Web Analytics Made Easy - Statcounter

به فاصله دو هفته از افشای استفاده دو کارخانه مشهور صنایع غذایی از ذرت دامی برای تولید انواع اسنک (پفک و محصولات مشابه آن)، جزئیات جدیدی از این پرونده منتشر شد که ابعادش هولناک است، اگرچه هنوز خبری از تعطیلی آن دو کارخانه یا برچیدن محصولاتشان از سطح بازار نیست!
به گزارش «تابناک»، نخستین بار اواخر آذرماه بود که سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اعلام کرد که در پیگیری‌هایش در خصوص محموله‌های وارداتی ذرت تراریخته، به دو کارخانه صنایع غذایی رسید که هرکدام یک برند مشهور در عرصه تولید و عرضه اسنک به بازار کشورمان را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کشفی که کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در تشریح آن گفت: «بحث استفاده از ذرت دامی در شرکت‌های تولید کننده اسنک مورد بررسی فوق‌العاده قرار گرفت و مشخص شد ۲ شرکت، در تولید محصولاتشان از ذرت دامی استفاده می‌کنند که قطعا با آن‌ها برخورد خواهد شد.»
تخلفی که این مقام مسئول، علت بروز آن را تفاوت ارز اختصاص داده شده به ذرت خوراکی و ذرت دامی دانست و افزود: «طبق مقررات، ذرت دامی با ارز دولتی و ذرت خوراکی با ارز سامانه نیما وارد بازار می‌شود. در تامین ذرت دامی از منابع ارز دولتی استفاده می‌شود، اما ارز سامانه نیما به ذرت خوراکی تعلق می‌گیرد که قیمت آن حدود ۲ برابر ارز دولتی است.»
گزارشی که در ادامه آن، دو نکته مهم مورد تاکید قرار گرفته بود. نخست اینکه «ایمنی و سلامت پفک‌های تولیدی با ذرت دامی تراریخته در دست بررسی است و سازمان غذا و دارو ظرف چند روز آینده در خصوص آن اعلام نظر خواهد کرد» و بعد آنکه «بررسی‌های سازمان غذا و دارو ادامه دارد و در ادامه راه، تمام شرکت‌های تولید کننده اسنک را شامل خواهد شد.»
دو نکته‌ای که اگر نگوییم محقق نشده‌اند، معلوم هم نیست به چه میزان پیشرفت داشته‌اند و چه زمانی قرار است محقق شوند. آیا ایمنی و سلامت پفک‌ها و اسنک‌های تولیدی با ذرت دامی تراریخته مشخص شده یا فرایندی زمان بر است؟ بررسی دیگر شرکت‌های تولید کننده ایندست محصولات به کجا انجامید و آیا هنوز در دستور کار قرار دارد یا خیر؟
پرسش‌هایی که می‌شود به آنها، چرایی برخورد نکردن با دو کارخانه متخلف را هم افزود، اما پیش از این جا دارد بپرسیم که از چه زمان این کار در این کارخانه‌ها شروع شده و از آن مهم تر، چه حجمی از ذرت دامی از مسیر تغذیه دام و طیور خارج و به مسیر تولید محصولات خوراکی برای انسان‌ها هدایت شده است؟
این سوالی است که پاسخ آن امروز مشخص شد و البته نهاد شفاف سازی کننده در این خصوص، نه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در زیرمجموعه آن، که سازمان تعزیرات بود که امروز نشست خبری برگزار کرد و طی آن، سیدیاسر رایگانی، سخنگوی تعزیرات در بخشی از سخنانش از توقیف ۲ هزار تن ذرت دامی در کرج خبر داد.
خبری که این مقام مسئول پیرو آن، در خصوص ماجرای استفاده از این ذرت‌ها برای مصارف انسانی توسط دو شرکت معروف افزود: «با ارجاع گزارش از سوی وزارت بهداشت در این خصوص، دو پرونده در شعب تعزیرات حکومتی استان البرز تشکیل شده است. دو محموله به میزان ۲ هزار تن که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده بود، توقیف شده است که متأسفانه حدود ۷۰۰ تن از این ذرت‌ها بدون رعایت کمترین نکات بهداشتی، در فضای باز نگهداری می‌شدند.»
توضیحاتی شوک‌آور که نشان می‌دهد میزان تخلف رخ داده توسط این شرکت ها، فراتر از چیزی است که تصور می‌شد؛ دو محموله به میزان دو هزار تن که اگر قرار به سرشکن کردن در بسته‌های ۷۰ تا ۱۰۰ گرمی پفک و اسنک باشند، انبوهی از محصولات ناسالم (اگر نگوییم خطرناک) می‌شوند که در هر مغازه‌ای در دسترس مردم، به ویژه کودکان قرار دارند.
محصولاتی که برخی تصور می‌کردند با افشای تولیدشان با ذرت دامی، آن هم از نوع تراریخته، به زودی از بازار‌ها گردآوری خواهند شد و تعطیلی آن دو کارخانه مشهور را به دنبال خواهند داشت، اما حالا مشخص می‌شود که حتی به افشای نام این کارخانه‌های متخلف هم منجر نشده اند. کارخانه‌هایی که ظاهرا چه تخلف بهداشتی انجام دهند و چه تخلف ارزی، قرار نیست تعطیل شوند!

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است

وزیر کشور گفت: از ابتدای دولت سیزدهم در استان خراسان رضوی تعداد ۳۰۸ کارخانه راکد به چرخه تولید بازگشتند و این اقدام استاندار برای حمایت از تولید تا پایان دولت، توسط ایشان باید پیگیری و ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، احمد وحیدی امروز_ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ طی بازدید از یکی از کارخانه‌های احیا شده در مشهد اظهار کرد: خراسان رضوی در حوزه احیای بنگاه‌های اقتصادی راکد عملکرد خوبی داشته است.

وزیر کشور با اشاره به آمار این کارخانه‌ها افزود: از ابتدای دولت در استان خراسان رضوی تعداد ۳۰۸ کارخانه راکد به چرخه تولید بازگشتند و احیا شدند.

وی عنوان کرد: این بنگاه‌های اقتصادی در حوزه صنعت «صنوف تولیدی و واحدهای تولیدی»، معدن، کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی بودند که به چرخه تولید برگشتند.

وحیدی خطاب به نماینده عالی دولت در خراسان رضوی تاکید کرد: جای دارد استاندار خراسان رضوی با همین رویه و روش که منجر به احیای واحدهای تولیدی شد، حمایت خود را از کارخانه‌ها تا پایان دولت ادامه دهد.

وزیر کشور در پایان تصریح کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، همه ما باید دست به دست هم دهیم تا کارنامه‌ای ماندگار از این عرصه به یادگار بگذاریم.

کد خبر 747939

دیگر خبرها

  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • فرآیند تولید و بسته بندی میلیون‌ها همبرگر مرغ در کارخانه (فیلم)
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • نظارت بهداشتی بر تولید تا عرضه فرآورده‌های خام دامی
  • ۲۷۰ کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی غیر بهداشتی در نایین معدوم شد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان