Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-27@04:20:52 GMT

برکات معرفت به امام زمان(عج) برای منتظران

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۰۰۱۶

برکات معرفت به امام زمان(عج) برای منتظران

یک کارشناس مهدوی با اشاره به فراز «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ لَمْ اَعْرِف نَبِیَّکَ ...» در دعای غیبت، گفت: معرفت امام عصر(عج) کلید معرفت دین است و در پرتوی این شناخت است که خداوند از دین ما راضی می شود.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: دعای غیبت که معروف به دعای معرفت است، به دو گونه کوتاه و طولانی بیان شده است که بخش کوتاه آن از امام صادق(ع) در کتاب «کافی» شیخ کلینی، «غیبت» نعمانی و «کمال الدین» شیخ صدوق آمده است اما بخش طویل آن به واسطه عثمان بن سعید از امام زمان(عج) نقل شده است و در «کمال الدین» شیخ صدوق، «مصباح المتهجد» شیخ طوسی و «جمال الاسبوع» سیدبن طاووس بیان شده و در فضایل آن آمده است که در روز جمعه اگر انسان فرصت قرائت هیچ دعایی را نیافت، نسبت به خواندن این دعا اهتمام داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با توجه به این توصیه و تاکید و به منظور بررسی فرازهای این دعا سلسله گفتگوهایی را با حجت الاسلام «عباس رمضانعلی زاده»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت داشته ایم که در ادامه بخش نخست آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام «عباس رمضانعلی زاده» در شرح دعای غیبت امام زمان(عج) اظهار کرد: براساس این دعا امام زمان (عج) می فرماید که سعادت انسان در دینداری است و فردی که بناست متدین باشد باید امام را بشناسد و فردی که بنا دارد حقیقتا امام را بشناسد باید حتما پیش از آن، پیامبر(ص) را شناخته باشد و در نهایت فردی که بنا دارد پیامبر(ص) را بشناسد، باید حتما نسبت به خدا معرفت داشته باشد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت اضافه کرد: در ابتدای این دعا می خوانیم: «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ لَمْ اَعْرِف نَبِیَّکَ؛ پروردگارا! خود را به من بشناسان که اگر خود را به من نشناسانی، نمی توانم پیغمبرت را بشناسم» سپس به صورت زنجیروار شناخت های لازم برای انسان را مطرح می کند که اگر خدا را نشناسیم نمی توانیم پیامبر(ص) بشناسیم که اگر ایشان را نشناسیم امام را نمی شناسیم و اگر این شناخت را نداشته باشیم از دین منحرف می شویم یعنی شناخت خداوند کلید معرفت رسول(ص) است، معرفت پیامبر(ص)، کلید معرفت امام است و معرفت امام عصر(عج) کلید معرفت دین است لذا اگر بنا داریم متدین باشیم، باید خدا را بشناسیم، سپس پیامبر(ص) را بشناسیم و در نهایت امام را بشناسیم که در این پرتوی این شناخت خداوند از ما و دینداری مان راضی خواهد بود.

 

رمضانعلی زاده با بیان اینکه معرفت الله کلید تمام سعادت ها و خوبی ها است، تصریح کرد: انسان ذاتا طالب کمال است و خداوند کمال مطلق است لذا انسان ها خداجو هستند و هر انسانی که به دنیا می آید، در هرکجای دنیا باشد، خداگراست زیرا با فطرت پاک الهی متولد شده است اما در طول زندگی عواملی سبب انحراف او می شوند.

 

کارشناس مهدوی با اشاره به بخش ابتدایی این دعا یعنی «اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ؛ پروردگارا! خود را به من بشناسان»، راه های معرفت الله را برشمرد و گفت: براساس آیات قرآن کریم، راه های شناخت خداوند به دو دسته بیرونی و درونی تقسیم می شود، یعنی شناخت خداوند از طریق معرفت و طبیعت  حاصل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در مجموع این شناخت با سه روش فطرت، برهان نظم و علیت صورت می گیرد، تصریح کرد: شناخت خداوند از طریق فطرت ساده ترین و بهترین راه است، زمانی که انسان کاملا مضطر می شود، امیدی همچنان در دلش موج می زند آن امید خداست که ناشی از فطرت خداجوی انسان است.

 

رمضانعلی زاده با بیان اینکه انسان از طریق برهان نظم یعنی نظم و انضباط جهان هم می تواند به شناخت خداوند پی ببرد، گفت: انسان از نظم عجیب دنیا و خلقت انسان می تواند از وجود ناظمی به نام خداوند مطلع شود چنان که امام صادق(ع) می فرماید: «قسم به جانم که اگر منکران در نظم جهان دقت کنند، حتما هدایت می شوند».

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در تشریح رابطه علت و معلولی در شناخت خداوند، ابراز کرد: وجود هر چیزی در عالم یا از خودش است یا از غیر است، اگر از خودش باشد که واجب الوجود است اما اگر از غیر باشد ممکن الوجود است و تمام عالم این ویژگی را دارد که وجودشان از خداوند است.

 

وی با طرح این سوال که از کجا بفهمیم شناخت صحیحی از خداوند داریم یا خیر؟، گفت: برای درک این شناخت صحیح باید محبت و اطاعت خود از خداوند را بررسی کنیم، اگر فردی عارف به خداوند شود، محب خدا می شود، خدا و اولیای خدا را دوست می دارد که مصداق بارز این اولیا در عصر ما امام زمان(عج) است.

 

رمضانعلی زاده تاکید کرد: در روایت است که: «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي‏ حُبَّك‏ وَ حُبَّ ما تُحِبُّه‏ وَ حُبَّ مَن‏ یُحِبُّکَ وَ العَمَلَ َ الَّذِي ْ يُبَلِّغُنِي اِلی حُبِّکَ وَ اجْعَل‏ حُبَّك اَحَبَّ الاَشیاءِ اِلیَّ؛ خداوندا محبت خود را و محبت کسانی را که دوست داری و محبت کسی که تو را دوست دارد و عملی که مرا بسوی محبتت برساند را روزی ما بفرما و محبت خود را محبوب ترین چیزها نزد ما قرار بده.» بنابر این، یکی از کلیدواژه ها در شناخت خداوند، محبت است.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر کسی عارف به خدا شود، ثمره اش در گفتار، پندار و رفتارش نمایان و مطیع خداوند می شود، اضافه کرد: فردی که خداوند را دوست دارد، این محبت باید در اعمالش نمایان شود لذا فردی که محب خداوند است، آزاد نیست، نمی تواند هر حرفی بزند و هر جایی نمی تواند برود و ... بنابراین نتیجه معرفت، محبت می شود و نتیجه محبت، اطاعت از خداوند، رسول(ص) و اولی الامر می شود.

 

وی با اشاره به درجات معرفت نسبت به خداوند بیان کرد: معرفت به سه بخش ضعیف المعرفه، متوسط المعرفه و کامل المعرفه تقسیم می شود، فردی که معرفت ضعیفی دارد، ممکن است در اثر فشارهای زندگی، بیماری و گرفتاری به هر فردی متوسل شود، فرد متوسط المعرفه هرچه معرفتش بیشتر می شود، وارسته وابسته می شود یعنی از مردم وارسته و به خداوند وابسته می شود اما کامل المعرفه، معرفتش به حدی می رسد که خوف، خشیت، صبر و استقامت، تسلیم و توکلش به اوج می رسد.

 

رمضانعلی زاده ادامه داد: لذا از این فراز نخست دعای غیبت درس می گیریم که اگر معرفت ما به خدا، رسول و امام زمان(عج) زیاد باشد نباید به تکیه به دیگران کنیم، امروز که مسلمانان و شیعیان عالم به جرم پیروی اهل بیت(ع) تحت فشار و حمله های سخت و نرم دشمنان هستند، باید از غرب و اروپا وارستگی کامل داشته باشند و به خداوند وابسته کامل باشند و به امام زمان(عج) متوسل باشند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در تشریح ضرورت طلب معرفت از خدا در دعای غیبت، خاطرنشان کرد: طلب این معرفت برای آن است که در تاریکی های عصر غیبت از مسیر حق منحرف نشویم.

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: آیت الله هاشمی شاهرودی حماسه 9 دی 9 دی شاهرودی فتنه 88 مجلس گرامیداشت حماسه 9 دی آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی اردبیل انقلاب اسلامی دعای غیبت شناخت امام زمان سبک زندگی منتظرانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۰۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • زائران بیت الله الحرام با شناخت و معرفت به زیارت خانه خدا بروند
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است