Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، علی ناصری، فرماندار بیرجند در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و تیم اجرایی همایش ملی عناب با اشاره به جایگاه ویژه جهاد دانشگاهی در سه حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ، بیان کرد: بسیاری از پیشرفت‌های علمی کشور مدیون جهاددانشگاهی است.
وی با حمایت از طرح همایش ملی عناب، گفت: برگزاری این همایش نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها به ویژه حوزه هنری و صدا و سیما در تولید محتوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرماندار بیرجند با اشاره به اینکه 96 درصد تولید عناب کشور مربوط به خراسان جنوبی است، اظهار کرد: یکی از راه‌های نجات اقتصاد منطقه و مبارزه با فقر و بیکاری و جلوگیری از مهاجرت، توجه به عناب است.
ناصری یادآور شد: نباید عناب را همانند زعفران از دست بدهیم چرا که عناب بیرجند خود برندی است که به نام بیرجند شناخته شده است.
جلال‌الدین صادقی، رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری همایش ملی عناب به میزبانی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در اردیبهشت‌ماه سال 98، اظهار کرد: همایش ملی عناب متشکل از کمیته علمی و اجرایی و شورای راهبردی است که فقط مجموعه‌ای نزدیک به 30 نفر از متخصصین، اعضای کمیته علمی و داوران را تشکیل می‌دهند.
وی با بیان اینکه اهمیت عناب به عنوان یک محصول فوق استراتژیک برای مسئولان کلان کشور به ویژه وزارت کشاورزی نیز روشن است برهمکاری و همدلی سازمان‌ها در برگزاری هرچه با شکوه تر این همایش تاکید کرد.

صادقی یادآور شد: اگر به عناب به طور ویژه توجه نشود و پراکنده و ناقص کار شود دچار ضرر و زیانی می‌شویم که در مورد زعفران شدیم.

توجه به عناب و اشتغالزایی وسیع
محسن پويان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: عناب اشتغال زایی وسیعی در سطح استان دارد و می‌تواند حتی از زعفران برای مردم این استان موثرتر باشد.
وی با بیان اینکه بیش از 12 محصول فرآوری شده از عناب ثبت کرده‌ایم، افزود: هدف اصلی ما تجاری سازی و فرآوری عناب است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در پروژه دهکده گیاهان دارویی علاوه بر دنبال کردن اهداف تحقیقاتی و گردشگری، 250 نفر از دست‌اندرکاران گیاهان دارویی را در استان شناسایی کردیم که بانک اطلاعاتی ما هستند.
پویان ادامه داد: همچنین ردیف استخدامی بازاریابی پیش بینی شده که بتوانیم محصولات را در سطح ملی و فراملی توزیع کنیم.

همایش ملی عناب یک رویداد برندساز است
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: در همایش ملی عناب پیش از آنکه به دنبال گردآوری مقالات از پژوهشگران باشیم، به دنبال معرفی عناب به کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عناب از استان خارج می‌شود، افزود: همایش ملی عناب یک رویداد برندساز است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: به دنبال تحقق اقتصادی برای مجموعه خود نیستیم و در مجموعه جهاددانشگاهی هدفی را که دغدغه استان است، دنبال می‌کنیم.
محمودی ادامه داد: در واقع عناب بیش از هرجایی از ایران متعلق به خراسان جنوبی است، از این رو در برگزاری این همایش همکاری و مساعدت جدی فرمانداري را می‌طلبیم.
وی افزود: یکی از اهدافی که در همایش عناب دنبال می‌کنیم معرفی عناب به همراه کاربرد مصرف آن برای جمعیت ایران است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی اظهار کرد: یکی از پایه‌های اقتصاد خانواده‌ها در خراسان جنوبی، عناب است اما متاسفانه آنطور که باید به استان‌های کشور صادر نشده است که بتواند بهره اقتصادی شایسته‌ای را عاید کشاورز کند.
محمودی تصریح کرد: هیچ سند و مدرکی که عناب توانسته رهاوردی برای خطه ما داشته باشد نداریم، با وجود اینکه عناب محصول خاص با ابعاد دارویی و درمانی است.
وی با تاکید بر ضرورت ساخت المان با موضوع عناب در سطح شهر، افزود: ساخت المان می‌تواند بعد مثبتی به همایش عناب بدهد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه این همایش صرفا علمی نیست، تصریح کرد: این همایش هم بعد مقالات علمی را در برگرفته و هم به ایده‌های فناورانه پرداخته است.
محمودی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم عناب را معرفی کنیم و ترویج فرهنگ مصرف آن را به عنوان خشکبار داشته باشیم، بازاریابی محتوایی را در این همایش به کار خواهیم گرفت، خاطرنشان کرد: در کنار این همایش، نمایشگاه و میزگردی برای طرح ایده برگزار خواهند شد.
حسین راغ‌آرا، معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی نیز با تاکید بر اینکه پتانسیل اشتغال‌زایی عناب باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: کشاورزی، پایه و اساس معیشت عمده مردم استان است و توجه به گیاهان دارویی به ویژه محصولات استراتژیک باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام


منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی اجتماعی همایش عناب جهاددانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۶۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، نماینده منتخب مردم بجستان و گناباد در مجلس شورای اسلامی در نخستین همایش وحدت و همدلی گنابادی ها و بجستانی های مقیم مشهد که با حضور پرشور گنابادی ها و بجستانی های مقیم مشهد و برخی مدیران این دو شهرستان و نمایندگان تشکل های فعال مقیم مشهد در محل تالار همایش ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری را بهبود اقتصاد و وضعیت معیشت مردم و مهار گرانی قرار دهد.
دکتر هادی محمدپور ضمن اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه و معرفی برنامه‌های خود، از برگزاری این همایش تشکر کرد و افزود: حضور شما مردم شریف گناباد و بجستان در این همایش نشانه دغدغه‌مندی نسبت به توسعه موطن و زادگاه است.

نماینده منتخب مردم با اشاره به اینکه یازدهم اسفند ماه طی انتخابات با شکوهی که برگزار شد با عنایت پروردگار و مشارکت و لطف مردم عزیز دو شهرستان به عنوان نماینده شما انتخاب شدم، افزود: اگر نیت همدلی و هم‌افزایی نبود اینجا جمع نمی‌شدیم، شاید بعضا وسوسه هایی مبنی بر وجود تبعیض و اختلاف افکنی صورت گیرد، اما درحقیقت و واقعیت چنین نیست و بنده نیز همه تلاش خود را خواهم کرد تا این برداشت منفی تغییر پیدا کند.

محمدپور درخصوص مهم ترین اهداف و برنامه های خود اظهار داشت: در جلسات استانی و ملی دغدغه‌های دو شهرستان را بیان کردم. اولین اولویتم، توجه به توسعه روستایی است که در دهه های گذشته مغفول مانده است.

وی با اشاره به رویکرد مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد ادامه داد: دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری خود را بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم و مهار گرانی ها قرار دهد. کوچکترین اقدام مثبت دولت و مجلس در حوزه اقتصاد، در دورافتاده ترین روستاهای ما نیز تاثیرگذار خواهد بود. و تا اقتصاد را آرام نکنیم این اسب سرکش اجازه توسعه و رونق و حتی امکان آسفالت و خشت روی خشت گذاشتن نخواهد داد.

محمدپور با تأکید بر اینکه سمت نمایندگی و قائم به یک فرد، باید تبدیل به نهاد نمایندگی شود تصریح کرد: در جلسه‌ای که با مدیران دانشگاه گناباد داشتیم بحث سند توسعه منطقه مربوط مورد بررسی گرفت. بحث انتقال آب بجستان و آب اشامیدنی رو به اصلاح و بهبودی است و ۲۲ کیلومتر از مسیر خط لوله گیسور به گناباد تا یک ماه آینده در بهره‌برداری قرارخواهد گرفت.
وی افزود: آب‌شیرین‌کن‌های بجستان بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد که تاکنون ۵۰ میلیارد هزینه شده است. همچنین با ارتباطی که با وزارت نفت و استانداری گرفته شد امیدواریم تا یک ماه آینده اولین آب‌شیرین‌کن‌های این شهر وارد مدار شود و مشکل مردم در این زمینه حل شود.
وی ادامه داد در زمینه توسعه زیرساخت‌های برق بخصوص در بجستان و پست جدید برق شهرک انار اقدام جدی نشده که در حال پیگیری هستیم.
منتخب مردم بجستان و گناباد در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس قدرتمند، دولت را پاسخگو می‌کند تأکید کرد: وامدار هیچ جناحی نیستم و از آنجا که خودم را مستقل ولایی می‌دانم قطعا همه گروه‌های سیاسی در کنار ما خواهند بود. لذا به جد پیگیر هستم که با کمک نمایندگان محترم مشکلات مردم را حل و یا به حداقل برسانم.

محمدپور ضمن اشاره به اهمیت بالای فرودگاه گناباد خاطرنشان کرد: فرودگاهی که به کمک مردم و نمایندگان و مدیران دغدغه‌مند ایجاد شد، همچنان برای تثبیت و توسعه نیاز به کمک همه ما دارد تا به عنوان فرودگاهی منطقه ای، نقش خود در توسعه منطقه را ایفاء کند. با این حال در شهرستان بجستان بحث راه را بطور جد در حال پیگیری هستیم و انشالله که در این حوزه چند پروژه مهم را پی‌ریزی کنیم. از جمله پروژه دوغارون خواف گناباد بجستان و پروژه گناباد بجستان بردسکن که در راستای توسعه کریدور شرق کشور محسوب می‌شوند. همچنین جاده‌های روستایی در اولیت های ما قرار دارند و در حال طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی هستیم.

نماینده منتخب مردم‌گناباد و بجستان در انتهای مباحث خود بیان داشت: درمجموع ۶۵ درصد منطقه ما در گناباد و بجستان، کشاورزی محسوب می شود و اگر نتوانیم قنات‌های خود که میراث اجدادی ما هستند را حفظ کنیم، بقیه کارهایمان نیز تأثیرگذار نخواهد بود، لذا اطلاعات امر در حال جمع‌بندی است تا در اختیار استاندار محترم قرار دهیم که برای سفر دور دوم ریاست محترم جمهوری مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر این‌ پروژهای زیربنایی دیگری نیز در برنامه قرار دارد از جمله مجتمع آموزش عالی که انشاءالله تبدیل به دانشگاه شود و بیمارستان ۶۴ تخت خوابی بجستان که نیاز به تطبیق و استفاده از ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه دارد و وزارت بهداشت موافقت لازم را اعلام کرده است و امیدورام هرچه سریع‌تر کلنگ زنی شود.
لازم به ذکر است در این همایش نمایندگانی از تشکلهای فعال منطقه(سرای گناباد، مهک کاخک، یاقوت بجستان) در مشهد به ایراد صحبت پرداخته و نکاتی را بیان کردند و همچنین هنرمندانی از گنابادی و بجستان در این همایش به اجرای برنامه پرداختند و همچنین در پایان نیز بیانیه ای با موضوع وحدت و همدلی قرائت شده و به امضای تعدادی از حاضرین رسید.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901155

دیگر خبرها

  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در خراسان جنوبی
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی