Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، نشست همکاری‌های مشترک کمیسیون ملی یونسکو در ایران و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در زمینه حقوق شهروندی برگزار شد.

ولی الله شجاع پوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این نشست ضمن برشمردن امکانات زیرساختی این معاونت در حوزه‌های سرای محلات، خدمات اجتماعی، سلامت، فرهنگی، آموزش های شهروندی و مطالعات، علاقه‌مندی این معاونت را برای همکاری با کمیسیون ملی یونسکو در ایران و به فعلیت رساندن ظرفیت‌های بالقوه در این زمینه‌ها اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به رویکرد جدید شهرداری تهران در حوزه اجتماعی گفت: قابلیت تعریف مأموریت‌ها و همکاری‌های مشترک شهرداری تهران با کمیسیون ملی یونسکو در ایران در محورهای آموزش، سلامت، و... وجود دارد که می‌توان برای آن برنامه‌ریزی کرد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، به ضرورت ترویج، آموزش و نهادینه‌سازی حقوق شهروندی در جامعه تأکید کرد و گفت: حمایت و توجه خاص به حق شهروندی برای تمام گروه‌های جمعیتی به ویژه کودکان، سالمندان، زنان و افراد دارای معلولیت از ضرورت‌هایی است که می‌تواند یک شهر را به شهری برای همه تبدیل کند. بدیهی است باید از سنین کودکی شهروندانی مسئولیت‌پذیر بسازیم.

شجاع پوریان در ادامه ضمن ارائه نمای کلی از تناسب مأموریت‌های اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اهداف کمیته مدیریت دگرگونی‌های اجتماعی یونسکو گفت: شناسایی و تشکیل بانک اطلاعات سکونتگاه‌های غیررسمی شهر تهران، ارائه خدمات سلامت‌محور در محلات محروم و برگزاری برنامه‌های آموزشی، فرهنگی هنری برای ساکنین مناطق مذکور از جمله مأموریت‌های ماست که در راستای توجه به توسعه و مدیریت پایدار شهرها ، شهری شدن و فراگیری مدیریت شهری با تأکید بر مناطق حاشیه‌نشین این کمیته صورت می‌پذیرد.

وی با اشاره به هدف آموزش و توانمندسازی اقشار با نیازهای ویژه با تأکید بر زنان و افراد دارای معلولیت کمیته دگرگونی‌های اجتماعی یونسکو گفت: در این راستا برنامه‌های ارتقای سواد سلامت با تأکید بر کودکان، زنان، افراد دارای معلولیت و سالمندان، شهر دوستدار سالمند، شهر دوستدار کودک، ستاد مناسب‌سازی فضاهای شهری، تقویت و توانمندسازی کانون‌های اجتماع محور و ابتکارات اجتماع محور محلی، توسعه زیرساخت‌های شهری با تأکید بر افراد با نیازهای ویژه و حمایت از نقش‌آفرینی سازمان های مردم نهاد مرتبط از جمله ماموریت‌های ما در شهرداری تهران است.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، ارتقای سلامت اجتماعی با تأکید بر جوانان و زنان و ترویج فرهنگ مشارکت اجتماعی با توجه به مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها و افراد در راستای شکوفایی اجتماعی را از جمله اهداف این کمیته عنوان کرد و افزود: ما در این زمینه تشکیل کانون‌های اجتماع محور در حوزه سلامت، تشکیل شورای سلامت و کارگروه توسعه محلی، اجرای طرح پایلوت مراکز سلامت روان محلی، اجرای رقابت‌های نشاط سالمندی، ترویج فرهنگ کار داوطلبانه، تصویب نظام‌نامه و برنامه عملیاتی مسئولیت اجتماعی سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی شهر تهران و تدوین ماتریس همکاری مشترک با شرکای اجتماعی دولتی و غیردولتی را در دستور کار داریم.

شجاع پوریان، پیشنهاداتی را در زمینه همکاری‌های مشترک دو نهاد شهرداری تهران و کمیسیون ملی یونسکو از جمله ارائه گزارش انجام شده درخصوص مطالعه تطبیقی نقش شهرداری‌ها در مناسب‌سازی اماکن عمومی در سایر کشورها برای مدیران شهری، نمایندگان سازمانها و نهادهای حوزه افراد دارای معلولیت توسط یونسکو، حمایت یونسکو از سازمان‌های مردم نهاد همکار با شهرداری تهران، حمایت یونسکو از استارتاپ‌های مرتبط با گروه‌های خاص، اهتمام سایر سازمان‌ها در مناسب‌سازی ساختمان‌های اداری ، فرهنگی و آموزشی، تبیین جایگاه حقوقی افراد دارای معلولیت در شهر توسط یونسکو، مشارکت یونسکو در تدوین بسته‌های تشویقی به منظور ترویج مسئولیت‌پذیری فردی و سازمانی، همکاری در اجرای دوره‌های آموزشی مشترک و مشارکت در ارتقای دسترس پذیری شهر تهران ارائه داد.

مولاوردی: نقش همه نهادها در پروژه ملی آموزش حقوق شهروندی تعیین می شود
شهیندخت مولاوردی رئیس جمعیت حمایت از حقوق شهروندی اظهار داشت: پروژه ملی آموزش حقوق شهروندی در حال تدوین است و قرار است برای رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی با هدف گسترش فرهنگ تعامل و تقویت مفاهمه نقش تعریف شود.
دستیار پیشین رئیس جمهوری به استمرار آموزش‌ها در حوزه حقوق شهروندی تأکید کرد و گفت: بعد از اتمام آموزش‌های رسمی کار تمام نمی‌شود چون شهروندی فرایندی است که در طول عمر جاری است و در چرخه زندگی نیازمند آموزش آن هستیم؛ بنابراین باید مجموعه واقعیت‌ها و ملاحظات را در جریان آموزش حقوق شهروندی در نظر گیریم.

ایوبی: از پتانسیل‌های موجود شهرداری تهران و یونسکو در حوزه فرهنگ شهروندی بهره می‌گیریم

حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های مشترک یونسکو و شهرداری تهران اظهار کرد: یونسکو سازمانی جهانی و نهادی دیرپاست و شهرداری تهران نیز به عنوان نهاد اجتماعی فرهنگی جایگاه و ظرفیت‌های مناسبی را در سطح جامعه دارد که این ظرفیت‌های مشترک می‌تواند راهگشای اهداف بلند فرهنگی هر دو نهاد و به نفع مردم جامعه به کار گرفته شود.
وی گفت: به نظر می رسد جهت تأثیرگذاری در تصور جهانی از وضعیت کشور ایران باید مجموعه اقدامات انجام شده در پیشبرد حقوق شهروندی را جمع‌آوری و به ادبیات یونسکو ترجمه و گزارش آن را به یونسکو ارسال کنیم.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران تأکید کرد: باید از تمامی پتانسیل‌های موجود نهفته در شهرداری تهران و یونسکو برای آشناسازی مردم با حقوق شهروندی، بسترسازی برای فرهنگ مواجهه با افراد دارای معلولیت و دسترس‌پذیری شهر و مشارکت شهروندان در برنامه‌ها بهره بگیریم.

نصیری: مناسب‌سازی اماکن عمومی برای استفاده گروه های خاص در اولویت قرار گیرد
زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به شعار «تهران، شهری برای همه» اظهار داشت: مجموعه مدیریت شهری نیز تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا به لحاظ کالبدی و ساختاری، ضمن رفع محدودیت‌ها، کلانشهر تهران را برای تمام اقشار خاص از جمله افراد دارای معلولیت، مادران دارای فرزند خردسال، سالمندان و... دسترس‌پذیر کند و در این راستا هماهنگی‌های بین‌بخشی و هم‌افزایی شرکای اجتماعی از جمله کمیسیون ملی یونسکو در ایران ضروری به نظر می‌رسد.

وی، کارگروه فرهنگی و اجتماعی را از جمله کارگروه‌های ستاد مناسب‌سازی شهرداری تهران برشمرد و تشکیل شورای راهبری معلولان شهرداری تهران، تشکیل کانون معلولان محلات شهر تهران، تشکیل هسته‌های کارشناسی و نظارتی با عضویت افراد دارای معلولیت (به منظور شناسایی معابر، بوستان‌ها و اماکن نیازمند مناسب‌سازی، بررسی وضعیت مناسب‌سازی بوستان‌های شهر تهران، مناسب سازی منازل افراد دارای معلولیت، بررسی وضعیت مناسب‌سازی سامانه قطار شهری و بررسی ایستگاه‌های مترو و پیگیری جهت دریافت مجوز نصب تابلوهای ویژه پارک خودرو معلولان)، توانمندسازی و آموزش افراد دارای معلولیت، سازمان‌های مردم نهاد در حوزه افراد دارای معلولیت، مدیران شهری و شهروندان و راه‌اندازی مراکز ویژه افراد دارای معلولیت را از عمده‌ترین اقدامات مناسب سازی حوزه معاونت امور اجتماعی فرهنگی در این راستا اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه معاونت خدمات شهری و محیط زیست اقدامات مناسب سازی از جمله مناسب‌سازی 44 بوستان در سال گذشته و 22 بوستان در سال جدید، ایجاد سیستم مشتری‌یار، مناسب‌سازی سرویس‌های بهداشتی و مناسب‌سازی معابر و مسیر دسترسی به غرفه‌های میادین میوه و تره‌بار، اکران پیام‌های مرتبط با افراد دارای معلولیت و مناسب‌سازی و اصلاح معابر و پیاده‌روها و... انجام شده است.

نصیری، مناسب‌سازی ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی، پیگیری مناسب سازی خطوط جدید مترو، راه‌اندازی سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان طرشت، خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان مدارس استثنائی شهر تهران را از اقدامات معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برشمرد و افزود: معاونت شهرسازی و معماری نیز در زمینه تدوین شیوه‌نامه ها و بخش‌نامه‌ها با موضوع مناسب‌سازی، تشکیل کمیته‌های مناسب‌سازی مناطق و نظارت بر امر مناسب‌سازی فضاهای شهری و فضاهای عمومی گام برداشته است.

به گفته نصیری، اماکنی چون منازل افراد دارای معلولیت، معابر شهری، حمل و نقل عمومی، مدارس و مراکز آموزشی، بوستان‌ها و فضاهای سبز، مراکز فرهنگی هنری (موزه، سینما، مراکز خرید و...) سرویس‌های بهداشتی عمومی شهری و بین‌شهری، بانک‌ها و رستوران‌های شهری و بین‌شهری باید در اولویت مناسب‌سازی توسط تمامی سازمان‌های دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی قرار گیرند.

در این نشست مدیران کل ستادی حوزه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص اشتراکات فرهنگی بین شهرداری تهران و کمیسیون ملی یونسکو، زمینه‌های همکاری بسیاری بین این دو نهاد در جهت افزایش سطح فرهنگ شهروندی و آموزش مردم و ارتقای فرهنگ دسترس پذیری شهری با نگاه ویژه به افراد دارای معلولیت پرداختند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۶۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد

اجرای این پروژه از سال ۸۹ کلید خورد و با وجود اینکه قرار بود طی ۳۶ ماه تکمیل و به بهره ‌برداری برسد، اما بعد از یک سال نیمه کاره رها شد  و سال‌ها است که مردم چشم انتظار احداث این پروژه در مرکز استان هستند.

این طرح قرار بود در زمینی به مساحت حدود ۶۰۰۰ مترمربع واقع در میدان بسیج شهرکرد و در ۲۶ طبقه احداث شود که واحدهای تجاری، خدماتی، درمانی، اداری، رفاهی و تفریحی از بخش‌های پیش‌بینی شده در این پروژه بود.

بسیاری از کارشناسان در این رابطه مدعی بودند که احداث پروژه‌ برج‌های دوقلو با جانمایی نامناسب در شهر و صرف هزینه‌های گزاف  ثمره ای ندارد و  باعث بروز ترافیک‌های سنگین در این محل  می شود اما گوش شنوایی برای شنیدن این انتقادات وجود نداشت  که این موضوع انتقادات بسیاری را به دنبال داشت.

درنهایت طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده  این پروژه به دلیل عدم کار کارشناسی به بن‌بست رسید و شهرداری شهرکرد را با بدهی‌های بسیاری مواجهه کرد .

ورود استاندار به ماجرا

بلاتکلیفی برج دوقلوی کوه نور و دریای نور شهرکرد  انقدر برای شهروندان آزار دهنده می شود که این موضوع منجر به اعتراض استاندار چهارمحال و بختیاری شده است تا آن جا که وی در دیدار با مدیران شهری با تاکید بر اینکه باید با تلاش فراوان شهرکرد را به یک شهر آباد و توسعه‌یافته تبدیل کنیم تاکید کرده است: شهرکرد به‌ عنوان مرکز استان باید الگوی سایر شهرها در بحث مدیریت شهری باشد.

غلامعلی حیدری بیان می کند: باید شاهد تحول در حوزه مبلمان شهری، فضای سبز، نماد ورودی و خروجی شهر، اجرای پروژه‌های عمرانی و احداث بوستان باشیم.

 وی در این دیدار به مدیران شهری تاکید می کند که برج‌های دوقلوی شهرکرد هر چه سریعتر توسط مجموعه مدیریت شهری و شورای شهر تعیین تکلیف شود تا از حالت بلاتکلیفی فعلی خارج شود.

اشتباه غیر قابل تکرار

فرماندار شهرکرد نیز در جمع فعالان اقتصادی به ماجرای برج های دوقلو ورود کرده و می افزاید: در تصویب هر طرح نباید عجولانه رفتار کرد و بررسی‌های زیادی پیرامون جوانب آن  صورت پذیرد.

بهادر عبدالغنی تاکید می کند: در طرح های شهری باید به گونه ای عمل شود که  موارد مشابه برج‌های دوقلو را دیگر شاهد نباشیم که سرمایه زیادی را سال ها رسوب کند و برای زندگی مردم نیز تاثیری نداشته باشد.

فرماندار شهرکرد ادامه می دهد: متاسفانه سازه برج در قسمت ضلع جنوب شرق با دیوار حائل گره نخورده است و این مشکل باید قبل از هر اقدامی برطرف شود، همچنین آهن‌آلات بکار گرفته شده در سازه این برج در معرض زنگ‌زدگی و خوردگی است و باید هر چه سریعتر برای واگذاری این برج به سرمایه‌گذار اقدام لازم صورت بگیرد.

فرماندار شهرکرد ادامه می دهد: باید تلاش کنیم از نخبگان استان استفاده کنیم و اتاق فکر داشته باشیم تا مشکلات در زمینه اقتصادی مرتفع شود و عارضه‌یابی و پتانسیل‌یابی در شهرستان شهرکرد انجام شود.

انتقاد بهارستانی ها

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی نیز  در دیدار نوروزی با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهرکرد گریزی به ماجرای برج های دوقلو می زند و  تاکید می کند: تعیین تکلیف فناوران ۲ شهرکرد، کمربندی ۱۵ خرداد، میدان میوه و تره‌بار، پارک ملت شهرکرد و بویژه تسریع در پیگیری تعیین تکلیف برج‌های دوقلو شهرکرد و همچنین حرکت به سمت اصلاح مبلمان شهری و زیباسازی فضای شهری به‌طور خاص باید در دستور کار مدیریت شهری مرکز استان باشد.

احمد راستینه هفشجانی تمرکز بر کاهش مشکلات ترافیک شهری و تسریع در روند پیگیری اجرای تقاطع‌های غیرهمسطح در شهرکرد را ضروری خوانده و می افزاید: با توجه به انجام مطالعات و امضای تفاهم‌نامه‌هایی با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، می‌توان نسبت به اجرای این طرح‌ها اقدام کرد.

وی تصریح می کند: مجموعه مدیریت شهری در مرکز چهارمحال و بختیاری باید برای اجرای طرح‌های عمرانی و اقتصادی با هدف تسریع در روند توسعه شهر و دستیابی به درآمدهای پایدار اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند.

مزایده راه حل مسئله

بلاتکلیفی در اجرای این پروژه و انتقاد مسئولان استانی و شهری سبب می شود موضوع مزایده آن سال گذشته  مطرح گردد.

شهردار شهرکرد کافی نبودن فضا برای پارک خودروها، تحمیل بار ترافیکی در محل و نبود بودجه را مهمترین علت تکمیل نشدن این طرح عنوان کرده بود.

واحدیان  قیمت پایه این مزایده را  ۹۷۵ میلیارد تومان اعلام کرده بود تا سرمایه حاصل از آن صرف تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شهر و پروژه‌های شاخص شهری مانند آزادسازی کمربندی یا تقاطع غیر هم‌سطح شود.

وی خاطرنشان می کند: افراد زیادی از داخل و خارج استان آمادگی خود را اعلام و اطلاعات دقیق‌تری را دریافت کردند اما در مرحله اول فروش کسی به طور قطعی برای خرید آن اقدام نکرد؛ البته در مراحل آتی این موضوع به طور کامل مشخص شده و برج‌ها به فروش خواهند رسید.

از این رو  طبق شواهد و قرائن از قضا  در مدت زمان تعیین شده اتفاق خاصی رخ نداده و مجدداً تمدید مزایده صورت گرفته است، تمدیدی که باید دید آیا سودی برای برج‌ها داشته یا تنها وقت تلف کردن بوده است.

اما واحدیان در آخرین اظهار نظر درباره این پروژه می گوید: فرآیند یک ساله‌ای طی شد تا تصمیم قاطع برای برج‌های دو قلو گرفته شود، زیرا پروژه‌ای بود که باید تحلیلی روی آن انجام و از جوانب مختلف مباحث کاربری، اجتماعی، ترافیکی، اقتصادی بررسی می‌شد البته فروش برج با کاربری مسکونی پیشنهاد و بعد از طی کردن فرآیندی در کارگروه‌های مختلف مصوب شد.

وی ادامه می دهد: اواخر سال گذشته برج‌های دو قلوی شهرکرد به مزایده گذاشته شد، اطلاع رسانی عمومی صورت گرفت، در مرحله اول بسیاری از افراد مراجعه و اسناد را دریافت کردند اما در مزایده شرکت نکردند، به همین دلیل مجدداً تمدید مزایده انجام شد و اکنون در دوره تمدید مزایده قرار دارد.

واحدیان تصریح کرد: به احتمال زیاد طی چند روز آینده تمدید آن به اتمام می‌رسد، بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی که تمکن مالی داشته اطلاعاتی از ما مبنی بر ورود بر امر سرمایه‌گذاری گرفته‌اند، اما تاکنون در مزایده شرکت نکرده‌اند.

به گفته شهردار شهرکرد البته در قانون ابتدا بحث مزایده مطرح است، یعنی اگر کسی در مزایده شرکت نکرد می‌توان شرایط جدید را مجدداً به شورا ارسال و اگر به تصویب رسید با شرایط جدید به مزایده گذاشته شود، در حقیقت اگر مزایده برنده‌ای نداشته باشد مجدداً دوره بعد باید با شرایط دیگر به مزایده گذاشته شود.

وی ابراز امیدواری کرد: امید است این پروژه هر چه سریع‌تر به سرانجام برسد، زیرا این کار موجب فتح بابی به منظور ورود سرمایه‌گذار برای پروژه‌های دیگر خواهد شد.

احتمال تغییر شرایط مزایده

رئیس شورای شهر شهرکرد نیز در باره آخرین وضعیت این برج ها تصریح می کند: فروش برج های  دوقلو با موافقت اعضای شورای اسلامی شهرکرد مصوب شده و  کارشناسان‌ ارزش این پروژه را نزدیک به یک هزار میلیارد تومان اعلام کرده‌اند.

مصطفی حیدری ادامه می دهد: برج دوقلوی کوه نور و دریای نور شامل عرصه، اعیان، هزینه‌های صدور پروانه، آماده‌سازی زمین و تغییر کاربری برخی طبقات به مزایده گذاشته و به فروش می‌رسد.
وی می افزاید: اکنون این برج‌ها به صورت نقدی به مزایده گذاشته شده اگر برنده نداشته باشد شرایط تغییر خواهد کرد، البته اگر این گونه باشد باید شرایطی گذاشته شود که استقبال بیشتر شود.

حیدری ادامه می دهد: مزایده‌ای که گذاشته شده نشان می‌دهد مشتری وجود دارد، حدودا ۱۲ نفر مراجعه کرده‌اند و خواهان دریافت اسناد و مدارک مزایده بودند که امید است مزایده برگزار و هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف برج‌های دو قلو پس از سال‌ها چشم انتظاری، محقق شود.

رضا طلبی

دیگر خبرها

  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • روان آب‌ها شهر یزد به درون قنوات هدایت نمی‌شود
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • روان آب‌ها به درون قنوات هدایت نمی‌شوند
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان