Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، هنگامی که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده به پیروزی رسید، موجی از شادی در سرزمین های اشغالی به وجود آمد. تا جایی که برخی از نمایندگان کنست و وزیران کابینه تازه تأسیس نتانیاهو مراسم جشن برگزار کردند. در همان ایام برخی شخصیت های سیاسی رژیم صهیونیستی اعلام کردند هنوز برای شادی زود است و صهیونیست ها باید در عرصه سیاسی شاهد عملکرد ترامپ باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



2 سال همسویی
شروع کار ترامپ در پست ریاست جمهوری ایالات متحده کاملا همسو با هدف گزاری های صهیونیست ها بود. ترامپ از همان آغاز در حالی که هنوز قدرت را رسما و علنا در دست نگرفته بود براساس خواست صهیونیست ها حرکت می کرد و این مسئله تا 2 سال کاملا آشکار بود.

مخالفت با کنفرانس صلح پاریس
اولین اقدام ترامپ در همسویی با صهیونیست ها، مخالفتش با کنفرانس صلح پاریس بود. اوباما که طی 2 سال آخر ریاست جمهوریش به شدت با نتانیاهو مشکل داشت تلاش کرد با برگزاری کنفرانس صلح پاریس در آخرین روزهای ریاست جمهوری اش، پایه مذاکرات جدیدی را بین فلسطینیان و صهیونیست ها بنا گزارد. اما این ترامپ بود که با مخالفت کامل خود آن را ناکام گذاشت. در روزهای آغازین ژانویه 2016 در حالی که جان کری به کنفرانس صلح پاریس رفته بود دونالد ترامپ در توئیتی اعلام کرد به زودی همه چیز تغییر خواهد کرد. او که پیش از این مخالفت خود با طرح دو دولت را اعلام کرده بود با این توئیت همگان را به این گمان نزدیک کرد که کاملا با مذاکره براساس طرح دو دولت مخالف است .

وعده انتقال سفارت به قدس
دومین اقدام همسوی ترامپ با صهیونیست ها در انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس رقم خورد. در جایی که ترامپ بهترین هدیه را به صهیونیست ها داد و با انتقال سفارت آمریکا به قدس رسما اعلام کرد شهر قدس را برخلاف تمامی قطعنامه های سازمان ملل و معاهدات و پروتکل های بین المللی، پایتخت رژیم صهیونیستی می داند. این هدیه ترامپ با قبول هزینه های انتقال این سفارت از سوی شلدون ادلسون، بزرگترین کازینو دار یهودی حامی ترامپ تکمیل شد.

البته پیش از این در این راستا اقداماتی انجام داده بود که موجبات خشنودی صهیونیست ها را فراهم آورد. او در سفر به فلسطین اشغالی به عنوان اولین رئیس جمهور آمریکا در مقام ریاست جمهوری پای دیوار براق رفت و در سفرش به ریاض مقدمات عادی سازی روابط با کشورهای عربی به ویژه رژیم سعودی را فراهم کرده بود.

ورود به سوریه پس از خروج از عراق
آمریکایی ها پس از خروج از عراق موجبات ناخشنودی صهیونیست ها را فراهم آورده بودند که این مسئله یکی از نقاط اختلافی دولت اوباما و نتانیاهو بود ترامپ با ورود به سوریه و حملاتی که به نقاط مختلف سوریه انجام داد موجبات سرور صهیونیست ها را فراهم آورد. آمریکایی ها که به شدت مورد انتقاد صهیونیست ها قرار داشتند با ورود به خاک سوریه تا حدی خلأ دوره اوباما را پوشش دادند. صهیونیست ها همواره این انتقاد را به آمریکایی ها داشتند که با خالی کردن عراق و سوریه رسما این دو کشور را به ایران هدیه کرده اند.

آغاز اختلاف
اما این تمام هماهنگی و همسویی ترامپ با صهیونیست ها بود و هنوز دوره ترامپ به نیمه نرسیده نقاط اختلافی خود را نشان دادند و این امر بر همگان ثابت شد که نظام حاکمیتی آمریکا به هم پیمان استراتژیک خود که بارها آن را بخشی از منافع خود توصیف کرده هم رحم نمی کند و پای منافع که در میان باشد آن را نیز قربانی می کند.

تأکید ترامپ بر طرح دو دولت
برای نخستین بار دونالد ترامپ در حاشیه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر 2018 (شهریور 1397) در دیدار با نتانیاهو به یکباره اعلام کرد بهترین راه حل برای حل مسئله فلسطین، طرح دو دولت است. مسئله ای که تا این زمان طی دوسال ریاست جمهوری دونالد ترامپ هیچ گاه از زبان او رسما شنیده نشده بود. آنقدر این مسئله نتانیاهو را غافلگیر کرد که نتانیاهو بلافاصله پس از این جملات ترامپ و پایان یافتن دیدارش با ترامپ در مصاحبه ای مستقیم اعلام کرد تا زمانی که او زمام قدرت را در دست داشته باشد کشور فلسطینی خوابی بیش نیست.

این نقطه آغاز رسمی اختلاف بود ولی پیش از این آمریکایی ها یک جای دیگر صهیونیست ها را تنها رها کرده بودند آن هم زمانی بود که هواپیمای ارتش روسیه در یکی از پایگاه های غرب سوریه هدف قرار گرفت و خشم روس ها را به شدت برانگیخت و انگشت اتهام به سمت صهیونیست ها رفت. در آن مقطع صهیونیست ها انتظار داشتند آمریکایی ها در حمایت از آنها علیه روسیه وارد میدان شوند اما به رغم رجزخوانی های فراوان آمریکایی ها علیه روس ها، آنها اعلام کردند در این مسئله به هیچ وجه وارد نخواهند شد و اقدامی نخواهند کرد.

خروج از سوریه آخرین تیر خلاص 
اما آنچه صهیونیست ها را کاملا از ترامپ ناامید کرد و تیر خلاص را بر امیدهای واهی صهیونیست ها به ترامپ زد، خروج یکباره و غافلگیرانه آمریکا از سوریه بود. آمریکا در زمانی از سوریه خارج شد که صهیونیست ها به رغم اضطراری که نوار غزه به آن دچار شده بودند، تمرکز خود را بر مرزهای شمالی فلسطین اشغالی یعنی جنوب لبنان و جولان اشغالی گذاشته بودند.

نتانیاهو که برای مقابله با جبهه مقاومت در شمال فلسطین اشغالی همه انتقادها را به خود خرید و با رها کردن نوار غزه، دست به عملیاتی تبلیغاتی و مهندسی در این منطقه زد ناگاه در میانه راه با خروج آمریکا از سوریه مواجه شد. این اقدام ناگاه آمریکایی ها تیر خلاص را به صهیونیست ها زد.

اگر چه صهیونیست ها خود را مستقل توصیف کردند و نتانیاهو گفت با وجود خروج آمریکا باز هم تغییری در سیاست های رژیم صهیونیستی به وجود نخواهد آمد و حمله ای هوایی را علیه سوریه شکل دادند تا این عدم تغییر سیاست را در میدان نیز نشان دهند اما حقیقت ماجرا چیز دیگری بود. خروج آمریکا از سوریه آنقدر برای صهیونیست ها ناگوار و غافلگیر کننده بود که موجب شد کابینه ای که نتانیاهو آن را از یک ماه و نیم قبل پس از شکست در غزه، با چنگ و دندان نگاه داشته بود تا به انتخابات زودرس نرسد از هم پاشید.

 اکنون اسرائیلی ها با یک تناقضی مواجه اند. اسرائیلی ها و شخص نتانیاهو وانمود می کردند که اسرائیل در دوره ترامپ روزگاری بسیار بهتری خواهد داشت. این اتفاقاتی که دارد می افتد،  نشان می دهد که اتفاقا اسرائیل در دوره  ترامپ روزگار بدتری خواهد داشت.

حال قرار است نتانیاهو با پمپئو در برزیل دیدار کند. دیداری در حاشیه مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید برزیل. رایزنی تمام رسانه ها بر این است که موضوع این مسئله خروج آمریکا از سوریه و آینده رژیم صهیونیستی در پرتو این خروج است.

به نظر می رسد اختلافی که از دوره اوباما بین صهیونیست ها و آمریکایی ها وجود داشته هنوز وجود دارد و تنها با شخصیتی مثل ترامپ کمی ظاهر آن از اذهان مخفی نگاه داشته شده است. این یک مفهوم را به ذهن متبادر می کند و آن اینکه با گذشت زمان منافع آمریکایی ها و صهیونیست ها در حال زاویه گرفتن از یکدیگر است و این زاویه با گذشت زمان به یک اختلاف جدی در حد دشمنی می تواند تبدیل شود.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۶۹۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کابوس «بی بی»
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • تظاهرات صهیونیست‌ها برای برکناری نتانیاهو + فیلم
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • چرا خیزش دانشجویی آمریکا صهیونیست‌ها را به وحشت انداخت؟