Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامه‌های جلال در سفر آمریکای همسرش و نامه‌های سیمین دانشور در سفر اروپای جلال در قالب یک مجموعه سه جلدی به نام «نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل احمد» منتشر شده اند.

به گزارش مشرق، حامد عسکری شاعر و ترانه‌سرا بعد از تجربه در حوزه شعر و ترانه این بار با نوشتن مجموعه «پریدخت» به سراغ نثر رفته است. مجموعه ای با زیرعنوان «مراسلات پاریس طهران» که شامل ۴۰ نامه عاشقانه به زبان و نثر دوره قاجار بوده و با خوش‌سلیقگی گرافیکی در ۱۴۰ صفحه نگاشته شده است که پنج شنبه ۱۳ دی ماه از آن رونمایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانیم:

«پری‌دخت» رونمایی می‌شود روایت حامد عسکری از مشارکت مردم در زلزله کرمانشاه واکنش حامد عسکری به همدردی‌ها با قربانیان حادثه فرانسه

نامه‌های این کتاب بین شخصی به نام سیدمحمود که در فرانسه درس طبابت می‌خواند و پریدخت که در تهران زندگی می کرده رد و بدل می‌شود.در ادامه سعی کرده ایم به بهانه انتشار «پریدخت» مروری بر کتاب‌های نامه‌نگاری شده بزرگان ادبیات کشورمان داشته باشیم که در آنها نامه‌های رد و بدل شده با عزیزانشان جمع آوری شده است.

چهل نامه کوتاه به همسرم

نادرابراهیمی با «چهل نامه کوتاه به همسرم» یکی از ماندگارترین ها و پرچمداران عاشقانه‌نویسی است.

او نامه‌های این کتاب را چنان که خود در آغاز کتاب گفته در حدود سال‌های ۶۳ تا ۶۵ در فضایی آغشته به بوی مرکب تلخ و صدای قلم نی به هنگام تمرین خوش نویسی و دلتنگی برای همسرش «فرزانه منصوری» به رشته تحریر درآورده است. او در قسمتی از نامه بیست‌وپنجم این کتاب می‌نویسد: «عزیز من! صبور باش تا بتوانم کلمه‌ای نو و کتابی نو، فقط برای تو بسازم و بنویسم، تا در برابر تو این گونه تهی‌دست و خجلت زده نباشم.»

نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل احمد

نامه‌های جلال در سفر آمریکای همسرش و نامه‌های سیمین دانشور در سفر اروپای جلال در قالب یک مجموعه سه جلدی به نام «نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل احمد» منتشر شده اند.

جلد اول این کتاب شامل ۲۰۰ نامه دانشور و جلد سوم شامل ۸۰ نامه این زوج است که دو سال بعد از ازدواج در سال‌های فراق از هم در دهه ۴۰ برای یکدیگر نوشته‌اند. این نامه‌ها که در زمستان سال ۸۳ به چاپ رسید روایت احساسات شخصی این زوج و روایت هر کدام از سفر به آمریکا و اروپا و شگفتی‌هایی که از نظرشان می‌گذرد، است.

مثل خون در رگ‌های من

احمد شاملو بارها به تاثیر آشنایی با همسرش آیدا سرکیسیان و دویدن عشق در روحش اشاره کرده است. این ۲۰ نامه که شامل نامه‌های احمد شاملو به آیدا در سال های ۴۰ تا ۵۰ است ۱۵ سال پس از درگذشت این شاعر اجازه انتشار در قالب کتاب را یافت. او در بخشی از این کتاب که دومین مجموعه از نامه‌های عاشقانه اوست، نوشته است: «آیدای من! زندگی را می‌طلبم. شور زندگی در من فریاد می‌کشد. آه! به من بنویس تا یقین داشته باشم که تو هم مثل من در انتظار آن شب‌های سفیدی»

اولین تپش‌های عاشقانه قلبم

زبان فروغ فرخزاد در بیشتر این نامه‌ها که در زمان نوشتن آن‌ها ۱۶ تا ۲۱ ساله بوده ساده اما تاثیرگذار است. این کتاب که شامل نامه‌های فروغ در دوران نامزدی، زندگی مشترک و جدایی به همسرش پرویز شاپور است به کوشش کامیار شاپور و عمران صلاحی در قالب کتاب به چاپ رسید. «اولین تپش‌های عاشقانه قلبم» را می‌توان به واسطه نامه‌های رد و بدل شده آنچه بر یکی از مهم‌ترین دوره‌های فروغ گذشته است کتابی مستند و به قلم خودش خواند.

نامه‌های عاشقانه نیما

سال ۶۸ بود که سیروس طاهباز مجموعه نامه‌های کامل نیما یوشیج را برای اولین بار منتشر کرد. ۲۵ سال بعد نشر «نگاه» آن را تجدید چاپ کرد.

حکایت «نامه‌های عاشقانه نیما» حکایت دیگری است. در این کتاب با همان قلم پرتوان نیما که مانند همیشه شعر را با چشم اندازی شورانگیز روبه رو می کند مواجهیم. این کتاب شامل نامه‌های عاشقانه نیما به همسرش عالیه است که با خواندن آن می‌توان به شکوه قلم نیما دوباره یقین کرد و خود را مهمان روزهای گذشته پدر شعر نو فارسی دانست.

نامه‌های غلامحسین ساعدی به طاهره

خواندن نامه‌های عاشقانه نویسنده پزشکی را که تئاتر هم می‌دانست و از بهترین نمایش‌نامه نویس‌های کشور به حساب می‌آید نباید از دست داد.

او در تمام این نامه‌ها از احساس عمیق و قلبی خود به دختری به نام «طاهره کوزه‌گرانی» که او را بهانه زندگی خود می‌داند می‌نویسد.

عشقی که با خواهش‌های بسیار ساعدی به دلایل نامعلومی بی‌پاسخ می‌ماند به طوری که این نویسنده در یکی از نامه‌ها یک صفحه تمام فقط و فقط اسم معشوق را صدا زده و در انتها نوشته است: «طاهره تنهای من، طاهره‌ام، دوستت دارم.»

*خراسان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه بودجه 98 آل احمد احمد شاملو امریکا حامد عسکری عاشقانه غلامحسین ساعدی فرانسه نیما یوشیج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.
دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بر این اساس ، همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود؛ آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.

براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است ؛ علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس بگیرند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

گروه علوم پزشکی: ناباروری و بیولوژی تولید مثل، طب بازساختی و سلول‌درمانی، ارتقای سلامت، اپیدمیولوژی، سرطان

گروه فنی و مهندسی: صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، حمل و نقل ریلی، صنایع معدنی و فلزی، مهندسی صنایع، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مهندسی برق، مهندسی پزشکی

گروه علوم پایه: زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، شیمی

گروه علوم انسانی: ارتباطات، علوم اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، حقوق، اقتصاد، دین، فلسفه، مدیریت، روانشناسی و علوم تربیتی، علوم سیاسی، تاریخ

گروه هنر و معماری: طراحی مد و لباس، معماری ایرانی و اسلامی، هنر ایرانی و اسلامی

گروه کشاورزی: گیاهان دارویی، صنایع غذایی، باغبانی

در بخش ویژه این جشنواره، پایان‌نامه‌های نگارش شده در زمینه‌های تاریخ علم در ایران و اسلام، مطالعات علم و فناوری، اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی و علوم شناختی پذیرش می‌شوند.

این بخش به دانشجویان غیرایرانی اختصاص یافته که پایان‌نامه‌های خود را با موضوع ایران تدوین کرده‌اند.

گفتنی است، دریافت اطلاعات بیشتر و انجام تمامی مراحل ثبت‌نام اعم از تکمیل فرم و بارگذاری پایان‌نامه‌ها از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دبیرخانه جشنواره به آدرس www.isba.ir امکان‌پذیر است.

علاقه‌مندان می‌توانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۰۲۱ - ۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری
  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری/ شهید زاهدی چه هدیه‌ای تقدیم رهبر انقلاب کرد؟
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند