Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@23:48:27 GMT

لیتیوم به درمان سرطان سینه کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۷۸۶۲

لیتیوم به درمان سرطان سینه کمک می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، تحقیقات پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک نشان می‌دهد که لیتیم می‌تواند از طریق مسیرهای مختلف سلولی، حساسیت سلول‌های سرطان سینه را به داروی میتومایسین افزایش و مهاجرت این سلول‌ها را نیز کاهش دهد و از طریق کاهش بیان و رهاسازی پروتئین HMGB۱ میزان التهاب و تکثیر سلول‌ها را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داروی میتومایسین C از قوی‌ترین داروهای ضد توموری است که برای درمان طیف وسیعی از سرطان‌ها استفاده می‌شود. این دارو با ایجاد کراس لینک بین دو رشته DNA منجر به ایجاد شکستگی در یک یا هر دو رشته شده، فرایندهای مهمی از جمله سنتز DNA و رونویسی را مهار می‌کند و سبب القای آپوپتوز و در نتیجه مرگ سلولی می‌شود. استفاده از داروی میتومایسین C با محدودیت‌های زیادی از جمله آثار مخرب دارو بر بافت‌های سالم اطراف تومور، ایجاد مقاومت دارویی و پاسخ ضعیف در سلول‌های سرطانی همراه است که همواره منجر به کاهش کارایی این دارو می‌شود.

ازاین‌رو یکی از رویکردهای موثر در کاهش این محدودیت‌ها، می‌تواند استفاده از روش درمان ترکیبی باشد. مطالعات اخیر نشان می‌دهند که فلز لیتیوم قادر است رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی را کاهش دهد و نیز در سرطان‌های مقاوم به شیمی‌درمانی، حساسیت سلول‌ها به داروهای ضد سرطانی را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران در این مطالعه نشان دادند که لیتیم از طریق مسیرهای مختلف سلولی، حساسیت سلول‌های سرطان سینه را به داروی میتومایسین افزایش و مهاجرت این سلول‌ها را نیز کاهش می‌دهد.

لیتیوم از طریق کاهش بیان و رهاسازی پروتئین HMGB۱ میزان التهاب و تکثیر سلول‌ها را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. امید می‌رود که این روش بتواند در ارائه راه‌حل مفید و موثر برای درمان سرطان سینه که مقاوم به داروهای شیمی‌درمانی است، کمک کند.

مهدیه رزمی، در پایان‌نامه دکتری خود در رشته بیوشیمی با موضوع «بررسی تاثیر داروی ضد سرطان میتومایسین C به‌تنهایی و توام با لیتیم بر کروماتین، تغییرات اپی‌ژنتیک و بیان ژن‌ها ( Moz و SMYD۳) در سلول‌های سرطان سینه MDA-MB-۲۳۱» این تحقیقات را با راهنمایی دکتر عذرا ربانی چادگانی انجام داده است.

کد خبر 4500587 زهرا ساختمانیان

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه تهران سرطان سینه سلول سرطانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی

امید صادقی در ارتباط با طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی ارتباط بین مصرف گوجه و مصرف لای کوپن که ماده مؤثر آن است و سطح خونی لای کوپن با ریسک و خطر ابتلاء به سرطان» در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اثرات ضد سرطان گوجه به خاطر لای کوپن است که رنگدانه گوجه محسوب می‌شود و جزو آنتی اکسیدان‌ها است.

وی به اثر پیشگیری و درمان کننده گوجه بر انواع سرطان‌ها اشاره کرد و افزود: دریافت بالای لای کوپن در مصرف کنندگان نسبت به کسانی که مصرف پایین گوجه دارند، خطر ابتلاء به سرطان را کمتر می‌کند و هر ۱۰ واحد افزایش لای کوپن در بدن (در قالب مصرف گوجه) می‌تواند ۵ درصد خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اثرپیشگیری گوجه بر ابتلاء به انواع سرطان، مورد بررسی قرار گرفت که مصرف آن، خطر سرطان ریه و پروستات را بهتر کاهش می‌دهد و جنبه پیشگیری از این دو سرطان را دارد.

وی اثر ضد سرطانی گوجه پخته را بیشتر از خام آن دانست و ادامه داد: مصرف گوجه عامل کاهش ابتلاء و مرگ و میر ناشی از سرطان می‌شود.

صادقی گفت: دراین مطالعه صرفاً اثر ضد سرطانی گوجه مورد بررسی قرار گرفت که در فاز بعدی مطالعه می‌شود که آیا اشکال مختلف گوجه مثل سس گوجه، رب گوجه یا سس کچاب و انواع مختلف محصولات حاصل از گوجه نیز اثر ضد سرطانی دارد؟

وی افزود: اثر بخشی مصرف یک تا دو گوجه در روز بر پیشگیری از سرطان در این مطالعه بدست آمده است، ضمناً مصرف زیاد گوجه عوارض خاصی بدنبال ندارد و تنها مصرف بیش از حد آن برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های خاص مثل رفلاکس معده هستند و عامل ترش کردن معده می‌شود، توصیه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در عصر حاضر با بروز بالای سرطان مواجهیم بنابراین ارتباط بین دریافت‌های غذایی و بروز سرطان باید مورد بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6097137

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان