Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: شاید یکی از برجسته‌ترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی، ترویج فرهنگ قرآنی و توجه به موضوعاتی چون، قرائت و حفظ قرآن کریم است. برای تحقق هدفی، چون تشکیل جامعه‌ی قرآنی، جمهوری اسلامی از ابزار رسانه هم استفاده کرد و به فرمان رهبر معظم انقلاب، رادیو و شبکه‌ی قرآن تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص توجه به فرهنگ قرآنی پس از پیروزی انقلاب با احمد ابوالقاسمی قاری برجسته‌ی بین المللی و مدیر رادیو قرآن گفتگو کردیم. وی با اشاره به دستاورد‌های قرآنی انقلاب اسلامی، به خبرنگار قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرایط این روز‌های ما از نظر قرائت، حفظ قرآن و همه گیر شدن فرهنگ قرآنی با دوران پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی قابل مفایسه نیست. آن زمان هر کسی که علاقه‌مند به تلاوت یا حفظ قرآن کریم بود، باید جلسات و محافل قرآن را پیدا و در آن حضور پیدا می‌کرد؛ بنابراین هیچ محلی به عنوان مثلا موسسه‌ی قرآنی وجود نداشت، که آموزش صحیح قرآن را برای گروه مختلف سنی انجام دهد.

وی افزود: کسانی که آن جلسات را در مساجد یا منازلشان برگزار می‌کردند، انسان‌های دلسوزی بودند که خود با قرآن مانوس بودند. البته آن جلسات هم رونق، حس و حالِ خوبی داشت، هر چند پرشور و با جمعیت فراوان برگزار نمی‌شد. بسیاری از جوانان که فضایی برای یادگیری قرآن نداشتند، از این راه با قرآن انس می‌گرفتند.

ابوالقاسمی با اشاره به ایجاد محافل رسمی قرآن پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فضای تعلیم و آموزش، آرام آرام شکل گرفت. برگزاری محافل قرآنی به صورت رسمی باعث شد، رونق جلسات قرآن بیشتر شود. در زمان پهلوی، به دلیل نبودن محافل قرآنی، انگیزه برای حضور جوانان در این جلسات کم بود. جمهوری اسلامی با برپایی این جلسات نوعی انگیزه برای یادگیری قرآن میان جوانان، ایجاد کرد و به این ترتیب تعداد جلسات مردمی برای یادگیری قرائت و حفظ قرآن کریم هم بیشتر شد. این شور همگانی که در اواخر دهه‌ی ۵۰ و اوایل دهه‌ی ۶۰ شکل گرفت، سبب شد آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب دستور به تاسیس رادیو قرآن را صادر کردند.

این قاری بین المللی در ادامه به تشریحِ جایگاه ایران در میان قاریان بین المللی پرداخت و بیان کرد: پیش از این ما فقط سالی یکبار، برای مسابقات بین المللی مالزی، قاری می‌فرستادیم؛ الان فضایی حاکم شده است که در جهان قاریان ایرانی را می‌شناسند و برای آن‌ها ارزش خاصی قائلند. با وجود اینکه مصری‌ها خود صاحب قرائت نوین قرآن کریم هستند و سبک نوین قرائت متعلق به آن هاست، قاریان ما با قاریان مصری تنه به تنه در رقابت‌های بین المللی قرآن جلو می‌روند و گاهی اوقات قاریان ما از قاریان مصری جلو می‌زنند.

مدیر رادیو قرآن اضافه کرد: پیش از انقلاب ساختار قوی برای پرورش قاری نبود و ما رقابت داخلی برای قاریانمان نداشتیم. الان مسابقات بین المللی قرآن کریم که در ایران برگزار می‌شود، به مراتب پر شورتر و با کیفیت‌تر از بسیاری مسابقات بین المللی در جهان اسلام است. انگیزه‌های بالای مردمی و جلسات قرآنی به مراتب به رونق قرائت و حفظ قرآن کمک کرد و باعث شد، ما در این زمینه پیشرفت کنیم و حتی به کشور‌هایی که کار آموزش قرآن را خیلی زودتر از ما شروع کردند، برسیم.

وی افزود: پیش از انقلاب ساختاری نبود که باعث رونق فرهنگ قرآنی در کشور شود. پس از انقلاب هر چه گذشت نیاز‌ها به یادگیری و حفظ قرآن کریم بیشتر شد و این انگیزه‌ای که نظام سیاسی کشور ایجاد کرد، سبب شد نهاد‌هایی مانند سازمان دار القرآن و بسیاری از سازمان‌های قرآنی دیگر شکل بگیرد؛ بنابراین فضای قرآنی همگانی شد. البته که ما هنوز به ایده آل هایمان نرسیدیم و باید کار‌های بیشتری در این زمینه انجام دهیم. مثلا تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن که رهبر انقلاب فرمودند، هنوز عملی نشده است.

ابوالقاسمی با اشاره به ورود خودش به عرصه‌ی قرائت گفت: من در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شدم. پدر و مادرم اصرار داشتند که قرآن را فرا بگیرم. به همین دلیل در سال ۵۵ در یکی از جلسات قرآن شرکت کردم. از سال ۶۱ خیلی جدی‌تر موضوع قرائت را پیگیری کردم و تا این لحظه به لطف خدا در خدمت قرآن کریم هستم.

مدیر رادیو قرآن در ادامه موضوع پرداخت رسانه‌ها به قرآن اشاره کرد و گفت: پیش از انقلاب پخش قرآن کریم فقط سه دقیقه آن هم شب‌های جمعه انجام می‌شد. در زمان پهلوی دوم و در دهه‌ی پنجاه محمد تقی مروت قاری بین المللی برای ضبط تلاوت‌ها مجلسی به مصر اعزام شد. آن زمان توانستیم بین ۳۰ تا ۴۰ تلاوت ضبط و آرشیوی محدود تهیه کنیم. الان ۲۳ هزار تلاوت به صورت بازسازی شده در آرشیو رادیو قرآن موجود است. در حال حاضر آرشیو رادیو قرآنِ صدا و سیما یکی از قوی‌ترین آرشیو‌های جهان اسلام است، به طوری که قاریان مصری با مشاهده‌ی آن تعجب می‌کنند.

ابوالقاسمی در پایان اضافه کرد: این موضوع یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی نسبت به دوره‌های گذشته است. ما واقعا افتخار می‌کنیم که در چنین سیستمی فعالیت می‌کنیم و توانستیم موضوع قرآن را همگانی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۰۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی

نمایندگان کشورمان در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان و حافظان قرآن کریم اعلام شد.

در شصت و چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی علاوه بر دعوت از شرکت‌کننده رشته قرائت تحقیق که به صورت یک سنت هر ساله صورت می‌گرفت، امسال برای اولین بار از شرکت‌کننده رشته حفظ کل قرآن کریم نیز دعوت شد.

بر همین اساس در رشته قرائت تحقیق حمیدرضا نصیری و در رشته حفظ کل قرآن کریم محمدرضا زاهدی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی خواهند بود.

این دو قاری و حافظ قرآن کریم در چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که سال گذشته در استان خراسان شمالی و شهر بجنورد برگزار شد، رتبه‌های دوم رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن کریم را دریافت کردند

حمیدرضا نصیری، مهندس کامپیوتر در خانواده قرآنی متولد شد. در جلسات عمومی و سنتی قرآن این شهر حضور پیدا کرد و از همین طریق استعداد او در زمینه قرائت قرآن، مشخص شد. این قاری ممتاز کشورمان از محضر اساتید پیشکسوت قرآنی زنجان چون «محمود رنگرز» بهره برده است. اساتیدی همچون احمد ابوالقاسمی، محمدحسین سعیدیان و سیدمحسن موسوی‌بلده در این دوره بیشترین تأثیر را بر تلاوت این قاری ممتاز گذاشتند.

محمدرضا زاهدی علاوه بر شناخته شدن در زمینه حفظ قرآن کریم، به عنوان یک قاری نیز شناخته می‌شود. او متولد شهریورماه ۱۳۸۱ در تهران است سعید حاجیان، حافظ، قاری و مدرس قرآن کریم یکی از اصلی‌ترین استادان محمدرضا زاهدی در دوران یادگیری قرآن کریم بوده است. او سال ۱۳۹۷ در حالی که ۱۶ سال سن بیشتر نداشت در بیست‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در امارات در بخش حفظ حضور یافت و در پایان موفق به کسب رتبه خاصی نشد. شاید بهترین رتبه این حافظ کل قرآن همان رتبه دوم مسابقات سراسری قرآن کشورمان در سال ۱۴۰۲ و در چهل و ششمین دوره باشد.

یادآور می‌شود مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در دو مرحله مقدماتی (مجازی) و نهایی (حضوری) برگزار می‌شود، سبکی که ایران طی سال‌های اخیر مبدع آن بوده است. این مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان و در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن برگزار می‌شود.

آخرین قاری ایرانی که حائز رتبه نخست این مسابقات شده، حامد علیزاده در سال ۱۳۹۶ بود. قاریان ایرانی علاوه بر دریافت چندین رتبه نخست، صاحب چندین رتبه دوم، سوم و چهارم در کهن‌ترین مسابقات بین‌المللی قرآن جهان اسلام شده‌اند. سال گذشته و در شصت و سومین دوره این مسابقات علیرضا بیژنی که همراه با امین پویا به عنوان استاد راهنما عازم این مسابقات شده بود، موفق به دریافت رتبه دوم شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن