Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@17:40:22 GMT

نرده‌های تبعیض و جدایی را بردارید

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۳۱۴۱

به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید فارس، ‌دکتر مجتبی اشرافی، مدرس بسیجی دانشگاه در شیراز و کارشناس رسانه و مسائل ایران یادداشتی به مناسبت سالروز حماسه ٩ دی نوست که در ذیل متن کامل آن ‌می‌آید:

انقلاب اسلامی سال ۵۷ ایران، پاسخی بود به بحران های عمیق هویتی در دوران تقابل میان سنت و مدرنیته در ایرانِ استبداد زده که توانست در قالب یک حرکت اجتماعی نهادینه شده و با رهبری واحد مذهبی، به دیکتاتوری ۲۵۰۰ ساله ی نظام شاهنشاهی و اقتدار پلیسی پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این همه ی ماجرا نبود. هویت تاریخی و فرهنگی ملت ایران با اندیشه‌ها و مناسک دینی و حضور دین در کلیه عرصه های حیات اجتماعی طی قرن ها معنا یافته بود و ازاین رو انقلاب اسلامی ایران با اولویت قرار دادن تشکیل حکومت اسلامی، ساختار دولت-ملت اسلامی را در قالب یک نظام سیاسی متمرکز و مبتنی بر رأی ملت پی ریزی نمود تا اقتدار مشروع را در سه حوزه ی جغرافیا، سیاست و فرهنگ نهادینه نماید.

پس‌لرزه‌های تغییر در ایران سال ۵۷، تمام جغرافیای سیاسی ملل غرب و شرق را فرا گرفت و ادعای ایران برای احیاء تمدن نوین اسلامی را بر سر زبان ها انداخت. ارائه الگوی حکومتی و مردم سالارانه مبتنی بر هویت دینی و ملی در ایران، سایر ملت ها را نیزبه واکنش های مثبت و منفی وا داشت.

مخالفان حکومت نوپا، در داخل و خارج، در ابتدای امر تلاش کردند تا با محدود و یا محصور کردن جغرافیای ایران، نظام سیاسی جمهوری اسلامی را ازطریق درگیر شدن در جنگی تحمیلی، ترورهای عناصر حکومتی و مردم عادی، تحریم های اقتصادی و ... ازپای درآورند.

عدم موفقیت مخالفان در تحقق راهبرد نبرد سخت، آن ها را به ضدیت در عرصه ی سیاست و تخریب چهره حکومت واداشت. از منشورها و بیانیه های ضدحقوق بشری تا طرح دعوی در دادگاه¬های بین المللی و حتی تلاش در جهت تضعیف سیاست خارجی جمهوری اسلامی. اما این فرایند نیز آن چنان که باید منطبق بر خواست های غرب و شرق پیش نرفت.

موج اول و موج دوم هجمه‌ی غرب، با مقاومت ملت و تمایل ایرانیان به حفظ ساختار دولت-ملت بی نتیجه ماند. اوج دشمنی غرب بر علیه ملت ایرانِ پسا انقلاب، در سال ۱۳۸۸ با دخالت مستقیم در سیاست داخلی ایران خود را نشان داد.

دشمن دریافته بود که مؤلفه‌ی اصلی اقتدار مشروع جمهوری اسلامی، مقبولیت حکومت در نزد ملت است. برهم زدن نظم اجتماعی، ایجاد نارضایتی عمومی و جهت دار کردن هیجانات پساانتخاباتی و سوء استفاده از شکاف پیش آمده در میان مسئولان نظام در اولویت فرایند سقوط قرار گرفت و متأسفانه در این بین، برخی از خواص بی بصیرت نیز درجبهه‌ی دشمن، مهره شده، وحدت و انسجام اجتماعی را به مخاطره انداختند.

وقایع سال ۱۳۸۸ برای جمهوری اسلامی موهبتی بود تا پوست اندازی نماید و ثبات قدم ملت در حمایت ازخود را به بوته آزمایش بگذارد.

آزمایشی سخت برای ملتی بصیر. اما در نهم دی ماه همین سال ملت ایران با هدایت و روشنگری رهبر و مقتدای بابصیرت خود، عمارگونه، قدم به میدان گذارده و فتنه ی۱۳۸۸ را پایان دادند.

دشمن بعد از شکست در این فتنه، دریافت که رابطه ی ملت و حاکمیت در ایران محکم تر شده است؛ بنابراین، با علم به فرهنگ به عنوان شاخصه ی سوم نظام جمهوری اسلامی، از یک سو پروژه ی نفوذ و فروپاشی از درون و از سوی دیگر افزایش تقابل در جبهه ی فرهنگی را در اولویت ضدیت خود با جمهوری اسلامی و شهروندان ایرانی قرار داد.

تقابلی که با هدف برهم زدن رابطه ی میان ملت و حکومت در حال انجام است و همراه با فرایند تحریم و فساد اقتصادی و ... با هدف تغییر الگوهای فکری و فرهنگی در ایران است تا مؤلفه ی مقبولیت را از نظام جمهوری اسلامی سلب نموده، مشروعیت حکومت را در نزد ملت زیر سئوال برده و درنهایت، حرکت، تحول و تعالی مورد ادعای نظامِ دولت-ملتِ اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی را به سکون، سکوت و تسلیم شدن در مقابل فرهنگ مهاجم غربی و سیاست های تمامیت خواهانه ی آنها وادارد.

در تقابل با این رویکرد دشمنی و رقابت غرب، بایستی اولاً جمهوری اسلامی با مبارزه ی قاطعانه با عوامل نفوذی داخلی و اخلال گران مفسد اقتصادی، وحدت، امید و نشاط انقلابی را در میان ملت تقویت نماید.

دوم اینکه مسئولین بایستی مسئولیت پذیر بوده و وحدت رویه در مسایل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را فارغ از خط و ربط سیاسی شخصی و حزبی، از اهم واجبات برشمرده و خدمت به ملت و حل مشکلات مردم را در اولویت کار قرار دهند.

و در نهایت بنا به اقرار و مستند به واقعیات موجود، جامعه و ملت نجیب ایران، علیرغم سختی ها و فشارهای اخیر اقتصادی، در میدان

مانده اند و نشاط و امید خود را خواهند داشت.
اما مسئولان اجرایی نیز بایستی با بینش و منش دینی-اخلاقی و انسانی قدرشناس این نجابت باشند و خدمت به ملت و عمل به آنچه بدان مکلف شده اند را تکلیف خود بدانند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۳۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان‌شرقی مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی ایران را در دنیا بی‌نظیر عنوان کرد و گفت: در طول ۴۵ سال اخیر انقلاب اسلامی ۴۰ بار انتخابات و مراجعه به نظر مردم صورت گرفته که این در جهان بی‌نظیر است.

مالک رحمتی روز شنبه، هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراهای استان به کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور به نهادهای مردمی تاکید کرد و افزود: هر گونه وظیفه استانداری و فرمانداری‌ها که قابل واگذاری و تفویض اختیار به شوراهاست باید ضمن بررسی، واگذار شود و در این راستا نیز برای موفقیت در نظام مدیریتی با هر نسبت و محتوایی نیاز به اتحاد، انسجام، تعامل و همکاری مدیریتی وجود دارد و در نبود آن‌ها، بهترین برنامه‌ها نیز به نتیجه مورد نظر نمی‌رسد.

وی توصیه‌هایی به اعضای شوراهای شهر و روستا در جهت عملکرد بهتر کرد و ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی شهرها، بخش‌ها و روستاها باید از نگاه‌های بخشی و کوتاه مدت به امور توسعه پرهیز کنند و برای موفقیت بهتر، به صورت بلند مدت و همه جانبه فکر کنند و آینده‌نگر باشند، همچنین باید منافع شخصی، گروهی و سازمانی را در گروه منافع عمومی و مردم ببینند و از نگاه‌های سلیقه‌ای پرهیز کنند.

وی اظهار کرد: شوراهای اسلامی باید نسبت به افزایش قیمت مسکن و اجاره‌ها حساس باشند و در کنار سایر متولیان مسکن، در زمینه تامین مسکن نیازمندان تلاش کنند و در این راستا نیز با داشتن روحیه تعامل، تعاون و همکاری بیش از پیش، داشتن قاطعیت و شجاعت در حفظ بیت المال، اعمال حداقل افزایش در عوارض، صدور پروانه و امور ساخت و ساز برای جلوگیری از بروز التهاب در بازار مسکن فعالیت مستمر داشته باشند.

رحمتی، گردشگری را مردمی ترین بخش صنعت دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای مقوله گردشگری و بوم گردی، نشاط عمومی و ورزش همگانی و قهرمانی، ارایه مشوق های مورد نیاز در کنار مشوق های قانونی در طرح جوانی جمعیت، نهادینه کردن شفافیت مالی و پاسخگویی در شوراها و شهرداری ها، هویت بخشی به بخش ها و روستاها و زیباسازی محیطی و معماری شهری با استفاده از نمادهای ملی و استانی ضروری است.

وی تصریح کرد: شوراهای اسلامی باید فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، جهاد تبیین و فرهنگ‌سازی برای جوانان و نوجوانان برای مقابله با توطئه و خباثت های دشمنان را برنامه‌ریزی کنند، همچنین شوراها باید برنامه های ویژه برای نقش آفرینی بانوان در نظام اداری، مدیریتی و توانمندسازی روستاییان با محوریت جذب سرمایه گذار برای تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید ارائه کنند.

وی به نقش اساسی و تعیین کننده مردم در اداره جمهوری اسلامی تاکید کرد و افزود: امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدا درصدد حاکمیت و نقش تعیین کننده مردم در سرنوشت خود بودند که در این راستا نیز اراده مردم از رهبری تا شوراهای روستا حاکم است و این بزرگ‌ترین پدیده و دستاورد این نظام و انقلاب اسلامی است.

 استاندار آذربایجان‌شرقی، عملکرد مسئولان را حافظ دستاورد مردم سالاری دینی و انتخابات دانست و افزود: امروزه بزرگ‌ترین حامی مردم سالاری در عالم واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران است در حالیکه کشور های غربی دم از دموکراسی می‌زنند.

وی به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: فرمانداران، شوراها و هر فردی که دارای تریبون و نقش تاثیرگذاری بر مردم دارد باید مانند دور اول انتخابات مردم را برای انتخاب اصلح‌ترین و بهترین نماینده از حوزه‌های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، شبستر و میانه دعوت کنند.

جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز به توسعه و بهره‌گیری از سامانه ها برای پیشبرد اهداف تاکید کرد و گفت: طرح هادی توسعه مناطق روستایی و شهری تدوین شده است ولی در اجرا به مشکل برمی‌خورند و دلیل این امر این است که با طرح های جامع تفصیلی پیش نمی‌رویم و در این راستا با بهره‌گیری از سامانه ها می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم و امیدواریم امسال شاهد راه‌اندازی آن باشیم.

داوود عباسی، فرماندار شهرستان مرند نیز در این همایش به نگاه تحولی مدیریت و موضوعیت امورات استانی در نگرش و فرآیندها تاکید کرد و گفت: امروزه در روستا نگاه تولیدی به مصرف کننده تغییر پیدا کرده که ما باید این نگرش را تغییر دهیم.

وی به اجرایی طرح تکام در روستاها تاکید کرد و افزود: دغدغه همه فرمانداران و دهیاران آماده‌سازی زیرساخت‌ها و اجرای طرح تکام است که موجب پیشرفت و توسعه شهر و روستاها می‌شود.

وی تصریح کرد: کوچ معکوس به روستاها که باید زیرساخت‌های زیرساختی از جمله مدارس و مسائل بهداشتی مهیای این امر باشد

وی به وحدت و همدلی شوراهای شهر و روستا تاکید کرد و گفت: شوراهای یکپارچه و همدل با همدلی، همراهی و هم‌زبانی توان توسعه، پیشرفت و آبادانی شهر و روستاها را خواهند داشت.

در پایان این مراسم از شورا های برتر استانی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طرحی برای رسانه‌های فردای ایران
  • کارگران رزمندگان حقیقی نظام جمهوری‌ اسلامی هستند
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا