Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان می‌گوید در ماجرای ایجاد سازوکار ویژه مالی و حفظ برجام، «در عمل کشورهای اروپایی نشان دادند که در مقابل فشار آمریکا توانایی کافی ندارند؛» سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت که تهران روز یکشنبه میزبان هیئتی از طالبان افغانستان بود.

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در کنفرانس خبری امروز خود در خصوص عدم آغار به‌کار سازوکار ویژه مالی اروپا موسوم به SPV گفت: مدتی است مذاکرات ایران و سه کشور، 1+4 و اروپا در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به خواست این کشورها و علاقمندی که به حفظ برجام وجود داشت، قرار شد مذاکرات بین آنها و ایران برگزار شود. آن هم در دورانی که آمریکا تحریم‌های یکجانبه خود را بازگردانده است.

به گفته بهرام قاسمی، پیچیدگی ایجاد چنین سازوکاری، و دیگری فشار زیاد و قلدرمابانه آمریکا بر کشورهای اروپایی باعث شد که این موضوع زمانبر شود و مذاکرات به طول بینجامد. علاوه بر اراده سیاسی اروپا و اتحادیه اروپا مشهود بود، اما در عمل کشورهای اروپایی نشان دادند که در مقابل فشار امریکا توانایی کافی ندارند. ما هنوز این موضوع را دنبال می‌کنیم و امیدواریم که اروپا بتواند در این آزمون جدیدتر هویت و استقلال خودش در مقابل امریکا دفاع کند.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تأکید کرد که «اگر اروپا نتواند در این برهه خاص و آزمون موضوع را به سرانجام برساند، باید منتظر عواقب فشار آمریکا بر خود باشد.»

از بازگشایی سفارت‌خانه کشورها در سوریه استقبال می‌کنیم

بهرام قاسمی در خصوص مواضع ایران در قبال آخرین تحولات سوریه گفت: وضعیت سوریه امروز برای جامعه جهانی روشن است و با توجه به حضور سازنده و کمک‌های مستشاری ایران، در دوران بازسازی ایران می‌تواند در کنار دولت و مردم این کشور نقش‌آفرین باشد. من به آینده روابط ایران و سوریه خوش بین هستم، اگر چه کشورهای دیگری در سوریه خواهند داشت. ما از بازگشایی سفارتخانه های کشورها در دمشق استقبال می‌کنم.

برجام، در مقاطع مختلف اهداف متفاوتی داشته است

وی در خصوص اظهار نظر ظریف مبنی بر اینکه هدف از برجام اقتصادی نبود، گفت: هدف برجام یک هدف نبود و موضوعات مختلفی را دنبال می‌کرد. بر اساس موضوعات و مقاطع مختلف می‌شود اهداف مختلفی را برای برجام بیان کرد. قطعا ما علاوه بر رفع تحریم‌ها، مباحث اقتصادی، سیاسی و مباحث امنیتی هم در این زمینه قرار می‌گیرد.

مقدمات نگارش سند راهبردی ایران و افغانستان آغاز شده است

سخنگوی وزارت خارجه درباره رایزنی‌ها با افغانستان گفت: برنامه سفر عراقچی در آینده نزدیک به افغانستان خواهد بود. بر اساس تفاهم قبلی خواهد بود. پس از سفر آقای شمخانی به افغانستان، در این سفر مباحث جدی از جمله مباحث اقتصادی، سیاسی ‌و فرهنگی فیمابین مطرح خواهد شد. یکی از موضوعاتی که در این سفر بررسی خواهد شد، سند راهبردی بین دو کشور است. یکی دو موضوع باقی مانده بود که باید در افغانستان مطالعه می‌کردند و نظر مقامات را جویا می‌کردند، که این هم احتمالا در دستور کار سفر خواهد بود. مقدمات نگارش این سند آغاز شده است.

میزبان هیئتی از طالبان برای انجام مذاکراتی مفصل در تهران بودیم

بهرام قاسمی در خصوص اخبار ی مبنی بر سفر هیئت طالبان به تهران گفت: من تایید می کنم. بعد از سفر آقای شمخانی و دیدارهایی که در افغانستان داشتند، دیروز هیاتی از طالبان در تهران بود. مذاکرات مفصلی را با عراقچی داشتند. گفتگوهای مبسوطی در این خصوص صورت گرفت.

وی در ادامه گفت:‌ با توجه به اینکه افغانستان 50 درصد از اراضی‌اش در اختیار طالبان است، و با توجه ناامنی و بی‌ثباتی که در افغانستان است، با تمایل و اعلام این موضوع به دولت افغانستان این موضوع صورت گرفت. هدف اصلی این مذاکرات یافتن راهکار و مساعدت برای گفتگوهای گروه‌های افغانی و دولت این کشور به منظور پیشبرد روند صلح در این کشور است. ایران به عنوان همسایه و کشور نقش‌آفرین مهم در منطقه، پس از مذاکرات با دولت کابل، این علاقمندی را داشت که نقش مهمی را در ایجاد ثبات در افغانستان ایفا کند. این به مفهوم همسویی و یکسان بودن مواضع با این گروه نیست. لازم بود که این گفتگوها آغاز شود و اینکه ببینیم می‌توان کمک حال گفتگوهای این گروه با دولت بود یا نه. گفتگوهای دیروز در تهران گفتگوهای مهمی بود.

ادامه دارد....

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه طالبان مذاکره با طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۳۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم

حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت سالروز پیروزی مجاهدین در افغانستان اعلام کرد برای حفظ دستاوردهای جهاد مردم این کشور تلاش می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حکومت طالبان در بیانیه‌ای به مناسبت 8 ثور/اردیبهشت، سالروز پیروزی مجاهدین بر حکومت کمونیستی در افغانستان نوشت «سی و دومین سال پیش در چنین روزی، پس از 14 سال مبارزه پدیده شوم کمونیسم و در کنار آن شوروی در کشور ما شکست خورد و ملت مجاهد افغان توانست آخرین اداره کمونیستی را سرنگون و کشور را به گونه کامل آزاد سازد».

بیانیه افزود: «هشتم ثور 1371 هـ ش روز کامیابی و آزادی مردم افغانستان است که قربانی‌های ملت مجاهد نتیجه داد و مردم و کشور ما از شر هیولای کمونیسم نجات یافتند».

حکومت طالبان همچنین در این بیانیه کودتای کمونیستی 7 ثور در سال 1357 را نیز روز سیاه افغانستان نامید و تأکید کرد: «کشور ما پس از 20 سال جهاد از یک اشغال دیگر نیز آزاد شد و نظام اسلامی برقرار گردید، بنابراین امارت اسلامی با تمام توان تلاش می‌کند تا  ثمره قربانی‌ها و مبارزات چندین ساله ملت ما یکبار دیگر ضایع نگردد و نظام اسلامی را که آرمان شهدا است، به گونه کامل نافذ می‌کند».

گزارش تسنیم| «هشتم ثور»؛ شیرینی که با اختلاف به کام مردم افغانستان تلخ شد«8 ثور» روزی پر افتخار در تاریخ افغانستان

کودتای هفتم اردیبهشت توسط حزب دموکراتیک خلق افغانستان منجر به روی کار آمدن حکومت کمونیستی در این کشور شد. حکومت کمونیستی که برای تحمیل عقاید الحادی و مارکسیستی بر مردم افغانستان تلاش می‌کرد، اما با واکنش جدی مردم روبه‌رو شد و رفته‌رفته قیام‌های مردمی در این کشور شکل گرفت.

وقتی نظام «داوود خان» براثر کودتای کمونیستی سقوط کرد و چپی‌ها به قدرت رسیدند، با شکل‌گیری آهسته‌آهسته مقاومت در برابر آن‌ها، سربازان روس برای حمایت از نظام دست‌نشانده‌شان وارد افغانستان شدند.

در نهایت مردم متدین افغانستان پس از 14 سال جنگ و مقاومت، حکومت کمونیستی و ابرقدرت تا دندان مسلح را شکست دادند و هشتم ثور سال 1371 نیروهای مجاهدین آخرین سنگر حکومت کمونیستی در کابل را تصرف کردند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • نتایج دیروز و دیشب فوتبال باشگاهی اروپا
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است