Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه آموزشی و پژوهشی تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، محمدعلی یساقی، دبیر اجرایی کارگاه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان، اظهار داشت: تاریخ شفاهی قدمت زیادی در تاریخ معاصر ایران ندارد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است؛ می‌توان گفت حوزه هنری انقلاب اسلامی اولین مرکز حرفه‌ای برگزاری کارگاه‌های ثبت و ضبط خاطرات با عنوان تاریخ شفاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در این راستا حوزه هنری از  آغاز  تشکیل تا امروز، پیگیر این مهم بوده و در علم تاریخ شفاهی، کارکرد و تولید آثار مرتبط با آن به بالندگی رسیده است.
وی افزود: کارگاه آموزشی، پژوهشی تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان، اولین کارگاه در این زمینه است و حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی به عنوان برگزارکننده این کارگاه علمی و آموزشی، تمامی جوانب تاریخی و پژوهشی جبهه مقاومت افغانستان را از زمان جنگ داخلی افغانستان و اشغال نظامی تا حماسه مدافعان حرم در سوریه، در برنامه این کارگاه لحاظ کرده و در زمستان ۹۷  اجرا می‌کند. دبیر اجرایی کارگاه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان درباره هدف برگزاری این کارگاه گفت: حوزه هنری خراسان رضوی درصدد است به عنوان آغازگر این حرکت، نخستین برنامه آموزشی، پژوهشی و علمی در زمینه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان را  با توان علمی و تربیت پژوهشگر جوان  به سرانجام مطلوب برساند. یساقی خاطرنشان کرد: کارگاه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان در دفتر فارسی زبانان حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی و با نظارت حوزه هنری برگزار می‌شود. بیشترین فعالیت دفترفارسی زبانان حوزه هنری در زمینه موضوعات فرهنگی، هنری و ادبی مهاجران  افغانستان است و برنامه‌های ادبی، علمی و فرهنگی مختلفی در این دفتر برای مهاجران افغانستانی در حال برگزاری است. وی با بیان اینکه هدف ما این است که خروجی کارگاه همراه با تولید باشد، تصریح کرد: تولیدات کارگاه در زمینه تاریخ‌نگاری موضوعی و فردی است و آزمونی  برای  سنجش دانش‌پذیری و توانایی هنرجویان در سه سطح مقدماتی، متوسط و عالی در نظر گرفته می‌شود تا در نهایت شاهد یک خروجی خوب و مطلوب از هنرجویان مستعد برای تولید آثار متعهد در دفتر فارسی زبانان حوزه هنری و جبهه مقاومت افغانستان باشیم. دبیر اجرایی کارگاه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان ادامه داد: ثبت نام از ششم دی ماه آغاز شده و تا پانزدهم دی ماه در دفتر فارسی‌زبانان حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی واقع در کوی طلاب، بین امت ۲۰ و ۲۲ ادامه دارد. تاریخ شروع کارگاه متعاقباً اعلام می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افغانستان حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۲۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید

محمد امین بابایی گفت: ایجاد مسکن برای کارگران می تواند به ماندگاری آنان در محیط کار کمک کند.

وی ادامه داد: نمونه موفق آن یکی از کارفرمایان حوزه نساجی خراسان رضوی است که در صورت ماندن کارگر به مدت پنج سال در کارخانه اش برای او مسکن می سازد که از این بخش بی نیاز شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ماده ۱۴۹ قانون کار در حوزه تامین مسکن کارگران مغفول مانده است، در حالی که اگر اجرا می شد اکنون دیگر نیازی به طرحهای ملی مسکن نبود.

وی ادامه داد: جامعه کارگری نمی تواند نقدینگی نهضت ملی مسکن را تامین کند لذا باید به سمتی برویم که کارفرمایان برای کارگران خانه بسازند و بعد از ۳۰ سال ماندگاری نیروی کار در آن محیط سند خانه به نام وی معرفی شود.

بابایی با تشریح اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار در سال ۱۴۰۲ گفت: پارسال ۶۵ درصد از واحدهای مشمول، طرح طبقه بندی مشاغل استان را اجرا کردند.

وی افزود: بر این باور هستیم که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل می تواند بخشی از حقوق و دستمزد کارگران را تامین کند، لذا تلاش داریم که تا پایان دولت سیزدهم پوشش دهی این طرح در استان را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به رسیدگی بیش از ۱۸ هزار پرونده در هیاتهای تشخیص و پنج هزار و ۶۴۹ پرونده در هیاتهای حل اختلاف استان در سال گذشته اشاره و بیان کرد: مدت زمان رسیدگی به پرونده ها توسط ۴۳ هیات تشخیص و حل اختلاف استان با کاهش۲۲ درصدی به ۲۱ روز رسیده است.

وی با بیان اینکه بخشی از قانون کار مغفول مانده است، افزود: در صورتی که اجرای آن باعث می شود حقوق و دستمزد کارگران منطقه ای و صنفی شودِ از ظرفیتهای قانونی این مهم نیز فصل هفتم قانون کار مبتنی بر پیمانهای دسته جمعی است.

بابایی اضافه کرد: انتظار می رود با توجه به اینکه خراسان رضوی بعد از تهران دومین استان کشور به لحاظ برخورداری از تشکلهای کار و کارگری است، پیمان دسته جمعی بین این تشکلها شکل گیرد.

کمبود نیروی ماهر و کاهش ۶ درصدی حوادث ناشی از کار

وی ادامه داد: پارسال اختصاص پاداش تولید به قراردادهای پایان کار نسبت به سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی رشد ۱۰۸ درصدی داشت.

به گفته وی، در این مدت ۵۰ قرارداد به مبلغ ۵۳۰ میلیارد ریال منعقد و پاداش بهره وری بین ۲۱ هزار و ۸۶۴ کارگر توزیع شد که به امرار معاش کارگران استان کمک زیادی کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برگزاری ۱۹۷ هزار و ۲۲۶ نفر – ساعت دوره آموزشی بویژه در حوزه ایمنی محیط کار، انجام ۲۵ هزار و ۴۴۳ مورد بازرسی ادواری و رشد هفت درصدی این بازرسیها از محیط کار و آموزش ۳۰۰ نفر از کارگران در محل ایست کارها در حوزه فعالیتهای ساختمانی از دستاوردهای پارسال استان در حوزه کار و کارگری است.

وی به کاهش ۶ درصد حوادث ناشی از کار در سال گذشته اشاره و بیان کرد: بیشترین کاهش مربوط به حوزه معادن استان بوده که در همین راستا همایش تخصصی حوزه ایمنی در خواف به میزبانی معادن آن منطقه برگزار شد.

بابایی ادامه داد: پارسال هزار و ۶۴۳ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان رضوی به اشتغال مجدد بازگشتند که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۸ درصد رشد کرده است،

به گفته وی، این آمار نشان می دهد که واحدهای صنعتی استان در سال گذشته بیشتر به دنبال جذب نیروی کار بودند تا اینکه بخواهند تعدیل نیرو داشته باشند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی با کمبود نیروی ماهر مواجه است، افزود: در صورتی که سامانه بیمه بیکاری و سامانه جستجوی شغل متصل شوند، می توان از فرصتهایی که در سامانه جستجوی شغل که سه یا چهار برابر آمار سامانه بیمه بیکاری است، برای جذب نیروی ماهر استفاده کرد.

۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای مهارت خاص هستند

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حداقل پیش بینی ما این است که ۷۰ تا ۸۰ درصد مقرری بگیران بیمه بیکاری دارای آن مهارت خاص برای واحد تولیدی هستند.

وی شمار تشکلهای کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی را هزار و ۳۴۴ مورد ذکر و بیان کرد: پارسال بیش از ۵۰۰ مجمع برای این تشکلها برگزار و زمینه ای فراهم شد که این تشکلها به عنوان ناظر مردمی بر حوزه روابط کار و سایر بخشهای مرتبط با کار و کارگر نظارت داشته باشند.

بابایی نرخ بیکاری خراسان رضوی را ۶.۲ درصد ذکر و بیان کرد: این در شرایطی است که مشهد بالاترین جمعیت اتباع را دارد و اگر این جمعیت نبودند نرخ بیکاری در استان از رقم مزبور کمتر می شد.

به گفته وی، بر اساس آمارهای بدست آمده، همه فرصتهای شغلی توسط اتباع پر نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • لغزندگی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران لغزنده است
  • نامزدهای مورد حمایت جبهه پایداری در خوزستان معرفی شدند
  • برگزاری مجدد کنکور در زیرکوه
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد