Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی سیزدهمین جشنواره شعر فجر می‌گوید: تغییر تعداد اعضای هیئت داوران از سه به پنج نفر، باعث می‌شود تا در میان نگرش‌های مختلفی که در جامعه ادبی وجود دارد، به جمع‌بندی بهتری برسیم و نتایج داوری برای کتاب‌هایی که از مجرای نگاه پنج نفر می‌گذرد قطعا به صحت و دقت نزدیک‌تر است.

بهمن ساکی ، در پاسخ به این سوال که با توجه به نقدهای واردشده به برخی دوره‌های گذشته جشنواره شعر فجر، چه رویکردی برای این‌که انتخاب آثار براساس ارزش اثر باشد و نام پدیدآورنده در برگزیده شدن یا نشدن تاثیری نداشته باشد، اظهار کرد: این طبیعی است که هر جشنواره‌ای در پی نتایجش، مخالفان و موافقانی داشته باشد و عملاً اقناع جمعی با وجود فضاهای متکثر و متنوع ادبی، در نتایج ممکن است به آسانی حاصل نشود؛ اما می‌توان به معدل و میانگینی قابل قبول نزدیک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌توانم نظر دقیقی بدهم که در دوره‌های پیشین مبنای انتخاب شخص پدیدآورنده بوده و یا اثر، که البته این مساله را بعید می‌دانم که نام پدیدآورنده تاثیری داشته. 

تفاوت داوری در جشنواره شعر فجر

در همه‌ دوره‌ها حضور نداشتم؛ اما در آن دو دوره‌ای که به‌عنوان داور حضور داشتم این‌گونه نبود. در میان کاندیداهای مرحله نهایی نام کسانی هم وجود داشت که پیش از آن نشنیده بودم و متولدین پایان دهه‌ ۵۰ و ۶۰ بودند و در این‌باره نمی‌شود حکم کلی داد. طبیعی است اگر نامی بتواند به واسطه قوت اثری که تولید کرده و در جامعه ادبی متواتر شده و با اقبال نسبی نیز مواجه شده، خود را به جامعه ادبی تحمیل کند؛ اما با این حال، این شرط نه لازم و نه کافی است. فراموش نکنیم که انتخاب نهایی از میان کتاب‌های یک دوره‌ زمانیِ بسته و مشخص است و مقایسه و قضاوت کتاب‌ها در این چارچوب زمانی صورت می‌گیرد.

 رویکردی متفاوت به جشنواره شعر فجر

ساکی سپس درباره اتخاذ رویکردی متفاوت برای جشنواره امسال گفت: من با تغییر رویکردهایی که کم‌اثر هستند، به سود شعر و نتایج آن موافقم و همیشه بر آن اصرار داشته‌ام که بخشی از آن در ترکیب‌بندی تعداد و نگرش‌های ادبی داوران با نظر هیئت محترم علمی جشنواره اعمال شده است. از طرفی هم وارد کردن تغییرات ناگهانی به جشنواره‌ای مثل فجر که یک آیین‌نامه مشخص دارد، سخت است و نیاز هم نیست که به‌طور مداوم و پیوسته تغییراتی را در ساختار جشنواره‌ای که رو به پیشرفت و تعالی است ایجاد کنیم و شاید خیلی منطقی نباشد؛ تغییرات باید تدریجی و اقتضایی باشد.

دبیر علمی سیزدهمین جشنواره شعر فجر در پایان در پاسخ به سوالی درباره رویکرد جشنواره برای رشد استعدادهای جوان گفت: برنامه‌هایی توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در طول سال و به طور مستمر برای جوانان برگزار می‌شود، که در چارچوب پاسخگویی من به عنوان دبیر علمی جشنواره نیست، اما در جشنواره شعر فجر در دوره‌های گذشته جوانان بسیاری برنده این جایزه بوده‌اند که کتاب‌شان تا مراحل نهایی بالا آمده و دیده شده است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است

معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین، گفت: شعار سال با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم یک راهبرد اجرایی برای همه اقشار مردم و مسئولان است که با تحقق آن مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هم برطرف می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، کریم عباسی در نخستین جلسه این معاونت ضمن تشریح و تبیین محورهای شعار سال که توسط مقام معظم رهبری اعلام شده، اظهار داشت: اگر چه فعالیت‌های بسیار خوب و مثبتی در حوزه تولید و چرخه اقتصاد در کشور صورت گرفته، ولی بیان مستمر این مهم در سال‌های اخیر توسط معظم‌له نشان از اهمیت استمرار، تلاش و نیاز به ایجاد دگرگونی در حوزه تولید و علم کشور است.

وی افزود: افکار عمومی و مردم باید نتایج فعالیت تولیدی و تحقق راهبرد سال را در عملکرد مسئولان لمس کند، چرا که ریشه حل مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بین‌الملل در تحقق شعار سال است و این مهم با مقوله علم قابل رفع شدن است و این موضوع نشان‌دهنده ارزش علم و عالم است.

معاون علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین، خاطرنشان کرد: بی‌تردید برای هر پدیده در عالم هستی یک سیر تکامل قابل تصور است و اگر استعدادها و ظرفیت‌های موجود در جامعه به شکل صحیح به‌کارگیری شود می‌توان به جهش تولید دست یافت و نتایج شیرین آن را در کشور حس کرد.

عباسی به دستاوردهای جشنواره علمی جهادگران علم و فناوری این معاونت در استان قزوین اشاره کرد و افزود: این جشنواره تنها به یک همایش ختم نمی‌شود و برگزاری جشنواره علمی آغاز یک حرکت علمی در استان است که به همین منظور دبیرخانه این جشنواره فعال بوده و زمینه ساز فعالیت های جشنواره آتی خواهد بود.

وی تصریح کرد: سعی ما در معاونت علمی و پژوهشی در راستای شعار سال؛ شناسایی ظرفیت های مردمی و نیازهای مسئولان و ایجاد ارتباط بین این دو حوزه است تا بتوانیم گام اصلی را برای سربلندی و اعتلای جمهوری اسلامی ایران برداریم.

گفتنی است، در این جلسه هریک از مسئولان علمی نواحی و اقشار به ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود در سال گذشته پرداخته و در خصوص برنامه‌های سال جدید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • بازاندیشی نظری و روشی در شناخت کلان مفهوم عدالت اجتماعی