Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن انرژی تجدیدپذیر با اشاره به فعالیت ۹۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی در کشور گفت: استفاده از سامانه سولار و شناسنامه دار کردن نیروگاه باعث افزایش ۲۵ درصدی راندمان نیروگاه‌های تجدیدپذیر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، بهزاد علی‌محمدی عضو انجمن انرژی تجدیدپذیر امروز در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با اشاره اهداف سامانه سولار اظهار کرد: سامانه سولار با هدف بررسی میزان عملکرد و بازدهی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از سه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است و طی یک سال گذشته نزدیک به ۴۲۰ نیروگاه را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تأمین منابع مالی، پیمانکاری و خدمات پس از فروش برای مدیریت نیروگاه‌های خورشیدی سه مشکل عمده در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر است که سامانه سولار با هدف برطرف کردن این چالش‌ها طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: خودکفایی ۹۵ درصدی در تامین تجهیزات برق / افتتاح ۴۰ پروژه به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب

عضو انجمن انرژی تجدیدپذیر با بیان اینکه راندمان نیروگاه در بازدهی و بازگشت سرمایه نقش اساسی دارد، تصریح کرد: در صورت کاهش ۵۰ درصدی، راندمان نیروگاه‌های خورشیدی و عدم اطلاع مالکان آن، ادامه فعالیت نیروگاه توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزود: بسیاری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر به دلیل نداشتن شناسنامه وضعیت مبهمی در استفاده از مواد و تجهیزات برای ساخت دارند که شناسنامه دار کردن آنها می‌تواند گام موثری برای شناسای و رفع ایرادات آن باشد.

علی محمدی با اشاره به فعالیت ۹۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی در کشور بیان کرد: استفاده از سامانه سولار و شناسنامه دار کردن نیروگاه باعث افزایش ۲۵ درصدی راندمان نیروگاه‌های تجدیدپذیر خواهد شد.

عضو انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: بخش خانگی در بازه ۱ تا ۱۰۰ کیلووات قرار می‌گیرد و مزارع خورشیدی بالای یک مگاوات ظرفیت دارد.

وی با بیان اینکه نور خورشید در ایران چند برابر کشور آلمان است، اما پیشرفت آلمان در این زمینه بیشتر است، گفت: نوسانات نرخ ارز وضعیت سرمایه گذاری را به سمت بازار طلا و ارز سوق می‌دهد که این موضوع مدیریت پایدار اقتصادی کشور را با مشکل مواجه کرده است.

صرفه جویی ۲۰۰ میلیون دلاری با مانیتورینگ ۱۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر صورت گرفت

در ادامه این نشست کامران دوراندیش عضو انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر با اشاره به سامانه سولار بیان کرد: با تولید دستگاه مانیتورینگ نیروگاه خورشیدی در داخل کشور توسط متخصصان داخلی از خروج ارز از کشور جلوگیری شد و نصب آن برای صد نیروگاه‌های خورشیدی، ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی اقتصادی به همراه داشته است.

وی افزود: برای نخستین بار در دنیا از پانل‌های ارتباطی رایگان استفاده کردیم و شبکه محلی رصد احداث شد و به واسطه این دو فعالیت‌ها در سطح کشور ۲۴۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۲۴ هزار فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد شد.

دور اندیش با اشاره به همکاری با بانک‌های عامل بیان کرد: پس از از اجرای مانیتورینگ نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ۱۸ بانک برای دریافت تسهیلات وارده مذاکره شدیم که به دلیل شبکه مناسب مالی پست بانک در روستاها، امضای تفاهم نامه با این بانک میسر شد.

به گفته وی، در جهاد روشنایی با همکاری سازمان بسیج مقرر شد ۳ هزار واحد نیروگاه خورشیدی برای درآمد و اشتغال در کشور نصب شود.

دوراندیش ادامه داد: بیشترین هدف در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر کاهش مصرف سوخت تولید رفاه اجتماعی است، هر چند اشتغال نیز در پی خواهد داشت پس تولید رفاه اجتماعی در مناطق محروم در روستا‌ها نسبت به اشتغال بهتر و بیشتر است.

وی با اشاره به تخصیص منابع مالی از صندوق توسعه ملی برای انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: برای مزارع خورشیدی و نصب نیروگاه‌های خورشیدی در منازل، صندوق توسعه ملی ۷۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده است که این رقم برای مزارع خورشیدی ۳۰۰۰ میلیارد تومان است.

به گفته وی؛ تشکیل کارگروه علمی و تخصصی در معاونت فناوری اطلاعات ریاست جمهوری باعث تسریع در توسعه انرژی‌های خورشیدی می‌شود.

دوراندیش با اشاره به قیمت خرید انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی وزارت نیرو بیان کرد: در حال حاضر خرید تضمینی از نیروگاه‌های خورشیدی در بخش خانگی برای هر کیلووات ساعت ۸۰۰ تومان و برای مزارع خورشیدی ۴۹۰ تومان است، بنابراین پیشنهاد شده است که نرخ پایه برای خرید تضمینی برق از انرژی‌های خورشیدی ۳۰ درصد افزایش یابد.

عضو انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: واردات تجهیزات اینورتر از کشور‌های کره، چین و یا آلمان است و بخشی از آن نیز توسط تولیدکنندگان داخلی انجام می‌شود.

به گفته وی، مدیریت پروژه‌های نیروگاهی سولار آمادگی کامل برای همکاری با سازمان بسیج از طریق رصد و تاسیسات لجستیک در طرح جهاد روشنایی را دارد.

دور اندیش با بیان اینکه با ۷ میلیون تومان می‌تواند یک کیلووات برق خانگی تولید کرد، گفت:برای تولید یک کیلووات برق خانگی نیازمند ۷ میلیون تومان سرمایه گذاری است و برای تولید یک مگاوات برق از مزارع خورشیدی نیاز به ۵.۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری است.

وی با اشاره به کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و درمانی بیان کرد: با نصب یک مگاوات نیروگاه خورشیدی از میزان یارانه اختصاص یافته از سوی دولت برای ۲۲ نفر کاهش می‌یابد.

دوراندیش در پایان گفت: نصب نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند ۵ میلیون تن آلاینده‌های محیطی را کاهش دهد و به دلیل استفاد از انرژی در محل تولید اتلاف انرژی نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد، بنابراین سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر ایران می‌تواند به عنوان یک ستاد قوی با درگیر کردن بانک‌ها برای تأمین مالی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود