Web Analytics Made Easy - Statcounter

این تلاش در نهایت تبدیل شد به کتاب چند جلدی تولد جوجه‌ها. این نشان می‌دهد حیدری‌ابهری از هر نکته‌ای برای قصه گفتن و یاد دادن به بچه‌ها استفاده می‌کند و ساده از کنار موضوعات رد نمی‌شود.

به گزارش مشرق، همین که بگوییم «جناب حجت‌الاسلام والمسلمین…» شنونده آماده می‌شود که صلوات جلی بفرستد و حاج‌آقا را راهی منبر کند تا برای دقایقی هم که شده مستمع را به فیض اکمل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما باید به شنونده محترم گفت کمی صبر کن که این بار قرار نیست جناب حجت‌الاسلام، بالای منبر برود و برای ما از حدود الهی سخن بگوید و از عقوبت پروردگار انذار دهد و به رحمت خداوندی بشارت.

حجت‌الاسلامی که می‌خواهیم معرفی کنیم تا آنجا که به ذهن من به عنوان نویسنده این یادداشت می‌آید بالای منبر دیده نشده است. اتفاقاً او که عمامه سفیدی دور سر می‌پیچد و لبخندی دوست‌داشتنی (باز هم آنقدر که ذهن من یاری می‌کند) بر لب دارد، همیشه در جمع‌هایی دیده می‌شود که کودکان و نوجوانان یک پای ثابت آن هستند و بزرگ‌ترها خیلی در آن محوریت ندارند.

بیشتر بخوانیم:

قصه‌های خواندنی از زندگی آخرین پیامبر+ فیلم آثار برگزیدگان جایزه کتاب سال کدامند؟ +جزئیات وقتی مردم از مدافعان حرم استقبال می‌کنند +عکس

شاید چون داریم «قفسه» ورق می‌زنیم معلوم باشد که حجت‌الاسلام ما یک نویسنده است، ولی خب نویسنده بودن تنها دلیلی نیست که او را اینجا در صفحه «مولف» به شما معرفی می‌کنیم. او بیشتر از این‌که بخواهد مولف باشد (همان‌طور که بسیاری از بزرگان حوزه علمیه صاحب تالیفات متعدد هستند و مولف بودن فضیلتی برای یک روحانی و طلبه محسوب نمی‌شود) یک قصه‌گوی دوست‌داشتنی برای کودکان و نوجوانان است، آن هم قصه‌گویی که آثار و تالیفاتش با استقبال مخاطبان روبه‌رو می‌شود و باید گفت یک نویسنده پرفروش کودک و نوجوان است.

حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری‌ابهری، نویسنده دوست‌داشتنی است و به اعتراف آنهایی که آثارش را خوانده‌اند، نویسنده چیره‌دستی است که برای بچه‌ها هم قصه می‌گوید و هم از فرصت قصه گفتن برای آموزش استفاده می‌کند. او نویسنده‌ای است که موضوعات دینی را با زبان ساده برای کودکان مطرح می‌کند و البته نوآوری در آثارش برجسته است.

برای مثال در کتابی که درباره بهشت و جهنم تالیف کرده تلاش کرده تا از زاویه‌ای متفاوت به این موضوع ورود و آن را برای مخاطبان خود طرح کند. او بر این عقیده است «در حوزه آثار دینی مشتمان پیش کودکان باز است و از همان ابتدا مشخص است می‌خواهیم چه بگوییم. برای همین در کتاب «جهنم» سعی کردم نوآوری کنم».

او با طرح مسأله سراغ نگارش کتاب می‌رود و تنها به صرف این‌که یک اثر منتشر کند دست به نوشتن نمی‌زند. در ارتباط با کتابی که حول موضوع بهشت و جهنم نوشته، می‌گوید: «یکی از ابهاماتی که بچه‌ها با آن روبه‌رو هستند و پیرامون آن سؤال دارند، جهنم است.»، «ابتدا می‌خواستم از بهشت حرف بزنم، اما دیدم جهنم مانع است و تصمیم گرفتم ابتدا از آن سخن بگویم تا در پایان مخاطب با خاطره شیرین بهشت کتاب را تمام کند.»

او با علم به این پرسش سراغ تالیف یک اثر رفته و تلاش کرده اثری منسجم که هم پرسش‌ها را پاسخ دهد و هم جذابیت داشته باشد، خلق کند. این تنها یک نمونه از آثاری است که این نویسنده تالیف کرده و در دیگر آثاری که از این نویسنده سراغ داریم نیز این مسأله‌محور بودن و پرسشگری دیده می‌شود.

او به ایده‌هایی که حین مطالعاتش برای کتاب کودک می‌گیرد این‌طور اشاره کرده: «آیت‌ا… وحید خراسانی کتاب عقایدی دارند که در ابتدای رساله ایشان چاپ شده که حدود ۳۰۰ - ۲۰۰ صفحه است. در دو فصلی که در رابطه با خداست از امام صادق (ع) نقل می‌کنند که منحرفی در حضور امام صادق (ع) بود. تخم‌مرغی دستش بود. امام به بچه‌ای که در آنجا حضور داشت، فرمودند که آن تخم مرغ را بیاورد. امام، تخم‌مرغ را به فرد کافر نشان دادند و گفتند چه کسی در این تخم‌مرغ دست می‌برد و برایش نوک درست می‌کند. پرهایش را رنگ می‌کند و…؟ تمام این مطلب در حدود سه خط بود. همان جا بعد از مطالعه همین مطلب کوتاه تصمیم گرفتم که رویش کار کنم. امام (ع) سر خطی داده بودند که جای کار داشت. چند جلد کتاب در رابطه با ایجاد و شکل‌گیری تخم‌مرغ خریدم و مطالعاتی انجام دادم. این تلاش در نهایت تبدیل شد به کتاب چند جلدی تولد جوجه‌ها. این نشان می‌دهد حیدری‌ابهری از هر نکته‌ای برای قصه گفتن و یاد دادن به بچه‌ها استفاده می‌کند و ساده از کنار موضوعات رد نمی‌شود.

مگر پرتیراژ بودن مسأله نیست؟ مگر مهم نیست که یک نویسنده آثارش به چاپ‌های متعدد برسد؟ آن هم در روزگاری که شمارگان یک کتاب ۵۰۰ نسخه شده و کسی که کتابش ۳-۲ چاپ بفروشد یک نویسنده موفق است، شمارگان بالای ۳۰۰ هزار نسخه نه تنها عدد کمی نیست (آن هم برای یک کتاب) بلکه یک موفقیت بزرگ برای هر نویسنده‌ای محسوب می‌شود. جناب حیدری‌ابهری که این روزها در آستانه ۵۰ ساله شدن است تنها یکی از کتاب‌هایش توانسته به چنین رقمی از شمارگان برسد و این یک رکورد برای او به‌شمار می‌رود. علاوه بر این باید یادآوری کنیم که او با این اعداد و ارقام که در کتاب‌های دیگرش هم تکرار شده، دنبال عکس یادگاری گرفتن و کسب شهرت نبوده و همچنان بی‌ادعا در کنجی نشسته و برای کودکان کتاب می‌نویسد.

این رقم (اگر تاکنون بیشتر نشده باشد) تنها برای کتاب «محمد (ص) مثل گل بود» است که با اقبال گسترده روبه‌رو شد و یکی از کتاب‌های پرفروش سال‌های اخیر بوده؛ کتابی که به زبان‌هایی مثل فرانسوی هم ترجمه شده است.

یکی از ویژگی‌هایی که درباره حیدری ابهری باید یادآوری کرد، ارتباط خوب او با مخاطبانش است. او با وجود این‌که همواره لباس روحانیت به تن دارد، اما ابایی ندارد که برای بچه‌ها بنویسد و با آنها دمخور باشد؛ حتی به گفته خودش: «همیشه کتاب‌هایم را قبل از اتمام کار به بچه‌ها می‌دهم تا بخوانند و نظرشان را جویا می‌شوم» این نشان می‌دهد این نویسنده ارتباط پویا و زنده‌ای با کودکان دارد.

*ویژه نامه قفسه / روزنامه جام جم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه بودجه 98 امام امام صادق مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۹۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی

سایت مبلغ: این نامه که قدیمترین نقل آن در بخش الروضه کتاب الکافی مرحوم کلینی آمده است (ج ۸، صص ۲ـ۱۴) در منابع دیگر از جمله کتاب الوافی فیض کاشانی (۱۰۹۱ق.) (ج ۲۶، صص ۹۷ـ ۱۱۳) و تحف العقول نوشتة مرحوم ابن شعبه حرانی از علمای قرن چهارم (صص ۳۱۳ـ ۳۱۵) هم آمده است و نسخه های مختلف این نامه با وجود اختلاف جزئی در چینش مطالب، یکسان است. مفاد این نامه دربردارندة مطالب بسیار سودمندی است که استخراج و دسته بندی آنها می تواند الگویی برای سبک زندگی یک مسلمان در همة ابعاد به ویژه روابط مختلف مسلمانان در همة ادوار تاریخ از جمله دوران معاصر که چگونه دیندارانه زیستن یک پرسش عمومی است در اختیار ما قرار دهد.

گویه های استخراج شده از متن نامه ۵۵ بند بود ولی با توجه به تناسب برخی گویه ها با دو بخش مختلف، این گونه ها در هر دو بخش مورد استناد قرار گرفته است. همچنین برخی گویه ها به دلیل مشابهت بسیار زیاد با هم در یک بند ذکر شده است. بنا بر این جمع گویه های زیر الزاماً به تعداد گویه های برداشت شده از نامه نیست.

اصلی ترین و مهم‌ترین نکات مندرج در این نامه چنین است:
الف. رابطة انسان با خدا
۱. عاقبت نیکو و عافیت خواهی از پروردگار
۲. اهتمام زیاد به تهلیل (ذکر لااله الا الله) و تسبیح (ذکر سبحان الله) و تقدیس خداوند و خاکساری در برابر ذات اقدس خداوند
۳. اهتمام زیاد به دعا (دو بار ذکر شده است)
۴. رغبت به آن چه خداوند ما را به آن ترغیب کرده است.
۵.دوری جستن از انس گرفتن به آن چه خداوند حرام کرده است

۶. پیروی نکردن از هوای و هوس و برداشتهای شخصی در امر دین و پای بندی تمام به حلال و حرامهای الهی
۷. پیروی از زندگی پیامبر و پیروی نکردن از هوی و هوس و برداشتهای شخصی در فهم و تفسیر زندگی پیامبر
۸. یک بار دست بلند کردن به هنگام آغاز نماز
۹. اهتمام به ذکر خدا در ساعات مختلف روز و شب
۱۰.کوشش فراوان برای فرمان بردن از خدا و بندگی او (دو بار ذکر شده است)

۱۱. اهتمام به حفظ آن چه از رسول خدا و ائمه اهل بیت او باقی مانده است
۱۲. رضایت داشتن از آن چه خدا ساخته و خواسته است
۱۳.اهتمام به نمازهای روزانه
۱۴. دوری جستن از بازداشتن (حبس) حقوق الهی
۱۵. ولایت پذیری خدا و رسول خدا و مؤمنان و تبری جستن از دشمنان آنها

۱۶. وفای به عهدی که در برابر خداوند بر گردن دارد مانند ولایت پذیری، اقامة نماز، پرداخت زکات و دادن قرض الحسنه
۱۷. دوری جستن از آن چه خداوند آن را حرام کرده است
۱۸. توجه به این نکته که اسلام یعنی تسلیم در برابر حق
۱۹. اطاعت از خدا برای احسان به نفس
۲۰. دوری جستن از معصیت و گردن فرازی کردن در برابر خداوند (دو بار ذکر شده است.)

۲۱. توجه به این که هیچ کس جز خدا غنی کنندة انسان نیست
۲۲. کوشش برای برخورداری از شفاعت شفاعت کنندگان از طریق به دست آوردن رضای خدا
۲۳.ترک نکردن فرمان خدا و فرمان هر کس که به پیروی از خدا فرا می خواند.
۲۴. عاقبت نیکو وعافیت خواستن از خدا
۲۵. درخواست از خداوند برای جای دادن اسلام در سینة خود و سخن گفتن بر اساس حق
۲۶. توجه کردن به این نکته که شرط محبوب خدا شدن پیروی از فرامین خدا و اولیای اوست.

ب. رابطة انسان با دیگران
۱. حفظ آرامش و وقار و سکینه
۲. حفظ حیاء و دوری جستن از هر آن چه صالحان پیش از ما از آنها دوری جسته اند.
۳. خوش رفتاری با مخالفان و دوری جستن از شدت بخشیدن به مخالفت با آنها (دو بار ذکر شده است)
۴. برخورد نیکو داشتن با بدرفتاریها برای جلوگیری از نادیده گرفته شدن و زیر پا ماندن حق
۵. بازداشتن زبان جز از خیر و پرهیز از بدگویی و تهمت و دشمنی ورزی

۶. دوری جستن از آن چه خداوند ما را از آن برحذر داشته است.
۷.سکوت جز در آن چه برای آخرت سودمند باشد.
۸. شکیبایی ورزیدن در برابر مشکلاتی که دشمنان در برابر پای بندی به حق ایجاد می کنند.
۹. خوش رفتاری با مردم
۱۰. پرهیز از دشنام دادن به دشنام دهندگان به خدا و اولیاء خدا

۱۱.مهرورزی به مستمندان و دوری جستن از خوار شمردن و تکبر ورزیدن به آنها
۱۲. دوری جستن از فخرفروشی و خودبزرگ بینی
۱۳.دوری جستن از بغی و تعدی به حقوق دیگران
۱۴. دوری جستن از حسد
۱۵.کمک به مسلمانان مظلوم

۱۶.کمک به همدیگر
۱۷. دوری جستن در حد توان از بدگوئی علیه صالحان نزد پیشوای جامعة اسلامی و در تنگنا قرار دادن امام
۱۸. دوری جستن از در تنگنا قرار دادن برادران مسلمان
۱۹. دقت در مرزبندی های اعتقادی و اجتماعی و دقت در این که انسان در شمار اهل باطل قرار نگیرد.
۲۰. پرهیز از قرار دادن خدا و امام و دین در معرض دشمنیهای اهل باطل

۲۱. قرار دادن حب و بغضها بر اساس معیارهای خداپسندانه
۲۲. عادت دادن نفس به بلاء و مصیبت در دنیا و تدبر در مصائب پیامبران که قرآن آنها را ذکر کرده است.
۲۳. پیروی کردن از هدایت و وقار و آرامش و حلم و خشوع و تقوا و راستگویی و وفای به عهد صالحان

ج. رابطة انسان با خود
۱.حفظ حیاء و دوری جستن از هر آن چه صالحان پیش از ما از آنها دوری جسته اند،
۲. پرواپیشگی و رعایت تقوی، دوری جستن از آن چه خداوند ما را از آن برحذر داشته است.
۳. نیکی کردن به جسم و جان خود
۴. اطاعت از خدا برای احسان به نفس

امام صادق علیه السلام در بخشی از این نامه فرموده اند: هَذَا أَدَبُنَا أَدَبُ اللَّهِ فَخُذُوا بِهِ وَ تَفَهَّمُوهُ وَ اعْقِلُوهُ وَ لَا تَنْبِذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِکُمْ مَا وَافَقَ هُدَاکُمْ أَخَذْتُمْ بِهِ وَ مَا وَافَقَ هَوَاکُمْ طَرَحْتُمُوهُ وَ لَمْ تَأْخُذُوا بِهِ
این آداب (پیشنهادی) ما و همان آداب خدایی است، آن را دریابید و آن را فهم کنید و در آن بیاندیشید و آن را پشت سر خود نیناندازید، اگر چنین کنید و به این آداب عمل کنید، به آن چه سازگار با هدایت یافتگی شماست دست یافته اید و به آن چه سازگار با هواپرستی شماست پشت کرده اید و آن را وانهاده اید.
این پیام تنها خطاب به مخاطبان اولیه نامه نیست، این پیام همة مسلمانان و بلکه همة انسانهای حقجو را به خود فرا می خواند.

* این متن خلاصه‌ای از یک مقاله مفصل برای ارائه به همایش امام جعفر الصادق(علیه السلام) در دانشگاه سلجوق قونیه است که به اقتضای فضای مجازی سرفصل های مختصری از آن در سایت «مبلغ» منتشر شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902599

دیگر خبرها

  • مراسم عزاداری امام صادق(ع) و گرامیداشت شهدای طلبه و روحانی ورامین
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن