Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@10:19:29 GMT

مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی پزشکی

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۷۰۶۱

آیین نامه و دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی علوم پزشکی توسط وزیر بهداشت ابلاغ شد.

به گزارش مهر، آیین نامه و دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی علوم پزشکی در جلسات ۲۵۶ و ۲۶۷ روزهای ۲۵ مهر ۹۵ و ۲۷ خرداد ۹۷ شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی تصویب و توسط وزیر بهداشت به معاونت آموزشی وزارت بهداشت ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت ضمن ارسال تصویر آیین نامه و دستورالعمل یادآور شده است: در خصوص چگونگی عملیاتی سازی آن به اطلاع متقاضیان تاسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی رسانده شود.

در این نامه آمده است: با توجه به تصویب سند آمایش سرزمینی آموزش عالی سلامت توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و نگاه ویژه وزارت بهداشت به کلان مناطق آموزشی و ماموریت های واسپاری شده به آنها، بدیهی است این کلان مناطق و نیازها و استعدادها و توانایی های آنها نقش اساسی در خصوص چگونگی گسترش آموزش عالی علوم پزشکی در کشور ایفا خواهند کرد.

همچنین «با توجه به مطالعات صورت گرفته در خصوص نیاز سنجی و برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش سلامت، به نظر می رسد در بسیاری از رشته/مقاطع علوم پزشکی تربیت نیروی انسانی به میزان مکفی صورت گرفته و یا اینکه با توجه به تعداد مراکز تربیت کننده فعلی، این نیازها در چند سال آتی مرتفع خواهند شد. لذا انتظار می رود بخش خصوصی متقاضی و علاقمند به موضوع آموزش ضمن توجه به نیازهای کشور ، توان خود را در جهت ارتقاء کیفی آموزش و تربیت دانش آموختگان با سطح کیفی و توانایی علمی و عملی قابل رقابت با دانشگاه های برتر جهان بکار بندد.»

توجه به این نکته ضروری است که بر اساس آیین نامه و دستورالعمل ابلاغی، کلیه عرصه های آموزش بالینی و نظری باید در تملک هیئت موسس بوده و استفاده از عرصه های آموزش دولتی (استیجاری) فقط به مدت بسیار محدود و در چهارچوب مشخص امکان پذیر است.

هیئت موسس مکلف است قبل از ورود به موضوع، تمهیدات لازم در خصوص نحوه تامین فضاهای آموزشی وتجهیزات و امکانات آموزشی بر اساس استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت را به عمل آورد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد: با ورود بخش خصوصی توانمند شاهد ارتقای کیفی آموزش عالی بخش سلامت باشیم و وزارت بهداشت از تکرار تجربه سایر بخش های آموزشی کشور در تاسیس موسسات بی شمار و فاقد توانایی و کیفیت لازم اجتناب خواهد ورزید و از مشارکت جدی و پرتوان بخش خصوصی که با انگیزه هایی فراتر از انگیزه های مادی قصد حضور در این عرصه دارند استقبال می کند.

در بخش هایی از دستورالعمل اجرایی آیین نامه تاسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی آمده است:

ماده ۲ - هیئت موسس متقاضی تاسیس موسسه آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی موظف است جهت اخذ موافقت اصولی، مدارک شناسایی هیئت موسس، طرح کسب و کار و اساسنامه موسسه را همراه با درخواست کتبی، جهت بررسی و تایید نهایی به دبیرخانه شورای گسترش تسلیم کند.

ماده ۴ : مرجع تایید صحت اطلاعات ارائه شده برای اعضای هیئت علمی شاغل و بازنشسته، هیئت مرکزی جذب هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

ماده ۵ : مرجع تایید اطلاعات و صلاحیت فرد روحانی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

ماده ۶ : بعد از دریافت کلیه تاییدیه های مربوطه از مراجع ذیصلاح، درخواست مورد نظر در شورای گسترش طرح شده و بر اساس طرح کسب و کار ارائه شده و سوابق متقاضیان، شورا در خصوص اعطای موافقت اصولی تصمیم گیری می کند. متقاضیان موسسه آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی در طرح کسب و کار خود در بدو تاسیس، میتوانند حداکثر ۳ رشته درخواست کند.

ماده ۷ : در صورت صدور موافقت اصولی برای تاسیس موسسه آموزشی، هیئت موسس حداکثر ظرف مدت دو سال نسبت به آماده سازی فضاهای اداری و آموزشی بالینی و غیربالینی مطابق با استانداردهای کالبدی هر نوع دانشکده و برنامه آموزشی مورد تقاضا، ارائه وثیقه مالی بر اساس طرح کسب و کار، مشخص کردن ساختار تشکیلاتی در قالب دانشکده و یا گروه های آموزشی، معرفی و جذب هیئت علمی، کادر آموزشی و اداری مورد نیاز متناسب با رشته/مقاطع درخواستی اقدام و مستندات آن را جهت بررسی به دبیرخانه شورای گسترش تحویل دهد.

دبیرخانه شورای گسترش موظف است فرآیند اعتبار بخشی موسسه ای را بسته به نوع فعالیت موسسه و رشته هایی که قرار است تربیت کند اجرا کند و نتیجه آن را به شورای گسترش برای تصمیم گیری اعلام کند. همچنین بسته به رشته های مورد تقاضا، دبیرخانه های مرتبط در معاونت آموزشی ارزیابی خود مبنی بر تعیین صلاحیت موسسه در رشته مربوطه را انجام داده و نتیجه را به شورای گسترش اعلام می کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آموزش عالی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تبیین دستاورد‌های عرصه سلامت و تجلیل از فعالان بخش سلامت در شهرستان خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در این همایش که در سالن شهدای شهرداری خوی برگزار شد با اهدای تندیس و لوح از ۴۰ نفر از همیاران و فعالان عرصه سلامت در شهرستان خوی تجلیل شد  دکتر حبیب زاده رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان خوی در این همایش بااشاره به دستاورده‌های حوزه سلامت در دو سال گذشته در این شهرستان گفت: دراین مدت رشته‌های علوم پزشکی در این دانشکده ۵۰ درصد و تعداد اعضای هیئت علمی صد در صد رشد داشته است  وی از تکمیل زیر ساخت‌های حوزه سلامت هم با اجرای ۲۶ خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت خبر داد و تصریح کرد: از این طرح‌ها ۱۲ طرح به بهره برداری رسیده و بقیه نیز با پیشرفت فیزیکی مناسب در مناطق روستایی دردست اجرا هستند  رئیس دانشکده علوم پزشکی خوی افزود: در دو سال گذشته بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیر ساخت‌های حوزه سلامت در شهرستان خو‌ی جذب و هزینه شده است  وی همچنین از موافقت وزارت بهداشت و درمان از ساخت بیمارستان جدید در خوی خبر دااد و اضافه کرد: عملیات اجرایی این بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی که قابلیت افزایش به ۳۵۰ تخت را دارد بزودی در این شهرستان آغاز می‌شود دکتر هاشم زاده معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خوی هم در این همایش ازاجرای موفق طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع شهری در خو‌ی خبر داد و افزود: در اجرای این طرح ۲۱۰ هزار نفر از جمعیت شهر خوی در ۲۰ پایگاه زیر پوشش خدمات این طرح ملی قرار گرفته اند  وی افزود: برای افزایش خدمات این طرح ۱۰ پایگاه سلامت جدید نیز با جذب ۵۷ نفر نیروی مراقب سلامت بزودی راه اندازی می‌شود علی نژاد فرماندار خوی هم در این همایش با تقدیر از تلاش‌های فعالان حوزه سلامت از اختصاص بیش از ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی برای تکمیل زیر ساخت‌های بخش سلامت درشهرستان خبر داد  در ادامه این همایش ازتجهیزات بهداشتی وپزشکی اهدایی سازمان جهانی بهداشت به دانشکده علوم پزشکی خوی رونمایی شد دکتر بروجنی نماینده سازمان جهانی بهداشت در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت: این تجهیزات با هدف تاب آوری نظام سلامت و تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهد اشتی خوی به دانشکده علوم پزشکی اهدا شد  وی افزود: در این مرحله بیش از ۱۰ دستگاه پیشرفته پزشکی و درمانی از جمله ونتیلاتور، دستگاه شوک و تنفس مصنوعی و تخت‌های معاینات بالینی با ارزش بیش از ۳ و نیم میلیارد تومان به دانشکده علوم پزشکی خوی اهدا شدند  دکتر بروجنی تصریح کرد: بهداشت جهانی از وقوع زلزله در خوی به ارزش بیش از ۱۵۰ هزار دلار انواع تجهیزات بهداشت‌ی و پزشکی را به این شهرستان کمک کرده است

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • همایش تبیین دستاورد‌های عرصه سلامت و تجلیل از فعالان بخش سلامت در شهرستان خوی
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی