Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات موجب احیای احزاب می شود گفت: بقای نمایندگان فعلی و سدشدن راه افراد عادی پیامدهای استانی شدن انتخابات است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا شهروز برزگر در گفت و گو با خبرنگار اروم نیوز، در خصوص طرح استانی شدن انتخابات با بیان اینکه این طرح ۲ نقطه قوت و ضعف دارد، اظهار داشت: این طرح موجب قوی تر شدن احزاب و شناخته تر شدن آنان در استان می شود که به عنوان نقطه قوتی برای این طرح مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، افزود: اما در مقابل این طرح موجب می شود تا افرادی که در استان توانایی شرکت در مجلس را داشته اما افرادی سرشناس و قدر نیستند فرصت نماینده شدن را از دست بدهند.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: در این راستا این مصوبه به نفع نمایندگان فعلی و افرد شناخه شده است و افراد دیگر قادر به کسب این فرصت نمی شوند.

وی، گفت: در صورت تصویب این طرح، احزاب نقش اساسی در انتخابات خواهند داشت. احزابی که تاکنون در شب های انتخابات خلاصه شده اند با قدرت به میدان آمده و بهانه‌ای می شود تا دوباره احیا شده و پاسخگوی وعده های نمایندگان باشند.

برزگر، با تاکید بر اینکه حضور افراد در انتخابات و موفقیت آنان وابسته به قدرت احزاب حامی آنان می شود، عنوان کرد: این طرح بدون شک موجب به وجود آمدن هزینه های بسیار بالا برای کاندیدا ها می شود چراکه وسعت استان‌ها بالا و زمان تبلیغات بسیار کم است.

وی، گفت: البته این طرح انتخاب افراد اصلح برای مردم را نیز سخت خواهد کرد چراکه تعداد کاندیداها به دلیل وسعت استان بالا بوده و مردم به سختی می توانند به مطالعه پرداخته و افرد اصلح را انتخاب کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در خصوص نظر شخصی خود در مورد این انتخابات، تصریح کرد: اگر از لحاظ منافع شخصی و تحقق اهداف به مسئله نگاه کنیم بدون شک موافق هستم اما اگر افراد شناخته نشده و خواستار را در نظر بگیریم مخالف می شوم. در کل موافق این طرح هستم.

وی، خاطرنشان کرد: این طرح بارها در مجلس به تصویب رسیده اما در مراحل بعدی رد شده و این بار نیز به قطع یقین نمی توان خبر از اجرایی شدن آن داد، البته این طرح به مسئله توسعه استان کمک کرده و به همین دلیل رای موافق به آن می دهم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۷۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • توصیه دادستان کل کشور درباره نحوه اجرای طرح نور فراجا
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • قدم تازه خالص‌سازها؛ قالیباف و صندلی‌اش هدف فعلی است | پشت چه کسی را گرفته‌اند؟
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • تصویب جدول مربوط به مصارف استانی در مجلس
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد