Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، سوختن دانش‌آموزان شین آبادی، دختران پیش دبستانی مدرسه‌ای در زاهدان و یا مرگ «دنیا ویسی» دانش آموز روستای گرماش سنندج به دلیل ریزش دیوار مدرسه فرسوده تنها چند مورد از اتفاقات تلخی است که به دلیل غیراستاندارد بودن مدارس رخ داده و هیچ‌گاه از یادها فراموش نخواهد شد.

هرچند متاسفانه پس از این اتفاقات، ما بیشتر به فکر استاندارد کردن مدارس می‌افتیم و در پی چاره‌اندیشی و حل مشکل بر می‌آییم، اما این اتفاقات تلنگری است برای ما تا که هوشیار باشیم و از آن درس عبرت بگیریم که ممکن است جان دانش‌آموز دیگری نیز در یک مدرسه دیگر در تهدید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز آثار هشت سال جنگ تحمیلی و محرومیت‌هایی که در پی آن بر استان کردستان وارد آمده از چهره شهرها و روستاهای آن زدوده نشده است و علیرغم اقداماتی که در طی چند دهه گذشته در استان صورت گرفته، اما باز هم تعدادی از مدارس ما در شمار مدارس پرخطر و تخریبی قرار دارند.

غیراستاندارد بودن 30 درصد فضاهای آموزشی کردستان

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با بیان اینکه مسئولیت ساخت و ساز و نوسازی و تجهیز مدارس برعهده سازمان نوسازی است، عنوان کرد: در مجموع 3787 ساختمان آموزشی و غیرآموزشی در استان وجود دارد که از این تعداد ۲۸۷۰ واحد آموزشی بوده و مابقی نیز شامل ساختمان‌های اداری، اردوگاه‌ها و کانون‌ها و ... هستند.

رشید قربانی با عنوان اینکه در کل کشور ۳۰ درصد فضاهای آموزشی غیراستاندارد هستند، گفت: در استان کردستان نیز ۳۰ درصد فضاهای آموزشی غیراستاندارد هستند، اما این بدان معنی نیست که تخریبی هستند و تمامی آنها باید تعطیل شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 1137 واحد آموزشی و غیرآموزشی استان وضعیت مطلوب و 1224 واحد وضعیت غیراستاندارد داشته و 1189 مدرسه هم نیاز به مقاوم‌سازی دارند.

۲۳۷ مدرسه کردستان پرخطر و تخریبی هستند

وی ادامه داد: متاسفانه ۲۳۷ مدرسه استان کردستان نیز پرخطر و تخریبی هستند که وضعیت مطلوبی نداشته و ضروری است اعتبارات لازم به این مدارس اختصاص یابد.

وی با اعلام اینکه نوسازی و جایگزینی مدارس تخریبی استان نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، خاطرنشان کرد: ۵۲۸ کلاس درس استان هم فاقد سیستم گرمایشی و خط لوله گاز هستند که به وسیله بخاری نفتی استاندارد گرم می‌شوند و عمدتا در روستاها و مناطق حاشیه قرار دارند؛ لازم است سازمان نوسازی مدارس نسبت به این امر اقدامات لازم را انجام دهد.

1000 مدرسه غیراستاندارد در کردستان وجود دارد

اما مدیرکل نوسازی مدارس کردستان اظهار کرد: بالغ بر 2875 مدرسه در استان وجود دارد که 30 درصد آنها که حدود 1000مدرسه را شامل می‌شود غیراستاندارد هستند.

ماجد احمدی ادامه داد: البته وجود این مدارس غیراستاندارد دلیل بر آن نیست که حتما باید همه تخریب آنها شوند بلکه تعدادی از آنها نیازمند مقاوم سازی هستند.

تخصیص 48 میلیارد تومان اعتبار ملی برای نوسازی مدارس کردستان

وی با اعلام اینکه هرساله اعتبارات ملی تخریب و نوسازی از سوی صندوق توسعه ملی به این سازمان اختصاص می‌یابد، گفت: امسال 48 میلیارد تومان از این محل به استان کردستان تخصیص یافته است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کردستان ادامه داد: در مهرماه امسال 52 مدرسه در قالب 215 کلاس درس را تحویل آموزش و پرروش دادیم و پیش‌بینی می‌کنیم که 16 مدرسه دیگر را هم تا دهه فجر امسال آماده بهره‌برداری کنیم.

وی با بیان اینکه اعتبارات استانی ما امسال 42 میلیارد تومان بوده که به صورت کامل تخصیص نیافته است، اضافه کرد: خوشبختانه امسال در جشنواره بیستم خیرین مدرسه ساز، خیران 17 میلیارد تومان به مدارس استان کمک کردند که صرف پروژه‌های ساخت و ساز و نوسازی و مقاوم‌سازی می‌شود.

وجود 505 کلاس درس دارای بخاری نفتی در کردستان

احمدی در ارتباط با وضعیت گرمایشی مدارس استان هم اظهار کرد: در حال حاضر 505 کلاس درس استان با بخاری نفتی استاندارد گرم می‌شوند که بیشتر در مناطق روستایی و دوره افتاده که فاقد لوله‌کشی گاز هستند قرار دارند.

وی گفت: برای تبدیل سیستم‌های گرمایشی این مدارس به غیر از بخاری همچون پکیج و ... از محل اعتبارات سازمان نوسازی کشور، برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته که میزان برآورد ما 10 میلیارد تومان است.

مدارس پرخطر کردستان باید تعطیل شوند

اما داد استاندار کردستان هم در نشست شورای آموزش و پرورش استان کردستان در خصوص مدارس تخریبی استان درآمد و وی خواستار تعطیل شدن هرچه زودتر مدارس پرخطر استان شد.

بهمن مرادنیا گفت: جان دانش‌آموزان برای ما از هرچیزی مهم‌تر است که در این راستا هر مدرسه‌ای که پرخطر و نیازمند به تخریب باشد، باید تعطیل شود .

وی گفت: نباید منتظر سال تحصیلی آینده باشیم بلکه برای جبران این مسئله دانش آموزان این مدارس را در مدارس دو نوبته و استاندارد جایگزین و مشغول به تحصیل کنید.

اما آنچه که حائز اهمیت است این است که همه افراد از جمله مسئولان، کادر آموزشی مدارس، اولیای دانش آموزان و خیران در قبال دانش آموزان این سرزمین مسئول هستند و هرکدام باید به سهم خود قدمی را در راستای تسهیل تحصیل آینده سازان کشور بردارند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دانش آموزان تخصیص اعتبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمیرالله حسینی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در آیین تکریم و معارفه مدیران کل قدیم و جدید اداره امور مدارس سمای واحد بابل اظهار کرد: این مدارس دارای ظرفیت مناسب برای افزایش دانش‌آموزشی بر مبنی سیاست‌های معاونت مهارت و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی است که با توجه به امکانات موجود و همکاری انجمن اولیا توان افزایش جمعیت دانش‌آموزی را دارد.

وی افزود:‌ با توجه به هوشمندسازی مدارس سما، تجهیزات و امکانات دانشگاه، همدلی و اتحاد و وفاق کارکنان مدارس سما مردم به سما اعتماد کردند، باید به این اعتماد مردم پاسخ مثبت بدهیم و جمعیت دانش‌آموزشی را افزایش دهیم. معلمان و مدیران در تعالی و شکوفایی دانش آموزان نقش بسزایی دارند، نخبه پروری در سما ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: در راستای اهداف دانشگاه و گام دوم ملی دانشگاه و سند تحول این واحد دانشگاهی در حوزه مدارس سما و علوم تربیتی طبق سیاست‌های دانشگاه حرکت می‌کند. مدیران و معلمان مدارس سما باید برنامه محور باشند، هم‌اندیشی و همفکری مسئولان مدارس با خانواده‌ها سبب تقویت علمی و آموزشی دانش‌آموزان می‌شود.

حسینی تأکید کرد:‌شهرستان بابل یکی از شهر‌های پرجمعیت استان بوده و دارای ظرفیت دانش‌آموزشی بالای است، مدیران و معلمان با نهادینه کردن دستاورد‌های علمی، فرهنگی و امکانات مدارس سما واحد بابل در جذب حداکثری تلاش مضاعف کنند.

به گزارش آنا، در این مراسم با قدردانی از تلاش بابک حسین زاد و مهدی بیگلری‌‎فیروز به‌عنوان مدیرکل اداره امور مدارس سمای واحد بابل معرفی شد. بیکلری پیش از این رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل را به عهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج