Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@16:26:47 GMT

معمار اینترنت در 81 سالگی درگذشت+عکس

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۷۵۵۵

معمار اینترنت در 81 سالگی درگذشت+عکس

"لارنس رابرتز" معروف به "لری رابرتز" که یکی از بنیان‌گذاران شبکه اینترنت بود، در سن 81 سالگی درگذشت. آفتاب‌‌نیوز : دنیای اینترنت یکی از معماران اولیه خود را از دست داد.
به گزارش آفتاب‎نیوز و به نقل از انگجت، "لری رابرتز"(Larry Roberts) که به عنوان مدیر برنامه "آرپانت"(ARPAnet) یا پدر اینترنت پیشرو و مدرن شناخته می‌شود، روز 26 دسامبر در سن 81 سالگی درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از دانشمندان ارشد "دارپا"(آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا) بود.
در حالی که او به اندازه افرادی نظیر "تیم برنرز-لی" یا "وینت سرف" در حوزه اینترنت نزد مردم شناخته شده نیست، اما تصمیمات کلیدی و مهمی را اتخاذ کرده است که چگونگی رفتار اینترنت را مشخص کرده است.
رابرتز پس از خواندن یک مقاله سرنوشت ساز در مورد مفهوم شبکه بین کامپیوتری در دهه 1960، به توسعه ایده ایجاد شبکه رایانه به رایانه پرداخت.
وقتی "رابرت تیلور" رئیس دفتر تکنیک‌های پردازش اطلاعات "آرپا"(ARPA) به دنبال کسی بود که بین کامپیوترهای تحقیقاتی "آرپا" پیوند برقرار کند، "رابرتز" را به عنوان معمار اصلی انتخاب کرد.
"رابرتز" در ابتدا این کار را کامل متوجه نشد، تا زمانی که "وزلی کلارک" پیشنهاد تکیه بر کامپیوترهای کوچک برای مدیریت شبکه را داد. سپس "رابرتز" برنامه "آرپانت" را با موفقیت به انجام رساند و با ابداع فناوری "راه‌گزینی بسته کوچک"(packet switching) موجب یک تحول بزرگ در کنترل ترافیک شد.
در تکنولوژی راه گزینی بسته کوچک، بسته‌های داده مخصوصی که مورد نیاز است، بدون اینکه مسیر خاصی برای آنها در نظر گرفته شود، فرستاده می‌شوند. این کار بر عهده هر بسته است که راه مخصوص به خود را برای رسیدن به مقصد پیدا کند. در واقع خطوط ارتباطی بین گره‌ها به صورت اشتراکی استفاده می‌شوند. این مفهوم در مقابل مفهوم مدارگزینی قرار دارد.
"رابرتز" "آرپا" را در سال 1973 ترک کرد و "وینت سرف" و "باب کان" را مسئول توسعه پروژه کرد. اما نفوذ وی در آنجا متوقف نشد.

"رابرتز" به وسیله شرکت خود موسوم به "تله‌نت"(Teleenet) به تجاری‌سازی فناوری راه‌گزینی بسته کوچک کمک کرد و برخی از کارهای آتی "تله‌نت" را به بهبود کیفیت شبکه‌های اینترنتی اختصاص داد.
"آرپانت" مخفف سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته شبکه(Advanced Research Projects Agency Network) و اولین شبکه سوئیچینگ بسته‌های اطلاعات در دنیا بود که پس از مدتی تبدیل به اینترنت جهانی شد.
بودجه مالی این شبکه در ابتدا توسط سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی(آرپا که بعدا به دارپا تغییر نام داد) در وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا تامین شد که از این پروژه در دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی در ایالات متحده آمریکا استفاده می‌شود.
سوئیچینگ بسته‌های اطلاعات یا همان راه‌گزینی بسته کوچک در پروژه آرپانت بر اساس طرحی از دانشمند بریتانیایی "دونالد دیویس" و "لارنس رابرتز" از آزمایشگاه لینکلن بود. این آزمایشگاه، نهادی در آمریکا است که کل بودجه تحقیقاتی دفاعی را آنجا هزینه می‌کنند و کل پروژه‌های تحقیقاتی را در آنجا انجام می‌دهند.
دارپا(DARPA) یا آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی(Defense Advanced Research Projects Agency) در سال ۱۹۵۸ تاسیس شد. این آژانس یک بنگاه تحقیقاتی و فناوری زیر نظر وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا است که مسئولیت توسعه و ساخت فناوری‌های نوین را برای استفاده ارتش آمریکا بر عهده دارد.
اما شرکت‌های تاسیس شده توسط "لری رابرتز" از جمله "کاسپین نتورکز"(Caspian Networks) و "آناگران"(Anagran) به افزایش کیفیت خدمات فناوری‌هایی مانند پخش ویدئو در شبکه‌های کامپیوتری پرداختند.
شما ممکن است "لری رابرتز" را نشناسید، اما تاثیر وی امروزه در سراسر دنیای اینترنت احساس می‌شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل شبکه الجزیره را در اراضی اشغالی بست

کابینه رژیم اسرائیل امروز یکشنبه در جلسه خود با بسته شدن دفاتر شبکه الجزیره قطر در اراضی اشغالی فلسطین موافقت کرده است.

به گزارش مشرق، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم اسرائیل امروز یکشنبه به نقل از دفتر نخست وزیر این رژیم گزارش داد که کابینه وزیران رژیم اسرائیل با بسته شدن شبکه الجزیره در فلسطین اشغالی موافقت کرده است.

لحظاتی بعد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در پیام ویدیویی گفت که به ریاست او در جلسه وزیران، حکومیت متبوع او با اجماع به بسته شدن شبکه الجزیره در اراضی اشغالی فلسطین رای داده است.

شبکه الجزیره قطر به نقل از رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داد که اعضای وزرای حزب ائتلاف دولت در این نشست و رأی گیری شرکت نکرده‌اند.

از زمان حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه تا به امروز که ۲۱۲ روز می‌گذرد، شبکه الجزیره که گزارش اخوانی دارد، بر روی این جنگ و جنایت‌های رژیم اسرائیل در بخش عربی و انگلیسی تمرکز کرده و در برخی مواقع با انتشار تصاویر و ویدیوهایی از این این جنایت‌ها و موفقیت نیروهای مقاومت، صهیونیست‌ها را به شدت عصبانی کرده است.

طی این مدت شماری از خبرنگاران میدانی الجزیره در پوشش تحولات غزه به شهادت رسیده یا خانواده های آن‌ها مانند وائل الدحدوح به شهادت رسیده‌اند.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • درگذشت بازیگر «تایتانیک» و «ارباب حلقه‌ها» در ۷۹ سالگی
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • «سزار لوئیس منوتی» اسطوره فوتبال آرژانتین در سن 85 سالگی درگذشت
  • معمار فوتبال آرژانتین درگذشت + عکس
  • اسرائیل شبکه الجزیره را در اراضی اشغالی بست
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی