Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،گوشت از جمله تولیدات دامی مورد توجه در کشور است که روزانه بطور مستقیم و یا پس از تبدیل به فرآورده‌های مختلف در تغذیه انسان وارد می‌شود.   در حال حاضر در کشور ما بیش از ۴۵ درصد کل گوشت قرمز تولیدی که نزدیک به ۹۳۰ هزار تن در سال است توسط حدود ۴۷ میلیون رأس گوسفندو بز تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در شرایط حاضر با توجه به بهره وری پایین، گوسفنداری سنتی بخصوص در سال‌های که بعلت شرایط آب هوای مراتع فقیرتر می‌شوند کمتر به صرفه است و با توجه به هزینه‌های تمام شده گوشت گوسفند قیمت بالای دارد در این شرایط افزایش چند قلوزایی می‌تواند به عنوان یکی از راهکار‌های افزایش بهره وری باعث سود ده شدن گوسفنداری در شرایط نیمه متمرکز شود.   از طرفی با توجه به اینکه مقدار زیادی خوراک در نژاد‌های دارای چربی لاشه بالا، صرف تولید چربی می‌شود که ارزش اقتصادی و غذایی چندانی ندارد از این رو فکر و توان محققان دانشگاه زنجان جهش چشمگیری در این صنعت به وجود آورد.     اجرای اولین  و تنهاترین طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری کشور در زنجان رستمخانی از کارشناسان و مجریان طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری به خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: از طرح‌های منطبق بر اصول اقتصاد مقاومتی که در این استان به ثمر رسیده طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری به منظور افزایش بهره وری و اقتصادی کردن تولید می‌باشد.    
وی افزود:گوسفند افشاری در وسعتی قریب به ۲۰ هزارو کیلومتر مربع در بین استان زنجان و قسمتی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان پراکنده است و ویژگی‌های همچون سرعت رشد بالای این، تولید شیر خوب و پرچرب این گوسفند، سازگاری و عادت پذیری آن با شرایط آب و هوایی مناطق سردسیر، قدرت راه پیمایی و کوه پیمایی، بالا بودن نسبی دو قلوزایی این نژاد نسبت به سایر نژاد‌های گوسفند کشور. مقاومت گوسفند افشاری در مقابل امراض انگلی داخلی و خارجی، بالا بودن ضریب تبدیل و داشتن بازده اقتصادی مطلوب جزو عواملی انتخاب این نژاد برای اجرای طرح اصلاح نژادی  است.     رستمخانی گفت: در طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری، استراتژی چند صفتی دنبال می‌ شود و روی توان شیرواری این گوسفند کارشده است تا بتواند حداقل سه رأس بره خود را شیر بدهد.
وی افزود: در این طرح سرعت رشد گوسفند افشاری  ۳۰ درصد نسبت به نژاد بومی بهبودیافته و دوسوم از حجم دنبه گوسفندان اصلاح‌شده نیز کاسته شده است.   قوچ افشاری ثمره طرح نوین علمی هرکی استاد دانشگاه زنجان و مجری طرح اصلاح نژاد در قوچ افشاری به خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت :این طرح از سال ۱۳۸۵ با مشارکت سازمان جهادکشاورزی استان و دانشگاه زنجان با وارد نمودن سلول‌های جنسی قوچ‌های هموزیگوت از نژاد برولامرینو از کشور نیوزیلند آغاز گردید.  
وی افزود: بعد از اتمام عملیات اصلاح نژادی در محیطی کاملا بسته در مزرعه‌ی دانشگاه، اولین ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی استان توسط اولین شرکت دانش بنیان در سال ۹۱ تشکیل و مراحل انتقال دام اصلاح شده به گله‌های مردمی نیز از سال ۹۲ شروع گردید.  
وی افزود: توان تولید ۳- ۴ بره در هر زایش -بهبود ۳۰ درصدی سرعت رشد -بهبود ۱۰۰ درصدی ضریب تبدیل غذایی،بهبود کمیت و کیفیت پشم و کاهش قابل توجه از حجم دنبه از دیگر ویژگی‌های گوسفند افشاری اصلاح نژاد شده است.   استقبال دامپروران کشور از طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری در ادامه گزارش به یکی از روستاهای زنجان سری زدیم آقای طاهری یکی از دامداران روستای خیر آباد زنجان است، او دوسال است که از گوسفندان اصلاح نژاد شده در گله خود بهره می برد.       وی با ابراز رضایت از اجرای این طرح در دامداری‌های سنتی به خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، گفت: با راهنمایی‌های کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به خرید قوچ‌های افشاری اصلاح نژاد شده کرده ایم که بسیار به صرفه است و با اجرای این طرح شاهد چند قلوزایی در میان گله‌های خود بوده ایم.   طرح اصلاح نژاد گوسفند افشار، ایران را در زمره کشورهای صاحب فن آوری اصلاح نژاد دامی قرار داد معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی زنجان به خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،گفت:طرح اصلاح نژادی قوچ افشار اولین طرح اجرا شده در زمینه اصلاح نژاد در دام سبک در کشور محسوب می‌شود که با همکاری بخشی خصوصی و بخش دولتی اجرا شده است.
وی افزود: این طرح در راستای افزایش بهره وری در دامداری‌های سنتی و صنعتی انجام شده است.  
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی زنجان ادامه داد:منحصر به فردترین طرح تحقیقاتی پرورش گوسفندی که ازسال ۸۵ باهمکاری جهادکشاورزی ودانشگاه زنجان آغاز وازسال ۹۲ تجاری سازی شد.
به گفته صادقی از زمان اجرای این طرح تا کنون ۵ گله صنعتی پرورش گوسفند افشاری با بیش از ۱۰ هزار راس و ۷۸ گله در روستا‌های استان زنجان تحت پوشش طرح اصلاح نژادی هستند.  
این مقام مسئول با اشاره به اختصاص تسهیلات به طرح پرورش گوسفند افشاری و استقبال چشمگیر دامپروران استان از این طرح افزود: پرورش دهندگان گوسفند ۲۵ استان کشور هم از گوسفند افشاری اصلاح شده خریداری و در گله‌های خود استفاده نموده اند.
به گفته صادقی توسعه ژن چندقلوزا برای هزار و ۵۰۰ نفردر استان ایجاد اشتغال کرده است.  
وی با اشاره به اینکه با سرمایه گذاری بخش خصوصی یک واحد دامپروری صنعتی با ظرفیت ۵ هزار راس گوسفند در حال احداث است اظهار امیدواری کرد: با انجام این طرح تحول بزرگی در زمینه کار گوسفنداری صنعتی در استان و کشور صورت گیرد.   سخن پایانی  اجرای طرح چندقلوزایی نژاد افشار در حوزه دامپروری، منطبق بر مبانی اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر تثبیت واصلاح نژاد و بومی کردن محصول تولیدی، موجب افزایش تولیدات دام سبک در منطقه  و افزایش تولید گوشت قرمز و در نتیجه کاهش فیمت گوشت قرمز در کشور می‌شود.   زهرا نصیری     انتهای پیام/ن  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، حکمت الله هاشمی گفت: جمعیت هلال احمر استان زنجان با مشارکت قرارگاه الکفیل ۱۱۰ یونیت دندانپزشکی برای ارائه خدمات به نیازمندان در کشیدن، پر کردن، جرم گیری، برساژ و عصب کشی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مجموعه ۶ هزار نفری ورزشگاه انقلاب شهر زنجان خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندانپزشک در ارائه این خدمات همکاری و مشارکت دارند که از این تعداد ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر وظیفه خدمت رسانی به مراجعان را بر عهده دارند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با تاکید بر اینکه یکهزار فریم عینک برای مددجویان کمیته امداد حضرت امام خمینی و بهزیستی تامین شده است، گفت: پس از انجام معاینات مورد نیاز این فریم ها تحویل بیماران نیازمند داده خواهد شد.

برپایی بیمارستان درمان و توانبخشی با ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان از راه اندازی بیمارستان درمان و توانبخشی در کنار خدمات دندانپزشکی خبرداد و گفت: در این بیمارستان خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان به مراجعان از ۱۲ لغایت ۱۵ اردیبهشت ماه جاری انجام خواهد شد.

هاشمی تاکید کرد: در این مدت بیان شده پزشکان عمومی و متخصص کودکان، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و قرنیه در بیمارستان درمان و توانبخشی بیماران نیازمند را ویزیت خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی معاینه خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، این معاینات را صافی کف پا، پای پرانتزی و گودی کمر برشمرد و گفت: در صورت تشخیص پزشک برای درمان در صورت داشتن مشکل، این کودکان و نوزادان جهت درمان به مراکز درمان و توانبخشی هلال احمر استان ارجاع داده می شوند.

حضور ۵ مشاور داوطلب برای ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در مدت ارائه خدمات دندانپزشکی، درمان و توانبخشی پنج مشاور داوطلب جمعیت هلال احمر آماده ارائه خدمات مشاوره به مراجعان خواهند بود.

هاشمی افزود: علاوه بر خدمات بیان شده، روزانه چهار مربی هلال احمر اقدام به ارائه آموزش های امداد و کمک های اولیه به عموم مردم و علاقمندان به صورت رایگان خواهند کرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز به اجرای طرح مرهم زائر اشاره کرد و گفت: در این طرح داروهای مازاد همشهریان زنجانی جمع آوری و با کمک داوطلبان، پرستاران و متخصصین داروخانه ها تفکیک شد.

علی منفرد ادامه داد: این داروها در قالب اجرای طرح کاروان سلامت توزیع و مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در صورت نداشتن داروی مورد نیاز بیماران نیازمند، کد رهگیری دارویی صادر و از طریق داروخانه های هلال احمر به صورت رایگان تامین می شود.

گفتنی است، اردوی جهادی با رویکرد درمانی، آموزشی، فرهنگی و با تمرکز بر ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به جامعه هدف نیازمند، با مشارکت قرارگاه جهادی الکفیل و جمعیت هلال احمر استان زنجان در مجموعه ورزشی ۶ هزار نفری انقلاب شهر زنجان از ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار خواهد کرد و تاکنون در استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی و گیلان این اردوی جهادی اجرا شده است.

کد خبر 6092516

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات پزشکی به ۲۰۰۰ نفر از مددجویان زنجانی
  • کمک های خیرین زنجانی برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد ۳۸ درصد رشد یافت
  • زنجانی‌ها روزهای خنکی را تجربه خواهند کرد
  • زنجان میزبان جام تختی آزاد؛ برگزاری جام هاشمی‌نژاد در خرداد
  • زنجانی‌ها منتظر شرایط جوی ناپایدار باشند
  • ۱۱۰ دندانپزشک آماده ارائه خدمات به نیازمندان زنجانی
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارائه می دهند
  • مسئولان زنجانی برای نجات پل تاریخی میربهاءالدین به خط شدند
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم