Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت راه و شهرسازی،​­ آرش خدایی، تحریم‌های آمریکا علیه صنعت هوانوردی کشور را غیرقانونی توصیف کرد و گفت: ابعاد اقدامات ما محدود به پذیرش تحریم و اقدامات جبرانی نیست، بلکه ما تحریم را نمی‌پذیریم و برای حذف آن اقدام می‌کنیم.

وی ادامه داد: از منظر تخصصی این کار غیرقانونی و یک‌جانبه است و با مقررات بین‌المللی، حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های جهانی هوانوردی در تعارض است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچ کشوری نیز به جز ایالات متحد آمریکا این اقدام را به رسمیت نشناخته است.

خدایی با اشاره به اقدامات سازمان هواپیمایی کشوری برای حذف تحریم‌ها گفت: ما در این حوزه اقدامات وسیعی انجام دادیم که شامل اعلام موضع رسمی کشور در خصوص این تحریم‌ها، مکاتبه و مذاکره با سران هواپیمایی کشوری تعداد زیادی از کشور‌های دنیا و قالب کشور‌های عضو پیمان شیکاگو، مقامات کمیسیون حمل‌ونقل اروپا و دبیرکل و رییس شورای ایکائو می‌شود. تا به حال بازخورد‌های خوبی گرفتیم و از نظر قوائد حقوق بین‌المللی همه موضع ما را در سازمان هواپیمایی کشوری تایید کرده‌اند.

وی سپس به رای دادگاه لاهه به نفع ایران و محکومیت تحریم هوانوردی ایران در این دادگاه اشاره کرد و افزود: قطعا رای دادگاه لاهه بر حل این مشکل اثرگذار است و موضع ما را در مجامع حقوقی بین‌المللی هوانوردی بسیار تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: کمترین تغییر رفتاری که این رای در ایالات متحد آمریکا ایجاد کرده این است که آمریکا این مساله را حاشا کرده است ­یعنی اعلام کرده در حوزه ایمنی، هوایی، دارو و غذا تحریم اعمال نکرده است. این یعنی آن‌ها  این موضوع را جدی می‌دانند. به هر حال دشمنی آمریکا با ما شناخته شده است و ما در حوزه تاب‌آوری شناخته شده ایم. این رای یک رای حقوقی بوده و در حوزه حقوق بین‌الملل اثرگذار و کمک کننده است.

صنعت هوایی ایران تحریم‌پذیر نیست

قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری سپس به اقدامات صورت گرفته برای تاب‌آوری در مقابل تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: این اقدامات در حوزه‌های مختلفی امکان اثرگذاری دارند. ما یک روش برای شناسایی و اندازه‌گیری مساله و اتخاذ تدابیر لازم تدوین کرده‌ایم. به هر حال باید تحریم‌ها را حذف کنیم یا پیامد‌های آن را حداقلی کنیم.

وی ادامه داد: بخشی از این اقدامات در حوزه بازار شرکت‌های ایرانی، بخشی در حوزه دسترسی به هواپیما و محصولات، و برخی در حوزه خدمات و سرویس‌هایی که فرودگاه‌ها و بخش ناوبری هوایی ارائه می‌دهند، بوده است. اکنون می‌توان گفت تحریم‌ها آنطور که فکر می‌کردند اثرگذار نبوده و در سایر حوزه‌ها هم این اتفاق افتاد.

خدایی موقعیت ژئوپولوتیک ایران را در کاهش اثربخشی تحریم‌ها تاثیر گذار دانست و گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که در مقابله با تحریم‌ها اثر دارد، ویژگی‌ها و فرصت‌های ذاتی حمل‌ونقلی کشور ماست. بازار داخلی ما امکان اثربخشی تحریم‌های هوانوردی را کاهش می‌دهد.

وی به تحریم قطر توسط کشور‌های عربی اشاره کرد و افزود: یکی از کشور‌های ­همسایه ما را سایر همسایه‌ها تحریم کردند و این کشور با مشکل مواجه شد. چه بسا اگر تدبیر جمهوری اسلامی در کمک به این کشور نبود، ابعاد این مشکل بسیار بزرگتر می‌شد اما ایران به خاطر مولفه‌های ذاتی کمتر با این دست مشکلات مواجه است. ما یک سرزمین وسیع با جمعیت زیاد داریم، بنابراین تحریم‌های هوانوردی روی تقاضای سفر داخلی و حتی بین‌المللی ما چندان تاثیرگذار نیست.

خدایی با اشاره به کاهش اخیر تقاضای سفر هوایی در کشور گفت: آنچه اخیرا شاهد آن بودیم، بیشتر متاثر از وضعیت اقتصادی مردم بوده است. مولفه اصلی در مورد کاهش تقاضای سفر، مربوط به وضعیت اقتصادی مردم بوده است و تحریم صنعت هوانوردی همچنان نتوانسته آنچنان اثرگذار باشد.

مذاکره برای رفع مشکل سوخت‌رسانی به هواپیما‌های ایرانی

قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری استفاده از توان داخلی برای گذر از تحریم را مهم توصیف کرد و گفت: در این شرایط استفاده از توان داخلی بسیار مهم است. هم در خصوص مسائل عملیاتی و بهره‌برداری، هم در خصوص دانش فنی‌ومهندسی هواپیما باید توان داخلی را افزایش داد.

خدایی در ادامه به مساله توقف سوخت‌رسانی به ایرلاین‌های ایرانی در برخی کشور‌ها اشاره کرد و افزود: قطع سوخت‌رسانی تاکنون مشکلی را برای مسیر‌های پروازی ایران پیش نیاورده است، به این معنی که باعث توقف مسیری شود. در واقع شرکت‌های هواپیمایی توانسته‌اند این موضوع را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: فشار آنچه تاکنون رخ داده از دفعات پیش کمتر است. در دور قبلی تحریم‌ها بسیاری از مقاصد شرکت‌های هواپیمایی با مشکل روبرو شد. به هر حال هرچه قدر آن‌ها بیشتر در زمینه تحریم تجربه کسب کردند، ما بیشتر در مقابله با تحریم و پایداری در زمان تحریم تجربه کسب کردیم.

خدایی به اقدامات سازمان هواپیمایی کشوری برای رفع این قبیل مشکلات اشاره کرد و گفت: وضعیت این‌گونه نمی‌ماند. به هر حال یک شوک خبری رخ می‌دهد و فضاسازی رخ می‌دهد، اما به مرور فضا تلطیف می‌شود.

منعی برای به کارگیری هواپیما‌های شرقی وجود ندارد

قائم مقام سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه هواپیما‌های شرقی منعی برای فعالیت در ایرلاین‌های ایرانی ندارند، گفت: در ادبیات هوانوردی هواپیما‌ها به شرقی و غربی تقسیم نمی‌شوند، بلکه بر اساس توانایی‌ها و ویژگی‌های فنی دسته بندی می‌شوند.

خدایی به تمایل برخی شرکت‌ها برای خرید هواپیمای سوخو سوپر جت ۱۰۰ از روسیه اشاره کرد و افزود: ما در هواپیمایی کشوری به خرید شرکت‌های هواپیمایی سمت و سو نمی‌دهیم. وقتی شرکت‌های هواپیمایی یک هواپیما­را مناسب ببینند، مذاکرات خود را برای خرید انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر آن هواپیما قرار است برای اولین بار در کشور پرواز کند، باید برخی مجوز‌ها را از سازمان هواپیمایی کشوری اخذ کند. نقش ما آنجا شروع می‌شود. ما مطمئن می‌شویم که آن هواپیما حداقل‌های لازم را در حوزه ایمنی پرواز و عملیات در فضای کشور ما دارد و بهره‌بردار  می‌تواند به پشتیبانی قابل قبولی برای ادامه پرواز دسترسی پیدا کند.

خدایی با اشاره به اینکه هر هواپیمایی که در ناوگان شرکت‌های ایرانی به کار گرفته شود، قطعا توانسته استاندارد‌های لازم را اخذ کند، گفت: در مجموع این شرکت‌های هواپیمایی هستند که در مورد نوع هواپیما تصمیم‌گیری می‌کنند. ما از منظر نوع سیاست‌های کلان تصمیم‌می گیریم. سازمان هواپیمایی کشوری راه هیچ انتخابی را به شرط آنکه آن انتخاب امن، ایمن و پایدار باشد، برای شرکت‌های هواپیمایی نمی‌بندد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت هوانوردی تحریم سازمان هواپیمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۶۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز :

حسین امیرعبداللهیان امشب (شنبه) ۱۵ اردیبهشت در پانزهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا طی سخنانی ضمن تبریک ریاست گامبیا بر این سازمان، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشور‌های اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید کرد. 

وی افزود: بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصایب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت، اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف است. 

وی از دولت‌ها و کشور‌های مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام کردند، قدردانی کرد و گفت: تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

* رژیم سرکش اسرائیل را باید متوقف کرد

وزیر خارجه افزود: کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استاندارد‌های دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

وی گفت: افکار عمومی جهان و بویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل: 

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، * و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛ 

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛ 

۳- تبادل اسرا؛ 

۴- موظف ساختن رژیم اسراییل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیرو‌های نظامی و تجهیزات آن‌ها از غزه و تضمین بین‌المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛ 

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛ 

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین‌المللی دادگستری و فراهم کردن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. 

وی گفت: برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد. 

وزیر خارجه ادامه داد: جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشور‌های اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرامنطقه‌ای مواجه هستند.

وی گفت: این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است. با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند. میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشور‌های اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیار‌ها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده‌اند. این ظرفیت سرشار در بین همه جوانان کشور‌های اسلامی موجود است.

امیرعبداللهیان گفت: ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار. 

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند. 

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی بین کشور‌های اسلامی در بستر توافقات و سازوکار‌های هدفمند و مشترک، بیش از پیش تقویت شود.

* واکنش پشیمان کننده ایران به هر‌گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است. 

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب است. 

وزیر خارجه گفت: بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشور‌ها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد. 

امیرعبداللهیان همچنین تأکید کرد: حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نا امید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، باسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. 

وزیر خارجه گفت: البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر‌گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملا پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییرنابذیر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان است. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. 

وی گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ماست. 

امیرعبداللهیان بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و همه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور‌های اسلامی اعلام کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • جزئیات دستگیری اعضای چند تیم تروریستی توسط اطلاعات سپاه
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • متلاشی شدن چند تیم تروریستی در استان کرمان طی سال گذشته
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد