Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@23:34:47 GMT

ناصریا، نوای ماندگار جنوب با صدای عبداللهی

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۰۱۸۰۴

ناصریا، نوای ماندگار جنوب با صدای عبداللهی

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، ناصرعبداللهی در 10 دی 1349 خورشیدی در بندرعباس چشم به جهان گشود.
او از همان دوران کودکی به دنیای موسیقی علاقه مند شد و از دوره نوجوانی در صداو سیما و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان هرمزگان به فعالیت هنری پرداخت.
عبداللهی از 1375 خورشیدی با مهاجرت به تهران کار حرفه ای خود را شروع کرد و چندین اثر را ارایه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدعلی بهمنی شاعر و غزلسرا، او را به انتشارات دارینوش معرفی و آلبوم های «عشق و دوستت دارم» را با همکاری این انتشاراتی ضبط و منتشر کرد.

**آثار به جای مانده از ناصر عبداللهی
آلبوم بوی شرجی، هوای حوا و ماندگار از جمله آثار عبداللهی به شمار می رود که به وسیله انتشارات آوای نکیسا روانه بازار شد. پس از آن، آلبوم رخصت از طرف انتشارات آوای مهر میهن انتشار یافت. اوج شکوفایی استعدادهای هنری عبداللهی ترانه «ناصریا» بود که پس از ارایه آن با بسیاری از نقدها روبرو شد به طوری که بسیاری از منتقدان می گفتند: «این کاری اسپانیولی است و از ملودی‌های جیپسی کینگ برگرفته شده ‌است» اما او معتقد بود که چنین نیست و این کار ریتم عربی دارد، ریتمی که بارها با سازهای دیگری نظیر عود، دهل و دف نواخته شده، این کار در دنیای موسیقی هرگز با گیتار نواخته نشده بود اما عبداللهی این اقدام را انجام داد.
ملودی ترانه ناصریا در 1376خورشیدی ساخته شد. شعر این آهنگ به گویش بندری و به گفته عبداللهی هدف از ساخت آن اعتراض ضد ظلم در جهان و همدردی با ستمدیدگان جهان بوده ‌است. بر پایه متن شعر ناصریا اگر فردی قصد یاری مظلومی را داشته ‌باشد، پس از تحمل سختی بسیار و دشواری‌های این راه در پایان پیروز خواهد شد.
«مرتضی صفا» منتقد و پژوهشگر موسیقی در خصوص میزان نقش ناصریا در معرفی موسیقی هرمزگان به مردم کشور می گوید: «درگذشته وقتی در رسانه‌ هایمان صحبت از هرمزگانی‌ها می‌شد، چهره‌ای مخدوش با ظاهری نازیبا و ساده‌ لوح ارائه می‌شد، اما زنده ‌یاد عبداللهی این دیدگاه را با ناصریا از بین برد.»
«محمدرضا چراغعلی»، «محمدرضا عقیلی» و «بهنام ابطحی» از جمله هنرمندانی بودند که در زمینه موسیقی با او همکاری داشتند. اعتقادات مذهبی ناصر عبداللهی در آثاری چون «یا فاطمه»، «مهر علی و فاطمه»، «احمد ثانی»مشخص بود. در میان این قطعات «یا فاطمه» هنوز هم بارها از صدا و سیما پخش می شود و مورد توجه مردم است. افزون بر این، آثاری چون «کودکان خیابانی» و «سربلند» هم مضامین اجتماعی داشت.
«مهرداد نصرتی» از چهره‌هایی است که سال ‌ها در کنار ناصر عبداللهی زندگی و هفت قطعه را برایش آهنگسازی کرد. شاخص‌ ترین آنها قطعه «راز» است که پس از درگذشت ناصر شنیده شد اما یکی از قطعات هیت(فراگیر) او به شمار می‌رود. او درباره ناصر عبداللهی می گوید: «ناصر شاعر، آهنگساز، نوازنده و تنظیم‌ کننده هم بود. او حتی در زمینه کار ویدیو و عکاسی هم بسیار خلاق بود و ایده‌های جالبی داشت. می‌توانیم بگوییم که ناصر عبداللهی یک هنرمند به تمام معنا بود. او سلایق گوناگون را به خوبی شناسایی می‌کرد و درک درستی از موسیقی داشت.»
همچنین «رضا کریمی» مدیر برنامه های ناصر عبداللهی که حدود 350 برنامه مشترک با وی اجرا کرده است، در گفت وگویی از رازهای حرفه ای او چنین می‌گوید: «موسیقی برایش اصل بود نه هدف، هیچ وقت از شلوغی و استقبال و هجوم مردم به سمت برنامه هایش جو گیر نمی‌شد. ناصر تنها خواننده ای بود که اگر فقط یک نفر هم در سالن بود برنامه اجرا می‌کرد. در دوره ای که هر خواننده ای که آلبوم ندهد از خاطره مردم می‌رود، پس از سال ها هنوز هر روز طرفدارن ناصر بیشتر می‌شوند.»

** سرانجام ناصرعبداللهی
ناصر عبداللهی در سوم آذر 85 خورشیدی به دلایل نامشخصی به کما رفت و پس از گذراندن 27 روز در کما در یکی از بیمارستان های تهران در 29 آذر 1385 خورشیدی در 36 سالگی چشم از جهان فروبست و در زادگاهش بندرعباس به خاک سپرده شد.
«کیانوش جهانبخش» رییس انجمن موسیقی استان هرمزگان پس از ضایعه درگذشت عبداللهی گفت: «عدم حضور زنده‌ یاد عبداللهی ضایعه‌ای بزرگ برای موسیقی استان هرمزگان و کشور است، هرچند که آثار و برکات و مسیری که او باز کرد و عزت‌نفسی که به سایر هنرمندان هرمزگان در حوزه‌های مختلف داد، همچنان باقی است. نمی‌شود یک ستاره، چراغ راه و کسی را که رنسانس معرفی موسیقی هرمزگان به کشور را ایجاد کرده از دست بدهیم و دچار خلأ نشویم. بابی را که ناصریا مقابل موسیقی استان باز کرد برای تمام هنر دوستان به‌ویژه خانواده بزرگ موسیقی بسیار ملموس است.»
6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها بیمارستان شعر صدا و سیما عکاسی موسیقی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۱۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام خلیج فارس همیشه ماندگار است

نقشه نگار پیشکسوت و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، محمدرضا سحاب امروز در نشست علمی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور جمعی از پژوهشگران در کیش برگزار شد، اظهار داشت: قدمت نقشه‌های موجود از خلیج فارس در اسناد تاریخی به بیش از پنج هزار پیش باز‌می‌گردد.

وی بیان داشت: ما بیش از 25 هزار نقشه تاریخی و معاصر جهان را به زبان‌های مختلف از کتابخانه‌های سراسر جهان جمع‌آوری کردیم که تقریباً در تمام آنها نام خلیج فارس به‌درستی درج شده است.

نقشه‌نگار پیشکسوت وپژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است و این توطئه‌های استعمار است که با هدف گرفتن وحدت مردم، سعی در تغییر این نام دارد که به طور یقین هیچ‌گاه موفق نخواهد بود.

نگاهی به تاریخچه و اسناد قدیمی خلیج فارس

سیدعلیرضا فاطمیان‌پور نیز در این مراسم با تقدیر از محمدرضا سحاب و پیروز مجتهدزاده پژوهشگران کشور، گفت: حوزه فرهنگی این سازمان در سه بخش تقویت هویت ملی، مذهبی و محلی برنامه ریزی و فعالیت می‌کند و این مراسم با هدف تقویت هویت ملی برنامه ریزی و برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: دانش آموزان، مرزبانان آینده ایران اسلامی هستند و حضور آنان در کنار بزرگان علمی کشور، اقدامی هدفمند برای آشنایی نسل جدید با تلاش و پژوهش‌های انجام شده در حوزه خلیج فارس و اهمیت جهانی خلیج فارس است.

یادآور می‌شود، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی‌ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده و در همین راستا برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامه‌‌های متنوعی در استان هرمزگان و جزایر آن از کیش و قشم به اجرا درمی‌آید.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک می‌پیچد
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • واکنش شاعرانه محمد مهدی عبداللهی به شعر رهبر انقلاب
  • آتش‌سوزی گسترده انبار کالا در جنوب تهران