Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه همه به دنبال کاهش نرخ کالا و اجناس هستند یکی از دلایل مهم گرانی کالا را می توان نرخ کرایه های حمل و نقل دانست که در این راستا از ۹۳ تا ۲۰۲ درصد متناسب نوع خودرو افزایش داشته است.

در این میان کمترین  افزایش نرخ مربوط به کرایه حمل بار از شیراز به اهواز است که خودرو تک بوده که نرخ اعلامی سازمان حمل و نقل و پایانه ها ۶۶۹۰۰۰۰ ریال بوده اما نرخ جدید اعلامی به ۱۲۸۹۰۰۰۰ ریال رسیده که افزایش ۹۳ درصدی را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بیشترین افزایش کرایه حمل بار توسط تریلی از شیراز به تهران است که نرخ قدیم ۱۳۲۵۰۰۰۰ ریال بوده و امروز به ۴۰۰۱۰۰۰۰ ریال رسیده و رشد ۲۰۲ درصدی را به همراه داشته است.

افزایش ۸۰ تا ۹۰ درصد نرخ کرایه حمل و نقل کالا

در این راستا معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل استان فارس در توضیح این وضعیت گفت: کرایه حمل کالا توافقی است منتهی با توجه به اعتراض کامیونداران و اجحاف به رانندگان بحث تن کیلومتر مطرح شد و با وجود اینکه سازمان راهداری هم موافق این قضیه نبود برای حل مشکل رانندگان پیگیری شد و نهایت تن کیلومتر به نتیجه رسید.

علی یزدانی با بیان اینکه افزایش قیمت حمل و نقل ۸۰ تا ۹۰ درصد بوده است، افزود: این افزایش به نسبت نرخ عرف یا پایه بوده و حتی گاه تا ۲ برابر و ۵ برابرهم افزایش پیدا کرده البته اینها موردی بوده و شامل همه موارد نبوده است.

یزدانی با بیان اینکه این افزایش قیمت برای برخی از صنایع با حجم بالای کالا مشکلاتی را به وجود آورده است، عنوان کرد: در کنار همه این موارد باید به چند نکته توجه کرد، نخست آنکه کرایه های حمل کالا ۳ - ۴ سال افزایش نداشته و این کرایه مبنا است که می تواند افزایش یا کاهش یابد.

وی تصریح کرد: نکته دوم این است که این کرایه افزایش جبران مافات و سال های گذشته است و احتمال دارد سال های آینده این رقم ثابت بماند یا بر مبنای تورم افزایش پیدا کند.

افزایش نرخ کالا متناسب با افزایش کرایه است

اما رسول رضایی یکی از فروشندگان لوازم خانگی در شیراز در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: افزایش کرایه حق رانندگان است اما دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که این افزایش بر نرخ فروش تاثیرگذار نباشد.

وی تاکید کرد: به عنوان فروشنده مجبور هستیم هر اندازه که پرداخت های بیشتری برای کرایه و یا دیگر موارد داشته باشیم نرخ فروش کالاهای خود را افزایش دهیم.

رضایی افزود: نرخ کرایه کالا از شیراز به بندرعباس و تهران و یا از شهرهای دیگر به شیراز همین افزایش را داشته و دارد بنابر این قیمت کالا را باید افزایش داد.

فروشنده لوازم خانگی تصریح کرد: علاقه ای به گرانی نداریم اما زمانیکه برای رسیدن یک کالا به مغازه هزینه های بالایی را انجام داده ایم چاره ای به غیر از افزایش نرخ کالا نداریم.

کد خبر 4501495

منبع: مهر

کلیدواژه: افزایش نرخ کرایه حمل و نقل شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

تین نیوز

فعالان صنف روغن موتور گفتند: روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، عدم عرضه روغن موتور این شرکت ها در بازار منجربه ایجاد «بازار سیاه» شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، روغن موتورهای ایرانول و بهران در بازار ۵۰ درصد گران شد، اعلام این خبر از سوی فروشندگان روغن موتور در بازار لوازم یدکی تهران بیانگر آن است که شبکه توزیع یا احتمالا تولیدکنندگان مسیر رشد قیمت روانسازها را دنبال می کنند. قیمت گذاری دستوری برای هر محصولی سبب ایجاد زیان برای تولید کننده و عدم دسترسی مناسب مشتریان برای خرید می شود، اگر وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نسبت به اصلاح قیمت روانکارها طی روزهای آتی اقدامی انجام ندهند، باید منتظر ایجاد التهاب شدید در بازار این محصول بود. ظاهرا تغییر مدیران عامل نفت بهران و ایرانول تاثیری در بهبود عرضه روغن موتور از سوی این دو شرکت روانساز به بازار نداشته است.

گرانی اهرم فشار به دولت

بررسی های میدانی خبرنگار «بازار» حاکی از آن است که سه شرکت بزرگ تولید کننده روغن موتور از جمله نفت بهران و ایرانول از ابتدای سال جاری تا امروز اقدام به عرضه روغن موتور در سطح بازار نکردند. فعالان این صنف معتقد هستند که تولیدکنندگان محصولات را به شبکه توزیع تحویل و این شبکه از توزیع آن در سطح بازار خودداری می کند. به نظر می رسد شبکه توزیع با عدم عرضه روغن موتور به بازار، مسیر تحمیل رشد قیمت روغن موتور به دولت را دنبال می کند.

فعالان این صنف در خصوص ایجاد چالش در بازار روغن موتور توسط شبکه توزیع و فقدان نظارت به این شبکه، بیان کردند: اگر شرکت های ایرانول و نفت بهران نسبت به عدم عرضه محصولات خود توسط شبکه توزیع مطلع هستند، چرا اقدام به پخش مویرگی در بازار لوازم یدکی تهران نمی کنند؟

یک فروشنده روغن موتور که نخواست نامش فاش شود، در خصوص عدم عرضه روغن موتور توسط شرکت های مذکور، به «بازار» توضیح داد: درحال حاضر برای روانسازها بازار سیاه ایجاد شده و به نظر می رسد اگر این شرایط تداوم داشته باشد، باید منتظر ورود روغن موتورهای تقلبی به بازار بود.

مجوز گرانی صادر شده؟

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مدعی است که هر گونه افزایش قیمت روغن موتور منوط به اخذ مجوز از کارگروه تنظیم بازار است، این مجوز فقط مشمول تولیدکنندگان روغن موتور می شود. آیا سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان یا سایر نهاده های نظارتی، عملکرد شبکه توزیع در رشد قیمت روغن موتور را مورد بررسی قرار دادند؟ آیا شبکه توزیع یا «مافیایی روغن موتور» این قدرت را دارد که بدون ابلاغ مجوز گرانی، قیمت روغن موتور در بازار را افزایش دهند؟

تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل

روغن موتور به عنوان یک قطعه استراتژیک شناخته می شود، در صورت گرانی انواع روانکارها باید منتظر رشد قیمت کرایه حمل و نقل بود. زیرا سهم روانکارها در رشد نرخ کرایه ها حدود ۲۰ درصد است، باتوجه به افزایش قیمت ۵۰ درصدی روانسازها و نگرانی مالکان خودروها به ویژه رانندگان ناوگان حمل ونقل عمومی شاید بزودی کرایه ها بیشتر از ابلاغ دولت، رشد کند.

باتوجه به رشد نهاده های تولید و افزایش نرخ ارز، اصلاح قیمت کالاهای مانند روغن موتور که مشمول قیمت گذاری دستوری هستند، امری ضروری است. چرا که فقدان این مساله می تواند منجربه کاهش کیفیت، کاهش عرضه و ایجاد التهاب در بازار شود. به نظر می رسد که «مافیایی روغن موتور» بیشتر از هر زمان دیگری به بازار این محصول مسلط شدند، در سایه نبود نظارت ها اختیار تعیین نرخ در دست شبکه توزیع است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • افزایش ۴۵ درصدی کرایه تاکسی در پارس آباد
  • ◄ چرا کرایه حمل و نقل بار ثابت ماند؟/ شاخص تن کیلومتر چه زمانی بروزرسانی می شود؟
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران
  • افزایش ۱۳ درصدی میزان حمل کالا در زنجان
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • ◄ مالیات از درآمدی که مربوط به رانندگان کامیون نیست