Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-08@22:46:14 GMT

آشنایی با داروهایی که باعث سردرد می شوند

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۹۴۷۱۲

طیف گسترده ای از داروها، از جمله بعضی از قرص های ضد بارداری، داروهای قلب و حتی مسکن ها، باعث سردرد می شوند. اگر دنبال مقصری برای سردردهای ضربانی می گردید، بد نیست نام داروهای مصرفی تان را هم در لیست بنویسید.به گزارش بلاغ،طیف گسترده ای از داروها، از جمله بعضی از قرص های ضد بارداری، داروهای قلب و حتی مسکن ها، باعث سردرد می شوند؛ اما اگر متوجه این سردردها شدید سر خود داروها را متوقف نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه با پزشک مشورت کنید، تا به کمک هم متوجه شوید قدم بعدی چه خواهد بود. پزشک پیشنهاد می کند دوز دارو را تغییر دهید یا داروی دیگری را تجویز می کند.
 
داروهای سردرد
خوب، این آن چیزی نیست که بخواهید بشنوید، اما حقیقت این است که برخی از داروهایی که برای درمان سردرد استفاده می شوند خود باعث سردرد می شوند. به این عارضه سردرد بازگشتی –سردرد ریباند- می گویند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که چندین بار در هفته از مسکن استفاده می کنید. با از بین رفتن اثر دارو، دوباره دچار سردرد می شوید و این باعث می شود بیشتر دارو مصرف کنید. در نهایت، می بینید که دچار سردردهای بیشتر و بیشتر و اغلب پر درد تر شده اید.

این مشکل هم درمورد داروهای بدون نسخه و هم در مورد داروهای تجویزی دیده شد است. بعضی از داروهایی که موجب سردرد می شوند عبارتند از:
    آسپرین
    استامینوفن
    قرص خواب
    ایبوپروفن
    ناپروکسن
    داروهای مسکن کدیین
    داروهای حاوی کافیین
    داروهای میگرنی با نام تریپتان ها

بهترین راه برای درمان سردردهای بازگشتی این است که دیگر دارو را مصرف نکنید. با پزشک خود مشورت کنید تا داروهایی که ممکن است منجر به سردرد شود را به شما معرفی کند. گاهی می توان مصرف دارو را متوقف کرد اما گاهی لازم است به تدریج دوز را کاهش دهید.

در نظر داشته باشید که وقتی دارو را متوقف می کنید، بعضی اوقات نشانه هایی از قبیل حالت تهوع، مشکلات خواب، اسهال یا سردرد شدید تر به سراغتان می آید. خبر خوب این است که اگر دارو را ترک کنید و سردرد بازگشتی از بین برود، داروهایی که برای سردرد می گیرید موثر واقع می شوند.

قرص های ضد بارداری
گزارش ها در مورد اثر این داروها متفاوت است. برخی از زنان مبتلا به میگرن این قرص ها را در درمانشان موثر می دانند. اما بسیاری دیگر هم می گویند قرص های ضد بارداری و سایر روش های کنترل هورمونی مانند پچ یا حلقه واژینال باعث میگرن می شوند.اگر قرص ضدبارداری مصرف می کنید و دچار سردرد می شوید، ممکن است سردردتان به علت کاهش سطح استروژنی باشد که در طول روزهای مصرف قرص های غیر فعال یا دارونما رخ می دهد. در این مورد نکاتی مطرح می کنیم که می تواند کمک کننده باشد:
    قرص ضد بارداری مصرف کنید که تعداد روزهای قرص غیر فعال آن کمتر باشد.
    نوعی قرص ضد بارداری مصرف کنید که روزهای قرص غیرفعال نداشته باشد مانند قرص های سیزنال یا سیزنیک.
    از نوعی قرص ضد بارداری استفاده کنید که دارای مقدار کمتری استروژن است.
    در طول مصرف قرص های غیرفعال مسکن های سردرد بدون نسخه یا تجویزی مصرف کنید.
    نوعی قرص ضد بارداری استفاده کنید که فقط شامل پروژستین باشد - به جای ترکیب استروژن و پروژستین.
    در طول مصرف قرص های غیر فعال از قرص های استروژن دوز پایین و یا پچ های استروژن استفاده کنید.

نیترات ها
این دارو ها برای درمان درد قفسه سینه استفاده می شوند که در بیماری قلبی بروز می کند. نیترات ها به عنوان نیتروگلیسیرین هم شناخته می شوند. این داروها عروق خونی را گشاد می کنند تا خون به راحتی در قلب جریان پیدا کند.

سردرد یکی از عوارض جانبی مصرف نیترات است. ممکن است بلافاصله پس از مصرف دارو دچار سردرد خفیف تا متوسط ​​شوید، یا ممکن است در حدود 3 تا 6 ساعت بعد از آن میگرن شدیدی را تجربه کنید. تهوع، استفراغ یا حساسیت به نور هم از جمله عوارض مصرف این دارو هاست. معمولا با مصرف کامل دارو در بدن، سردرد هم از بین می رود.

اگر نیترات مصرف می کنید و دچار سردرد می شوید، داروهای خود را ادامه دهید ولی با پزشک مشورت کنید. سعی نکنید خودتان دارو را قطع کنید. مصرف بعضی از داروهای میگرن–مثلا تریپتان- در بیماران قلبی خالی از خطر نیست.

درمان جایگزینی هورمون
درمان جایگزینی هورمون –HRT- برای کنترل علایم یائسگی مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه به کار می رود که ممکن است باعث سردرد شود.اگر در طول این درمان سردرد دارید، با پزشک خود مشورت کنید. می توان با اعمال تغییرات متنوعی در نوع درمانتان درد را کاهش داد.پزشک با کاهش دوز HRT یا تغییر داروهای آن روش مناسب دیگری پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال، پچ پوستی استروژن نوعی HRT است که استروژن کمتری آزاد می کند. این روش احتمال سردرد را به حداقل می رساند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با استدلال علمی گفت: نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند.

به گزارش مشرق، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟