Web Analytics Made Easy - Statcounter

 طهماسب مظاهری در مصاحبه با رادیو فقدان حکمرانی پولی را در ادبیات بانکی کشور نا صحیح خواند و افزود: «همه کشورها دارای واحد پولی و بانک مرکزی هستند و این بانک پول را توسط راه های مختلف تامین می کند و در کشور نمی توان ادعا کرد فقدان حکمرانی پولی هستیم.»

وی ضمن تشریح حکمرانی پولی گفت: «این واژه همچون سایر امور حاکمیتی دارای ضوابط و رعایت استانداردهاست؛ یعنی باید واحد پولی کشور مشخص باشد و اسکناس های این واحد پولی نیز وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مظاهری موضوع چاپ اسکناس بدون پشتوانه را رد کرد و افزود: «ایجاد نقدینگی و انتشار پول از طریق چاپ اسکناس انجام نمی شود؛ بلکه توسط بالا رفتن پایه پولی توسط بانک مرکزی است که موجب بروز نقدینگی می شود و یا توسط خلق پول سیستم بانکی از محل پرداخت سود موهوم به سپرده گذاران موجب ایجاد نقدینگی است.»

وی ادامه داد: «این میزان نقدینگی نیازمند اسکناس است؛ بخش اندکی نزدیک به سه تا چهار درصد اسکناس مورد نیاز جامعه بخشی از همین نقدینگی است و حتی خود این نقدینگی بدون پشتوانه نیست.»

مظاهری یادآور شد: «امسال پیش بینی می شود رشد اقتصاد یک تا دو درصد باشد؛ این میزان بسیار پایین است و لذا پول کشور نیز تضعیف می شود و پشتوانه پولی اعم از اسکناس های در دست مردم یا سپرده های بانکی قدرت اقتصادی کشور را تعیین می کند.»

این کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: «در این چند ساله در دوره قبلی و نیز در دوره دکتر روحانی از جهت پشتوانه پولی و رشد اقتصادی به شدت آسیب دیده ایم.»

مظاهری افزود: «اگر دولت اجازه ندهد رشد اقتصادی بیش از حد اتفاق افتد، آن زمان پول موجود در جامعه اعم از موجودی بانکی، اسکناس یا سکه با پشتوانه یک اقتصاد قوی، تقویت می شود.»

وی گفت :«موسسات مالی و پولی ممکن است بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی ایجاد شده و ایجاد نقدینگی کنند؛ این حرف تا حدود یکسال و نیم پیش صحیح بود؛ البته اینگونه نیست که چند نفر موسسه ای را بدون اجازه هیچ نهادی، ایجاد کنند.»

مظاهری افزود: «در دولت قبل علی رغم اینکه چندین بار تذکر داده شد که ایجاد این موسسات موجب رشد نقدینگی می شود، به بانک مرکزی دستور داده شد اجازه فعالیت این موسسات را بدهد ولی موسساتی که غیر مجاز ایجاد شدند، نقدینگی غیر مجاز را پدید آوردند.»

وی با بیان اینکه امروز جلوی این کار گرفته شده است، تصریح کرد: «شهادت می دهم با همت سران سه قوه و همت بانک مرکزی جلوی ایجاد موسسات غیر مجاز جدید گرفته شده و اگر کسی اقدام به این کار کند، دولت و بانک مرکزی با قوت جلوی آن را می گیرد؛ اما بایستی رشد نقدینگی را نیز کنترل کرد.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رشد اقتصادی روحانی مظاهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۶۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود

قائم مقام اسبق وزارت صمت با اعلام اینکه تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود، گفت: عملکرد یکساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است. - اخبار اقتصادی -

محمد صادق مفتح، قائم مقام اسبق وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: در زمان بحران های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چرا که بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا 100 و حتی 120 هزار تومان جهش می‌کند، اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال 60 هزار تومان ریزش کرده است.

مفتح تصریح کرد: این موضوع حاکی از آن است که دولت و بانک مرکزی در مهار بازار ارز عملکرد موفقی داشته‌اند و این اتفاق شاید برای اولین بار است که با این همه اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه، در اقتصاد ایران روی داده است.

وی اضافه کرد: عملکرد یک ساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است و اقدامات ایشان برای مدیریت بازار ارز و کنترل انتظارت تورمی در سطح جامعه به خوبی جواب داده است. 

قائم مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و  پیش بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارزقیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: مهمترین عاملی که موجب کاهش نرخ ارز و تورم در کشور شده، این است که بانک مرکزی و دولت توانسته‌اند بازارها را در شرایط بحرانی مدیریت کنند؛ به طوری که در 5 سال گذشته برای اولین بار است که دولت در موضع ابتکار عمل قرار گرفته است.

مفتح در پایان تاکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است. علاوه بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده است که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • اختصاص ۵۰۰ یورو به زائران حج تمتع ۱۴۰۳
  • ۲۵۰ میلیارد تومان برای ساخت دیوار و پل روستای بیشه پیشنهاد دادیم
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند