Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، صابر سهرابی، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس روز گذشته، 10 دی‌ماه با اشاره به فعالیت‌ها و طرح‌های گسترده شیراز برای حضور جدی در پنجمین جشنواره پایتخت کتاب ایران گفت: اقشار مختلف جامعه، اصناف و موسسات مردم نهاد در شیراز برای پیشبرد راهبردها و چشم انداز توسعه کتابخوانی فعالیت‌های گسترده‌ای به انجام می‌رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه پیش از این شبکه‌های «نامه‌رسانان دوستدار کتاب»، «آتش‌نشانان دوستدار کتاب»، «کودکان دوستدار کتاب» و «ورزشکاران دوستدار کتاب» راه‌اندازی شده و فعالیت‌های خود را آغاز کرده است، گفت: از همین گذر برای ایجاد بسترهای لازم و حرکت هماهنگ به منظور تروبج کتابخوانی با باورِ عمیق به اثرمسلم و بی‌بدیلِ این موضوع در زندگی بهترِ شهروندان، «شبکه کافه‌ها و رستوران‌های دوستدار کتاب شیراز» با امضای یک میثاق‌نامه راه‌اندازی شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس افزود: امضا کنندگان این میثاق‌نامه تاکنون در زمینه ترویج کتابخوانی و ایجاد فضای کتابخوانی فعالیت‌هایی را به انجام رسانده‌اند اما این شبکه تلاش خواهد کرد این برنامه‌ها را منسجم‌تر کند.
سهرابی تأکید کرد: گرچه امضای میثاق‌نامه «شبکه کافه‌ها و رستوران‌های دوستدار کتاب شیراز» از نظر قانونی تعهدی ایجاد نمی‌کند اما اعضا هم‌پیمان می‌شوند با اجرای برخی طرح‌ها در توسعه فرهنگ کتابخوانی تلاش خود را بیش از پیش به کار گیرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: تلاش برای توسعه کتابخوانی در کافه و رستوران با فضاسازی در دکوراسیون داخلی، فراهم کردن شرایط برگزاری رویدادهای فرهنگی در حوزه کتابخوانی از جمله رونمایی، نقد کتاب و نشست‌های تخصصی، ایجاد کتابخانه با محور «کتاب در گردش» در رستوران ‌ها و کافه‌ها و برنامه‌ریزی برای هر گونه فعالیت و اقدام مؤثری که منجر به ایجاد تعامل بیشتر و هم افزایی با سایر اعضای شبکه در زمینه کتابخوانی شود، از جمله مفاد این میثاق‌نامه است.
وی ادامه داد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و دبیرخانه پایتخت کتاب ایران در شیراز نیز بسترهای لازم را به اقتضای برنامه‌ها و طرح‌ها برای اعضای این شبکه فراهم خواهد کرد.
سهرابی یادآور شد: تاکنون رستوران‌ها و کافه‌هایی همچون «هفت خوان، صوفی، قوام، اجاق و آتش، بالو (واقع در سنگ سیاه)، خانه سنتی ستایش، قهوه گذر، کافه کتاب رومی، کافه گالری سروناز، کافه خیابون، کافه لحظه، کافه کتاب راز و ماز» با امضای میثاق‌نامه به شبکه پیوسته‌اند.
مدیركل ارشاد فارس گفت: مدیران کافه‌ها و رستوران‌های شیراز که مایل به همکاری با شبکه و پیوستن به آن هستند می‌توانند از طریق پیامک به شماره 09397114563 آمادگی خود را اعلام کنند.
وی با تأکید بر اینکه شیراز در سال جاری یکی از نامزدهای اصلی پایتخت کتاب خواهد بود، گفت: علاوه بر شیراز و شهرهای اوز، صدرا که سال‌های گذشته عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی را کسب کرده‌اند، امسال چند شهر دیگر استان فارس نیز برنامه‌های مؤثری را تدوین کرده و حضور پررنگی در پنجمین جشنواره پایتخت کتاب ایران خواهند داشت.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی بعدازظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان، به وضعیت کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: شبکه کتابخانه کشور شامل سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه مشارکتی و خصوصی و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه عمومی است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در داشتن کنابخانه عمومی بیان کرد: در دنیا جزو ۲۰ کشور اول هستیم که کتابخانه دارد و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

وی افزود: شبکه به دلیل ایجاد دسترسی و خدمات به منظور ارائه خدمت به مردم فعالیت داریم و تنوع فعالیت در عرصه کتابخانه‌ها را برای عموم مردم شاهدیم.

رمضانی خاطرنشان کرد: در کشور دستگاه‌ها برای افزایش خدمات و توسعه فعالیت کرده کار می‌کنند اما کمتر دستگاهی داریم که به سمت گسترش و تنوع خدمات پیش رفته باشد که کتابخانه های عمومی به همت دولت سیزدهم در این راستا قدم برداشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: اداره کتابخانه عمومی در دنیا حکومتی اداره می‌شود اما در ایران در این دولت تاکید شده که برای استفاده از ظرفیت مردمی کار شود و ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و مردم با حضور خود نقشی در اداره کتابخانه‌های عمومی دارند.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌های عمومی در کشور

وی تصریح کرد: سیاست دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است و بسیاری از پروژه‌ها که سال‌ها متوقف شدند در این دولت تکمیل و به بهره‌برداری رسیده‌اند و کتابخانه‌های عمومی نیز به‌دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است.

وی گفت: براساس دستور رئیس جمهور، توسعه کتابخانه‌های سیار نیز در دستور کار است که در مناطق حاشیه شهر و روستاها مدنظر است.

وی با بیان اینکه اکنون بیش‌از ۵۰ کتابخانه سیار داریم، اضافه کرد: باید ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار تجهیز و راه‌اندازی می‌شوند.

رمضانی به برنامه‌های در دست اقدام این نهاد در سطح کشور پرداخت و یادآور شد: پیشنهاد داده‌ایم تا مدارس به کتابخانه عمومی متصل شوند و زنگ کتابخوانی در مدارس را داشته باشیم که مقدمات انعقاد تفاهمنامه پیش رفته است.

برگزاری ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های کشور شکل گرفته و ۴ هزار و ۷۰۰ ساعت در محافل قرآنی کتابخانه‌های کشور نیز فعالیت صورت گرفته است.

وی از اهتمام نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در حوزه فرهنگ تقدیر کرد و ادامه داد: ۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه است و باید در صورت تخصیص فضای مناسب کتابخانه راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد.

رمضانی عنوان کرد: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی کشور هستند و سه میلیون نفر در این کتابخانه‌ها با امانت بردن کتاب و یا شرکت در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها فعالیت داشته‌اند.

وی اذعان کرد: سند ملی خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رساندیم که اگر ابلاغ شود در سطح کلان برای کتابخوان‌تر کردن مردم مواردی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب کودک و نوجوان پرفروش‌ترین کتاب‌های کشور هستند، افزود: سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب منتشر شد که اتفاق فرهنگی بزرگی محسوب می‌شود.

کد خبر 6087741

دیگر خبرها

  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است