Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان در جمع کارشناسان ارشد میراث فرهنگی تاکید کرد: هرگونه فعالیت برای ادامه عملیات ایجاد گذر آقا نورالله نجفی اصفهان با نظر شورای عالی معماری و شهرسازی کشور صورت خواهد گرفت.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، فریدون الله یاری مدیرکل میراث فرهنگی این استان با بیان این که اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با ادامه عملیات احداث این گذر با این وضعیت صراحتا مخالف است تصریح کرد: «طرح ایجاد گذر کمکی آقا نورالله نجفی اصفهان به موازات محور جنوب به شمال مجموعه جهانی میدان امام (ره) (نقش جهان) و همچنین به موازات خیابان شکرشکن اصفهان از دهه هشتاد خورشیدی مطرح بود و این در حالی است که گذر‌های شبیه به این همچون گذر "سنبلستان" حدفاصل خیابان عبدالرزاق به شهدا و همچنین خیابان "آیت اله بیدآبادی" حد فاصل خیابان مسجد سید به خیابان فروغی نیز در یک دهه اخیر به همین سبک ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با عنایت به اینکه بافت تاریخی اصفهان دقیقا در مرکز شهر واقع شده و در این مناطق نیز بدلیل فعالیت‌های افتصادی همواره با ترافیک سنگین مواجه است از یکسو با نیاز‌های جدید شهری مواجه هستیم و از سوی دیگر قواعد و قوانین میراثی می‌طلبد تا هرگونه اقدام در این زمینه با صبر و بردباری و با در نظر گرفتن قواعد حاکم بر بافت تاریخی همراه باشد.

الله یاری در ادامه تصریح کرد: عملیات احداث گذر آقا نورالله نجفی حداقل از حدود ۶ سال قبل آغاز شد و این در حالی است که در طرح اولیه آن این گذر با عرض ۳۶ متر تعریف شده بود که در همان زمان اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان مخالفت صریح خود را اعلام کرد و این در حالی است که مسئولین وقت شهر، جهت جلب رضایت مدیران وقت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، عرض این گذر را به ۱۴ متر تقلیل داده و مقرر گردید این گذر صرفا به عنوان دسترسی محلی مطرح شده و هیچ گونه فروشگاهی در مسیر این گذر تعریف نشود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین تصریح کرد: با عنایت به این طرح، نشست کمیسیون ماده (۵) در استانداری اصفهان و تشکیل و این طرح با عرض ۱۴ متر به تصویب این کمیسیون رسید، با اینحال اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنان مخالفت خود را حتی با عرض ۱۴ متر به دلیل نزدیکی به آثار تارخی ابراز کرد.

الله یاری افزود: با عنایت به مخالفت سازمان میراث فرهنگی با ادامه اجرای این گذر، طرح، جهت اظهار نظر نهائی به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شد تا در نهایت این شورا درباره این خیابان اظهار نظر کند.

مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان تصریح کرد: تا ارائه نظر این شورا این اداره کل با ادامه عملیات احداث این خیابان صراحتا مخالف بوده و با هرگونه عملیات خارج از ضابطه، مطابق با نص صریح قانون برخورد قانونی خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: میراث فرهنگی گذر قانون ترافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم گفت: در حال حاضر صدور هرگونه پایان کار مستلزم رعایت نکات سیما و منظر متناسب با شهر قم است.

مجید متین فر گفت‌و گو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به اینکه در حوزه سیما و منظر، کمیته‌های نما در مناطق مختلف ایجاد شده است، اظهار کرد: در حوزه سیما منظر شهر تعامل استانداری، اداره کل راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و شهرداری لازم است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای نزدیک کردن دیدگاه‌های این دستگاه‌ها با یکدیگر افزود: از نظر سیما و منظر شهری تعاریف جدیدی در حال مطرح شدن است.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم با اشاره به اینکه مسائل مرتبط با معماری اسلامی، ایرانی و سبک‌های وارداتی گسترده است، خاطرنشان کرد: در این موضوعات توافق نظری کاملی وجود ندارد و الگوی کاملی نداریم که بگوییم ساخت‌وسازها طبق این الگو باید انجام شود و الزام‌آور است، اما می‌توانیم موضوعات و نمادهای نامطلوب را شناسایی کنیم و آن را کاهش دهیم.

متین‌فر ادامه داد: یکی از اتفاقات جدید در ساخت‌وساز شهری قم احداث نمادی شبیه به گنبد است در صورتی که سبک و عناصر ایرانی اسلامی داشته باشد، جای تأمل دارد اما احداث گنبدهایی که به سبک معماری بیزانسی هستند، عنصری نامطلوب و بیگانه است.

وی اضافه کرد: از سال گذشته اقدامات سلبی و پیشگیرانه زیادی با سازنده‌ها صورت گرفت و حتی در مواردی با قوه قهریه وارد شدند، بعضی سازه‌ها برش خورد و بعضی اجازه تکمیل پیدا نکرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم تاکید کرد: در حال حاضر نیز صدور هرگونه پایان کار مستلزم رعایت این نکات است و امید می‌رود با تعامل بین سازمان و سازندگان این شرایط بهتر از گذشته پیش برود.

متین‌فر افزود: در حال حاضر جلساتی با اداره کل راه و شهرسازی، سامان نظام مهندسی و حتی مهندسان ناظر یا طراحان و معماران پروژه‌ها وجود دارد و این مسئله سختگیرانه بررسی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا دو ماه آینده نیز یک نشست تخصصی برای سیما منظر شهری برگزار خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به دغدغه بزرگان و مردم در این زمینه تعاملات با حوزه و اعلام آمادگی از طرف این نهاد و نخبگان دانشگاهی وجود دارد و امیدواریم این تعامل سبب شود تا شهر قم معماری اصیل خود را بازیابد.

کد خبر 750003

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • اجرای بیش از ۵ هزار تن آسفالت در معابر منطقه ۷ اصفهان
  • چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود