا دست و به راه افتادن سیلاب در مناطق پایین دست است ضمن اینکه انجام عملیات‌های مکانیکی و فعالیت‌های بیولوژیکی برخی از اقداماتیست که در این زمینه صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: گیلان دارای 52 حوزه آبخیزداری است که 60 درصد این حوزه‌ها از کانون‌های بحران این استان محسوب می شوند و این کانون‌ها ، هم سیل خیز و هم رسوب خیز هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه به انجام مطالعات گسترده‌ برای جلوگیری از این حوادث در استان اشاره و اضافه کرد: تلاش شده تا با انجام فعالیت‌های آبخیزداری در بالا دست جلوی بروز حوادث در پایین دست گرفته شود چراکه فعالیت های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از بروز بلایای طبیعی در میزان بازده آبی نیز نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته به ویژه از سال 96 تاکنون شاهد جهش اعتباری در حوزه آبخیزداری گیلان هستیم، افزود: در سال جاری نیز منابع طبیعی گیلان جزو محدود دستگاه‌هایی بوده که از محل صندوق توسعه ملی اعتباراتی به آن اختصاص یافته است.
به گفته مدیرکل آبخیزداری و منابع طبیعی گیلان ، باتوجه به افزایش خوب اعتبارات در حوزه آبخیزداری در سال جاری در 19 حوزه آبخیزی با بیش از 20 میلیارد تومان در حال فعالیت هستیم و از محل صندوق توسعه ملی نیز 15.6 میلیارد تومان اعتبار به آبخیزداری استان اختصاص یافته است.
وی با تأکید براینکه اقدامات آبخیزداری در حوزه‌ها ادامه‌دار و مستمر است، ادامه داد: علاوه بر اقداماتی که هر ساله برای حفظ حوزه آبخیزداری در سطح استان انجام می شود، هر ساله شاهد اتفاقات جدید در این حوزه هستیم که باید برای آن نیز برنامه‌ریزی شود.
یوسف‌پور با اشاره به اجرای ماده 3 با قراردادهای 10 ساله در استان گیلان گفت: خوشبختانه اجرای این طرح در زمینه زراعت چوب (صنوبرکاری)، زیتون کاری و پارک‌های جنگلی با واگذاری منابع طبیعی بدون دادن مالکیت عرصه به صورت موفقیت آمیز اجرایی شده است.
وی به اجرای پروژه شفت - زنجان و وجود تفاوت‌های اکوسیستمی بین استان اشاره و تأکید کرد: برخی ملاحظات زیستی و منابع طبیعی در اجرای این پروژه مطرح است که در تلاش هستیم با کمترین آسیب به طبیعت این موضوع را حل کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی اجرای طرح کاداستر را یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین طرح‌ها در استان گیلان برشمرد و افزود: اجرای این طرح به صورت جدی از سال 94 آغاز شد که بنا به دلایلی در استان گیلان از سال 96 استارت خورد و در سال گذشته حدود 120 هزار هکتار از جنگل ها و مراتع استان کاداستر شد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح در 500 هزار هکتار از اراضی جنگلی و مراتع استان گیلان در سال جاری برنامه‌ریزی و پیش بینی شده، افزود: براساس برنامه‌ریزی های انجام شده این طرح تا پایان سال 98 در استان به اتمام می رسد.
گیلان بالغ بر یک میلیون و 200 هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان حدود یک میلیون و 17 هزار هکتار (70 درصد) اراضی ملی است. 565 هزار هکتار از اراضی ملی استان را جنگل های با ارزش هیرکانی تشکیل می دهد و حدود 224 هزار هکتار مرتع ییلاقی در بالادست داریم؛ اراضی ساحلی و بخشی از اراضی فاقد پوشش گیاهی نیز جزو اراضی ملی استان محسوب می شود.
پروژه های آبخیزداری گیلان در سال جاری و در حال حاضر، پیشرفت فیزیکی 70 درصدی دارند.
7296/2007/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع طبيعي گيلان فعاليت هاي آبخيزداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهرگفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ سازه آبخیزداری شامل بند‌های خاکی، سنگی ملاتی و گابیونی به منظور ذخیره روان آب‌ها و جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهرستان احداث شده است.


علی رحیمی میانگین بارش سالیانه نزولات جوی شهرستان فریدونشهررا بیش از ۵۵۰ میلیمتراعلام کرد و افزود: در سال‌های گذشته حجم زیادی از این بارش‌ها به صورت روان آب و سیلاب ازشهرستان به صورت روان آب یا سیلاب خارج می‌شد یا باعث خسارت‌هایی به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌شد که با احداث سازه‌های آبخیزداری ۸۰ درصد روان آب‌ها و سیلاب‌ها مهار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


وی گفت: طرح‌های آبخیزداری وبیولوژیکی در حوزه‌های آبخیزداری پشتکوه، قلعه سرخ و میدانک و پلاسجان باهدف ذخیره سازی روان آب‌ها، کنترل سیلاب ها، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ پذیری آب در سفره‌های زیرزمینی شهرستان در دو سال گذشته با بیش از ۸۰ میلیارد ریال اجرا شده است.


کارشناس آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فریدونشهر هم گفت: این شهرستان یکی از سرشاخه‌های اصلی سه سد مهم کشور، زاینده رود، کارون و دز است، که احداث سازه‌های آبخیزداری نقش مهمی در کاهش ورود رسوبات ناشی از فرسایش خاک به این سد‌ها دارد.


سیامک اسفنانی افزود: جلوگیری از فرسایش خاک، تکمیل چرخه کربن، احیاء و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، پیشگیری از خسارات و آسیب‌های سیل و تغذیه چشمه ها، قنوات و سفره‌های زیرزمینی ازمهمترین اهداف و فواید اجرای طرح‌های آبخیزداری است.

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم