Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایی است که کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه همچون معلول جسمی حرکتی، ناشنوا، نابینا و چند معلولیتی در کنار سایر کودکان به فعالیت می‌پردازند و به گفته زینب صباغ مسئول این مرکز، تاکنون جوایزی را هم برای جشنواره‌های تئاتر و سرود به دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زینب صباغ با اشاره به اینکه چندی پیش سیزدهمین جشنواره سرودخوانی کانون استان تهران برگزار شد، گفت: بچه‌های مرکز شماره بیست، که به‌صورت فراگیر دارای نیازهای ویژه جسمی، حرکتی، ذهنی و چند معلولیتی، ناشنوا و کم‌شنوا هستند بعد از پنج ماه تمرین، در این جشنواره شرکت کرده و «رقص پرنده‌ها» را اجرا کردند.

صباغ با اشاره به اینکه بچه‌های مرکز بیست در بین تمام مراکز کانون توانستند رتبه نخست را به دست بیاورند، گفت: بچه‌ها در این رقابت، به زبان اشاره سرود خواندند و سازهایشان را با دست‌های خودشان از دورریختنی‌ها ساخته بودند و روز ۱۲ دی ساعت سه بعد از ظهر در مرکز کانون خیابان حجاب آیین اختتامیه و اهدای جوایز برگزار می‌شود که بچه‌ها در آن اجرایی خواهند داشت.

او با اشاره به ویژگی سازها و اجرای بچه‌های مرکز بیست در این جشنواره گفت: جدای از اینکه موسیقی زنده داشتیم، دست بچه‌ها سازهایی از جنس دورریختنی‌ها بود؛ مثلا سنگ‌ها را بهم می‌زدند، در تنگ ماهی شن ریخته بودند، چوب بهم می‌زدند، در بطری‌های دور ریختنی آب معدنی سکه و شن و ماسه ریخته بودند و روی قلک‌های سفالی کوزه می‌زدند.

مسئول مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان «آرش لطفی، سجاد تنها و آساره شکارچی» را اعضای هیئت‌داوران این دور از ‌جشنواره استانی سرود معرفی کرد و گفت: بچه‌های مرکز فراگیر شماره بیست در این جشنواره اجرای سرودی به زبان اشاره داشتند و توانستند از میان ۲۱ گروه سرود، رتبه اول را کسب کنند.

صباغ هم‌چنین با اشاره به اینکه اجرای «شازده کوچولو» با حضور گروهی ۳۰ نفره از نوجوانان مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش آزاد مسابقه تئاتر صحنه‌ای جشنواره نمایش عروسکی کانون اجرا شد، گفت: دو نفر از بچه‌های این گروه برنده جایزه بازیگری شدند؛ نقش شازده کوچولو و مار که معلول جسمی حرکتی بود.

او ادامه داد: در گروه‌مان بچه‌های نابینا، معلولان جسمی حرکتی و معلولان ذهنی در کنار بچه‌هایی با توانایی‌های عادی حضور دارند و برای این نمایش بیش از ۲۰ جلسه تمرین شده بود.

مربی تئاتر مرکز فراگیر شماره ۲۰ کانون پرورش فکری خاطرنشان کرد: تمرین‌ها برای بچه‌های با توانایی‌های مختلف، اصلا متفاوت نیست و همه در کنار هم و بدون هیچ تفاوتی تمرین می‌کنند. تشویق یا تذکر هم برای همه بچه‌ها مانند هم است و هیچ فرقی باهم ندارند.

صباغ با اشاره به اینکه «موضوع تئاتر و نمایش خلاق یکی از فعالیت‌های کانون پرورش فکری است اما مستمر بودنش بستگی به عوامل مختلفی دارد» گفت: در مرکز فراگیر ۲۰ چون خود من تجربه تئاتر داشته‌ام، نمایش را حرفه‌ای‌تر از سایر مراکز انجام می‌دهیم اما مراکزی هم هستند که مربیان‌شان دوره تخصصی تئاتر را نگذرانده‌اند.

او با اشاره به کلاس‌های تئاتری که با بچه‌ها در این مرکز دارند، گفت: فعالیت تئاتر را مثل قصه‌گویی هفته‌ای یکبار داریم؛ یک جلسه برای دخترخانم‌ها و یک جلسه برای آقا پسرها، یکبار برای کودکان و یکبار برای نوجوانان. اما در کنار این جلسات، تمرین‌های بدن، بدن و حس را هم داریم و هر از گاهی یک نمایشنامه را باهم می‌خوانیم و نمایشی را کار می‌کنیم. سالی یکبار به صورت حرفه‌ای با بچه‌ها خیلی مصمم‌تر کار می‌کنیم.

صباغ با اشاره به فعالیت گروه تئاتر این مرکز گفت: در طول دوره، با همه بچه‌ها تمرین تئاتر می‌کنیم اما در نهایت گروهی که باید اجرا برود باید به صورت منسجم مشغول تمرین و فعالیت بوده باشد. بدون هیچ تفاوتی، گروه را کاملا فراگیر می‌چینیم به‌طوری‌که بچه‌هایی با نیاز ویژه هم در گروه هستند و در تمرین‌های طی سال هم حضور دارند. به‌طور مثال در «شازده کوچولو»، یکی از بازیگران‌مان چند معلولیتی بود؛ یعنی هم معلول جسمی حرکتی است و هم از لحاظ ذهنی کمی از بقیه عقب‌تر است و یک گوش‌اش سمعک دارد درعین حال جزو نقش‌های اصلی بوده و نقش «مار» را بازی می‌کند. علاوه بر او، دو دختر کم‌توان ذهنی و یک دختر کم‌بینا هم دارم. اصلا همین کلمه فراگیر یعنی اینکه بچه‌های با نیاز ویژه در کنار بچه‌های عادی کار می‌کردند.

صباغ یادآور شد: در این مدت، بچه‌ها درگیر جشنواره سرود شدند اما تمرین‌های بیان و بدن تئاتر پابرجاست. ولو اینکه برای سرود هم‌چنان از تکنیک‌های تئاتر برای بدن، نفس و بیان استفاده می‌کردیم کار تخصصی تئاتر را تا مدتی متوقف کردیم.

صباغ خاطرنشان کرد: در مرکز فراگیر شماره ۲۰ بچه‌ها به صورت مداوم در تمرین‌های تئاتر شامل تمرین بدن، بیان، حس و... شرکت دارند.

حجم ویدئو: 84.92M | زمان ویدئو: 00:15:59 دانلود فایل ویدئویی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کودکان با نیازهای ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان

به گزارش خبرگزاری مهر، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهادهای استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالابردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

کد خبر 6089723 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • هدایای ویژه بازیکنان سپاهان به مورایس (عکس)
  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • تمرین تیم ملی والیبال و یک تماشاگر ویژه: آقای رئیس!
  • تمرین ویژه جلالی برای ارسال‌ پاس‌گلهای بیشتر! (عکس)
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • خاص‌ترین هوادار فوتبال در تمرین استقلال | هدیه نکونام به این هوادار خاص | تصاویر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان