Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،آثار زمانی در امتداد صدای «آهنگران»ها و نوای «قره‌باغی»ها و در تکمیل صدای «مطیعی»ها، آن جای خالی نواهای انقلابی در عرصه‌ موسیقی پاپ پر کرده است.

چرا حامد زمانی را دوست داریم؟ پاسخِ سر راست این است: به‌خاطر صدای خوش و سلیقه‌ خوبش از یک سو و مضامین دینی و انقلابی‌ آهنگ‌هایش از سوی دیگر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا این همه‌ ماجراست؟

حامد زمانی، فقط یک خواننده و آهنگساز انقلابی نیست. این وصفِ خیلی‌های دیگر هم هست و البته وصف کم‌اهمیتی نیز نیست. ولی حامد زمانی، فراتر از همه‌ این‌ها، یک نماد است. نماد همدلی و همزبانی جوانانی که دیده نمی‌شدند، یا بگذارید بگویم صدای نسلی که قرار بود شنیده نشوند. یعنی اصلاً در حساب و کتاب روشنفکری، قرار نبود نسل جدیدی داشته باشیم که نه فقط انقلابی باشد، که دل به پویش‌های همخوانی حامد زمانی هم بدهد و انقلابی بودنش را جوانانه و جسورانه فریاد بزند!

بله؛ طبق رمل و اسطرلاب روشنفکری غربگرا، قرار بود یک دسته از جوانان، از این که برآمده‌ دهه‌ شصت‌اند، تا آخر عمر منکوب و سرافکنده باشند و یک دسته هم چون به دهه‌ ۷۰ تعلق دارند هیچ علقه‌ انقلابی نداشته باشند. دهه‌ هشتادی‌ها هم که می‌بایست از بیخ و بن به این خاک و بوم ربط نداشته باشند. قرار بود شور آرمان‌های انقلابی فراموش شود و جایش را به فانتزی‌های آن ورِ آبی بدهد؛ دغدغه‌ نسل جدید «نه غزه، نه لبنان» و نه هیچ‌کجای دیگری باشد که بوی مقاومت در برابر غرب می‌دهد، بلکه این آمریکا باشد که دوباره محبوب و دست‌کم محترم شمرده شود… و موسیقی، قرار بود به نام «هنر برای هنر» در خدمت همه چیز باشد جز هویت و استقلال و امید به پیشرفت و خلاصه در این محکمه‌ از پیش تعریف شده‌ خودباختگی، امثال حامد زمانی نباید جسارت می‌کردند و صدای رسای رجزخوانی علیه دشمن می‌شدند.

هنر حامد زمانی، پیش از همه چیز، شجاعت هنرمندانه و تصمیم بهنگامش برای خط‌شکنی در این هنگامه بود. حضور زمانی در گرماگرم این نبرد با دشمن، درست زمانی رخ داد که باید دقیقاً وقتی که موسیقی نسل جدید به چنین قهرمانی نیاز داشت؛ زمانی که واژه‌ «موسیقی انقلاب و دفاع مقدس» بیشتر تداعی‌گر یادبود و نکوداشت خاطرات و قهرمانان گذشته بود تا پژواک حماسه‌ها و حماسه‌سازان امروز. انتخاب حامد زمانی، به‌کارگیری توان هنری‌اش برای نشان دادن چهره‌ای دیگر از هنر انقلاب برای نسل جدید در چنین شرایطی بود و در این میان، پیوند حامد زمانی با تهیه‌کنندگان و شاعرانی که جزو بدنه‌ زنده و به‌روز و زمان‌شناس هنر انقلاب‌اند، بخش مهمی از این انتخاب درست بوده است تا او را به درستی به «صدای بی‌صداها» تبدیل کند.

آثار زمانی در امتداد صدای «آهنگران»ها و نوای «قره‌باغی»ها و در تکمیل صدای «مطیعی»ها، آن جای خالی را که هنوز نواهای انقلابی در عرصه‌ موسیقی پاپ داشت، پر کرد و نشان داد انقلابی‌گری و آرمان‌خواهی برای فطرت پاک نسل‌های جدید همان قدر شورآفرین است که برای نسل‌های گذشته بود. دیگر اینکه نشان داد موسیقی می‌تواند برای جوانان جذاب باشد، بی آنکه در هپروت فردگرایی سیر کند، یا فقط حکایت غم و اندوه باشد، یا عزم ناکجاآباد بی‌هویتی کرده باشد و این باطل‌السحر تصویرسازی معکوس و منفی‌بافی مطلق از نسل جوان است که دشمن و دلباختگان به دشمن دوست می‌دارند ترسیم کنند.

و سرانجام، آثار حامد زمانی ثمره توجه به «نقش زمان و مکان» در هنر قدسی است؛ لبیکی است امروزی به فراخوان خمینی بزرگ برای خلق هنری که «روح تعهد» را در انسان‌ها می‌دمد و چهره‌ «اسلام آمریکایی» و «نقاط کور و مبهم معضلات» سیاسی و اقتصادی و فرهنگی را افشا می‌کند و همه‌ این‌ها در صدا و نوای حامد زمانی، نه با انفعال و شرمندگی، که با دلیری و افتخار و غرور همراه است. صدایی سرشار از اعتماد به نفس انقلابی و به حاشیه‌راندن وسوسه‌ها و تردیدها و خستگی‌ها. همان صدایی که نیاز مردم برای ادامه دادن عاشقانه و همدلانه‌ جاده‌ی پیشرفت است. هم‌آهنگی زمانی و زمانی‌ها با زمانه‌ فتح قریب، پاینده و دل بریدن «از این جاده‌ عشق» هرگز مباد!

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۱۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | حامد بهداد با عینک قرمز به سینما می‌ِآید!

آفتاب‌‌نیوز :

حسین مهکام که اسفند سال قبل، پس از دو سال فیلم «احمد به تنهایی» را راهی اکران آنلاین کرده بود، فیلم «عینک قرمز» را سال گذشته ساخت و به تازگی پروانه نمایش آن را گرفته است. «عینک قرمز» به تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته ساخته شده و جزئیات دقیقی از این فیلم منتشر نشده است.

در برخی خبر‌ها حامد بهداد به عنوان بازیگر اصلی فیلم معرفی شده است، با این تاکید که «عینک قرمز» یکی از کمدی‌های تولیدی این روز‌های سینما است. مهکام پیش‌تر بجز «احمد به تنهایی»، فیلم‌های «بی‌حسی موضعی» و «آزادی مشروط» را نیز ساخته بود.

علاه براین فیلم، «تگزاس ۳» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان نیز پروانه نمایش گرفته است تا فهرست کمدی‌های اماده اکران تکمیل‌تر شود. پژمان جمشیدی، سام درخشانی، ژاله صامتی و مهدی هاشمی بازیگران این فیلم اطیابی معرفی شده‌اند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • «عینک قرمز» ِ حامد بهداد با «تگزاس۳» اکران می‎‌شود
  • «عینک قرمز»ِ حامد بهداد با «تگزاس۳» اکران می‎‌شود
  • عکس | حامد بهداد با عینک قرمز به سینما می‌ِآید!
  • عکس| استوری غم انگیز حامد بهداد برای یک دختر
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد