Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محسن دانا سرپرست فصل چهارم کاوش تپه تخچرآباد بیرجند هدف از این کاوش را تکمیل پلان بقایای معماری دوره اشکانی عنوان کرد.
وی با اشاره به قرارگیری این مرحله از معماری در بالاترین سطح محوطه، یافتن در ورودی بنای اصلی را دومین هدف از کاوش فصل چهارم اعلام کرد و گفت: در پایان این فصل از کاوش تپه تخچرآباد، پلان بقایای معماری مرحله اشکانی تقریبا کامل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانا افزود: این بقایا ضخامت اندکی داشته و حداکثر ارتفاع دیوار‌ها ۵۰ سانتیمتر است.
وی با بیان این نکته که شواهدی از تخریب و آوار این بقایای معماری وجود ندارد گفت: به نظر می‎رسد معماری این دوره ارتفاعی بیش از این نداشته است، همچنین کارکرد بقایای معماری دوره اشکانی با شواهد موجود به نظر می‌رسد ماهیتی آیینی دارند.
محسن دانا از شناسایی بخش اندکی از پلان درونی بنای اصلی تخچرآباد که به اواخر عصر آهن و اوایل دوره هخامنشی تاریخ گذاری می‌شود، خبر داد.
وی اظهار داشت: به جز پلان بنای اصلی که دایره‌ای دارای شش برج است، دیواری دایره‌ای شکل در داخل بنا نیز وجود دارد که این پلان نسبتا نادر، آینده پژوهش و کاوش در این محوطه را بسیار جذاب کرده است.
دانا گفت: با وجود کاوش شش گمانه پیگردی که حد فاصل بین برج‌های بنای اصلی به منظور یافتن ورودی بنا ایجاد شد، هیچ نشانه‌ای از درگاه ورودی کشف نشد و احتمال دارد این درگاه ورودی در فاصله اندک بین گمانه‌های حفرشده این فصل تا برج‌ها و یا حتی درون برج‌ها باشد.
این باستان شناس افزود: بدون تردید کاوش فصل‌های آینده به این پرسش مهم درباره مکان و چگونگی ورودی بنای اصلی تخچرآباد پاسخ خواهد داد.
وی بیان کرد: فصل چهارم کاوش تپه تخچرآباد بیرجند با همت و حمایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی و با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.
به گزارش ایرنا تپه تخچرآباد ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
این محوطه یک برجستگی به قطر حدود ۴۵ متر و ارتفاع ۴ متر است که سال ۱۳۸۸ به منظور کاوش آموزشی دانشجویان باستان‌شناسی دانشگاه آزاد واحد بیرجند به سرپرستی محسن دانا کاوش شد.
کاوش فصل نخست نشان داد که این محوطه در اصل یک بنای خشتی است که بیرون آن را با شن احاطه کرده‌اند.
فصل دوم کاوش در تپه تخچرآباد سال ۱۳۹۵ از سر گرفته شد.
در فصل دوم و فصل سوم ۱۳۹۶ پلان بیرونی بنا شناسایی و کاوش شد و بر این اساس مشخص شد بنای مدفون تخچرآباد بنایی دایره‌ای شکل نامنظم است که شش برج توپر دارد.

انتهای پیام/م

کشف آثار باستانی دوره هخامنشی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۳۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت یک بیرجندی بر اثر سقوط در چاه فاضلاب

به گزارش خبرگزاری مهر، علی حیاتی با اشاره به جان باختن یک نفر در اثر سقوط در چاه فاضلاب در بیرجند اظهار کرد: این حادثه که در ساعت ۱۶:۳۹ دقیقه امروز، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه واقع در خیابان خلیج فارس ۹ حاجی‌آباد رخ داده بود، به ستاد فرماندهی گزارش شد و متعاقباً به ایستگاه‌های یاسر و غفار اعلام شد.

به گفته وی دو تیم عملیاتی از این ایستگاه‌ها به محل حادثه اعزام شدند و پس از حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه عملیات نفس‌گیر جسد مردی را از چاه فاضلاب منزل مسکونی بیرون آوردند.

سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند متذکر شد: این مرد که به دلایل نامعلومی در چاه سقوط کرده بود تحویل اورژانس و سپس مأموران انتظامی شد.

کد خبر 6098699

دیگر خبرها

  • فوت یک بیرجندی بر اثر سقوط در چاه فاضلاب
  • (تصاویر) گنبد سرخ مراغه، یادگاری معماری سبک آذری
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • همایش توجیهی آموزشی زائران حج تمتع شهرستان بیرجند
  • پخش دور دوم مناظرات انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!