Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: توسعه فضای شهرنشینی موجب شده تا این شهر به‌عنوان پنجمین کلانشهر پرخطر جهان در حوزه زلزله تبدیل شود.

به گزارش ایلنا، احمد صادقی در نشست تخصصی ایمنی برابر زلزله با رویکرد تاب‌آوری شهری و ارائه الگوهای عملی مدیریت بحران با اعلام این مطلب گفت: از اوایل دهه 70 با توسعه فضای شهرنشینی در حریم گسل ها، تهران به شهری پرخطر تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سایر مخاطرات تهران، افزود: در سال های اخیر، تهران با مخاطرات چندگانه ای چون سیل، فرونشست، رود دره و قنات ها مواجه است و چه بسا به دلیل تغییرات اقلیمی نیز شاهد مخاطرات جدیدی چون طوفان بوده ایم از این رو شناخت این مخاطرات باید مورد توجه مدیران شهرسازی قرار گیرد.

صادقی با اشاره به نقشه ریسک محلات تهران، تصریح کرد: خوشبختانه طی سال های اخیر ما در تهران شاهد پیشرفت های چشمگیری در حوزه مدیریت بحران هستیم؛ سند کاهش خطر پذیری از جمله اقدامات سال های اخیر است که می تواند به عنوان الگوی موفق توسط سایر شهرها نیز اجرایی شود.

وی با اشاره به لزوم هوشمند سازی شهر ها نیز افزود: هوشمندسازی علاوه بر کاهش هزینه ها منجر به افزایش نظارت ها در شهر می شود از این رو باید جدی گرفته شود.

جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران شهر تهران با اعلام اینکه ما نیازمند لایحه یکپارچه مدیریت شهری هستیم، خاطرنشان کرد: شرایط فعلی در مدیریت شهرها بحرانی است چراکه ارگان‌های خدمات‌دهی همانند آب و برق شخصی عمل می‌کنند و این در حالی است که در زمان بحران‌ها ما نیازمند مدیریت واحد هستیم تا بهتر خدمات‌رسانی به شهروندان صورت گیرد.

به گفته وی، مردم در لحظات وقوع حوادث مهمترین نقش را ایفا می‌کنند چراکه قبل از حضور نیروها و مسئولان مربوطه، آنها درگیر حادثه هستند اما متاسفانه نقش آنها در مدیریت بحران هنوز جدی گرفته نشده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در سطوح اولیه مردم مسئول بحران در محلات خود هستند، اذعان کرد: این موضوعی است که باید توسط دستگاه‌های ذیربط جدی گرفته شود و برای آن برنامه‌ریزی‌های اصولی صورت گیرد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش مردم در زمینه مدیریت بحران، و با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت‌گرفته در صورتی‌که تمامی دستگاه‌های امدادرسان زمان حادثه به موقع و با تمام تجهیزات سر صحنه حاضر شوند ما شاهد کاهش 10 درصدی خسارات جانی هستیم، خاطرنشان کرد: زمان رخداد حوادث در ساعات اولیه 90 درصد فعالیت‌های امدادی توسط مردم درگیر در حادثه، انجام می‌شود از این رو آموزش مردم و از طرفی اعتماد به آنها جهت سپردن تجهیزات امدادی برای کاهش خسارات، بسیار حائز اهمیت است.

صادقی با بیان اینکه پیشگیری و آمادگی مقدم بر مقابله است، افزود: این مهم نیز از طریق آموزش شهروندی در شهرها محقق خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اعلام اینکه در برنامه 5 ساله سوم شهرداری تهران به مفهوم تاب‌آوری و راهکارهای افزایش آن توجه شده، گفت: در مفهوم تاب‌آوری، افزایش توان مقابله بسیار حائز اهمیت است و این نکته ای است که باید برای آن برنامه‌ریزی صورت گیرد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۶۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای تهرانی ها در ۴ روز آینده

به گزارش همشهری آنلاین، حامد یزدی مهر، بعد از ظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش بینی شده است.

یزدی مهر در خصوص لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در تردد به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در خصوص هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه مذکور در آماده باش خواهد بود.

کد خبر 849429 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي تهران

دیگر خبرها

  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در استان تهران/ باد شدید در راه است
  • هشدار برای تهرانی ها در ۴ روز آینده
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود