Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-30@14:35:23 GMT

دانش آموزان اردبیلی مراقب این بیماری باشند !

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۹۷۹۸۹

رکنا: چندی است شیوع شپش در مدارس استان اردبیل تبدیل به معضلی شده که سر و صدای والدین دانش آموان را نیز درآورده است.

به گزارش رکنا، در ماه‌های اخیر سر و صدای والدین از شیوع شپش در مدارس بلند شده و متاسفانه با وجود تاکید چندین ساله رسانه‌ها این معضل بهداشتی مدارس را ترک نمی‌‌کند.

هرچند بهداشت و مدرسه معتقد است با نصب اطلاعات بهداشتی لازم و توزیع بروشور و راهنمایی دانش آموز نقش خود را ایفا کرده اما متاسفانه به مانند بسیاری از استان‌ها، در مدارس اردبیل نیز سالانه شیوع شپش به دردسر جدی دانش آموزان تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شپش رسته‌ای از حشرات و انگل خارجی، دائمی و اجباری است، اجباری به این معنا است که به غیر از بدن پستانداران و پرندگان در جاهای دیگر نمی‌تواند زندگی کند، شپش‌ها در راسته شپش بی بالان دارای بیش از سه هزار گونه است که انگل خارجی پستانداران و پرندگانند و در بین راسته شپش بی بالان «پدیکولوس کپیتیس» به عنوان شپش سر شناخته می‌شود.

این جاندار کوچک که از خون پوست سر تغذیه می‌کند در گذشته به دلیل کمبود امکانات و ضعف بهداشت شیوع بسیاری داشته و متاسفانه شپش روی سر یکی از معضلات دائمی افراد به حساب می‌آمده است.

با این وجود در وضعیت فعلی که رعایت بهداشت فردی، استحمام مستمر و استفاده از مواد شوینده بهداشتی امری متداول است، دانش آموزان به دلیل تماس جسمی در هنگام بازی و درس خواندن گرفتار این انگل از فرد مبتلا می‌شوند و به نظر می‌رسد بهداشت محیط مدرسه نیز بازدارنده نیست.

یکی از والدین در این خصوص تصریح کرد: متاسفانه مدارس مدعی‌اند که این بیماری تحت کنترل است اما برخی دانش آموزان مبتلا موجب می‌شوند گروهی که بهداشت را رعایت می‌کنند نیز گرفتار انگل شوند.

رسولی تاکید کرد: با وجود اینکه دخترم نظافت و بهداشت را رعایت می‌کند اما به تازگی به انگل مبتلا شده بود و با استحمام مکرر و استفاده از سرکه توانستیم از شر آن خلاص شویم.

به اعتقاد کارشناسان بهداشت شپش قابل سرایت با تماس است و نظافت فردی می‌تواند در دریافت این انگل از فرد مبتلای دیگر موثر باشد؛ در واقع شپش بیماری مرتبط با میزان سلامت بهداشتی افراد است و به نوعی ضعف بهداشتی فرد و محیط را اثبات می‌کند.

به گفته منصور صاحب در مدارسی که مربیان بهداشت حضور دارند سالانه سه مرتبه اقدامات آموزشی و بهداشتی لازم انجام می‌شود و در سایر مدارس نیز تیم‌های سیار متشکل از کارشناسان نسبت به آموزش و اطلاع رسانی دانش آموزان و بررسی سلامت آن ها اقدام می‌کنند.

هرچند آموزش و پرورش نیز در جنگ بی‌امان شپش‌ها همه ساله پاسخگوی افکار عمومی شده اما عملا برنامه‌های مراقبتی کارساز نبوده و به راحتی شیوع انگل در مدارس گزارش می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که عمده اقدامات آموزش و پرورش برای مقابله با آلودگی شپش چیست، افزود: از جمله آموزش همکاران، آموزش دانش آموزان و والدین و تنظیم و چاپ بروشور و سی دی انجام شده است.

وی تاکید کرد: در بحث درمان نیز تشخیص و درمان با هماهنگی خانه‌های بهداشت و علوم پزشکی عملیاتی می‌شود.

یکی از دلایل شفاف‌سازی نکردن آمارها و جلب همکاری و مشارکت والدین در مواجه با شیوع این بیماری است.

به گفته معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان آمار ابتلا در پاییز سال گذشته از 36 هزار و 600 دانش آموز دختر شامل دو هزار و 466 نفر و از حدود 30 هزار دانش آموز پسر حدود هزار و 581 نفر گزارش شده است.

صاحب با اعلام بی اطلاعی از آمار ابتلا در پاییز امسال، شیوع شپش را پدیده‌ای فصلی و مرتبط با استفاده از البسه گرم دانست.

وی با بیان اینکه تماس‌های فیزیکی، نوع پوشش و رعایت نکردن بهداشت فردی در میزان ابتلا موثر است، اظهار کرد: در مدارس روستایی میزان ابتلا بیشتر از مدارس شهری است و در بین دختران نیز میزان ابتلا بیش از پسران است.

آمارهای ارائه شده که بیشتر معطوف به مقطع ابتدایی است نشان می‌دهد دانش آموزان دختر روستایی در مقاطع ابتدایی باید در گروه اول برنامه‌های آموزشی و درمانی قرار گیرند.

اما در مقابل به جای اعلام ابتلا به شپش در مدارس و جلب همکاری والدین و ترخیص دانش آموزان مبتلا، اینبار خود والدین اقدام به درمان و اخذ غیبت برای فرزندان خود هستند.

از سویی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان معتقد است با توجه به ابتلای سالانه 100 هزار نفر به شپش در ایران بر اساس آمار ارائه شده از سوی علوم پزشکی برنامه‌های مقابله با پیش بینی نسبی از آمار ابتلا پیش می‌رود.

اما سوال اینجا است که آیا ابتلای سالانه رقم قابل توجهی از دانش آموزان به انگل خونخوار نتوانسته تجربه‌های لازم مراقبت و درمان را در اختیار متولیان استان قرار دهد و آیا شایسته است که در حال حاضر شاهد ابتلای دانش آموزی به یک بیماری انگلی به دلیل ضعف بهداشتی باشیم؟

240 هزار دانش آموز در مدارس استان اردبیل تحصیل می کنند که نیازمند دریافت برنامه های به روز آموزشی و مراقبتی هستند و به نظر می رسد انگل های میکروسکوپی پشت برنامه های پرورشی و آموزشی را به زمین زده اند.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

مزاحم خانم ها سبیل اش را از دست داد تا زندان نرود ! این مرد تهرانی قلبش را به فروش گذاشت ! +عکس گفتگو با شیر دختر تهرانی که 2 شبانه روز در ارتفاعات توچال زنده ماند / رام کردن گرگ ها راننده هم مقصر حادثه اتوبوس مرگ دانشگاه آزاد معرفی شد اعدام قاتل بی رحم زن و دختر 14 ماهه مشهدی+ عکس شگفت‌زده شدن تماشاگران فوتبال از دیدن صحنه ای عجیب+ عکس دردسرهای یگانه دختری که پسر است / پسرها هنگامی که واقعیت را می فهمیدند مرا ترک می کردند شکوفه مرا وارد منجلاب خودش کرد / نمی دانم به همسرم چه بگویم او بچه مرا در شکم دارد تجاوز به دختر روستایی به خاطر چیدن میوه از درخت همسایه! فرهاد و دوستانش به زن جوان در مقابل شوهرش تجاوز کردند / رازی که بعد از ازدواج لو رفت تیمسار صاحب نام در مقابل طلبکارش بی خیال همسرش شد قباد وقتی فهمید باردارم آزمایش ژنتیک خواست / کتک های او باعث شد بچه ام در شکمم بمیرد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا وحشت آفرینی دیگر / آتش سوزی مدرسه ای دیگر در زاهدان +عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: اخبار حوادث استان اردبیل مدرسه والدین اطلاعات اردبیل عکس فیلم تهران خانواده قتل تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد زندگی زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۷۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نشست خبری هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و... برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، گفت : می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، ادامه داد: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روز‌های سال باید معلم‌ها را تکریم کنیم.

وی گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با مقام معظم رهبری، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و ... از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

محمدی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستان‌های مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و ... اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهمترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و ... تقویت کنیم. در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

محمدی اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می‌واهند، اقدام کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • زنگ سپاس معلم در مدارس همدان نواخته شد
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مدارس خوزستان
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است