Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، شبنم یزدانی در مراسم بازدید وزرای ارتباطات و نیرو، از دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه کاربردی کردن اطلاعات ماهواره‌های سنجشی، ناوبری و مخابراتی در کشور اظهار داشت: استفاده از اطلاعات با دو رویکرد بالادستی و پایین‌دستی در راستای توسعه، ساخت و طراحی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی در کشور و توسط پژوهشگاه فضایی و سازمان فضایی ایران در دست انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: زمانی که این رویکردها عملیاتی شود، شاهد استفاده از این داده‌ها برای توسعه کسب و کارها خواهیم بود و اطلاعات ماهواره‌ای می‌تواند به بخش‌های مختلف کشور از جمله بخش کشاورزی، نیرو، محیط‌زیست و مدیریت بحران کمک کند.

مدیرکل توسعه کسب و کارهای فضایی سازمان فضایی ایران با بیان اینکه امکان موقعیت‌یابی روی نقشه از طریق فناوری GPS، پایش محصولات کشاورزی، رصد مدیریت بلایا، رصد منابع آبی و برق و نیز خدمات شهری و روستایی از طریق اطلاعات ماهواره‌ای قابل دریافت است، افزود: در حوزه نیرو، امکان جایابی بهینه نیروگاه‌ها از لحاظ اکوسیستم زیست‌محیطی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را از طریق اطلاعات ماهواره‌ای خواهیم داشت.

یزدانی با تأکید بر اینکه در همین حال پایش سلامت خطوط انتقال نیرو و شکست خطوط بر اثر بلایای طبیعی و همچنین فرونشست زمین از طریق اطلاعات ماهواره‌ها قابل انجام است، گفت: در حوزه سلامت منابع آبریز و تَرَک‌های موجود در بدنه آبریزها (سدها) می‌توان از داده‌های راداری استفاده کرد و این موارد را تخمین زد.

وی خاطرنشان‌کرد: در حوزه پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی نیز داده‌های ماهواره‌ای به کمک به محصولات می‌آیند. در همین حال می‌توان اپلیکیشن بومی برای استفاده از داده‌های ماهواره‌ای در بخش‌های مختلف را تهیه کرد و از این جهت کسب و کارها را رونق داد.

کد خبر 4500585 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه فضایی ایران شبکه های ماهواره ای کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۸۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران