Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری روز گذشته در جمع وزیر، معاونان و مدیران وزارت نیرو نکاتی را درباره الزام حفاظت از منابع آب کشور و سازگاری با کم آبی عنوان و به مسئولان گوشزد کرد که مبنای اداره منابع آبی را باید بر پایه ادامه خشکسالی گذاشت. آقای روحانی با تأکید بر ضرورت تأمین آب و برق، برای امنیت و آرامش خاطر مردم مهم‌ترین قدم را هم به حداقل رساندن هدر رفت منابع آبی و برقی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای دستور رئیس جمهوری نکاتی را مطرح می‌کنم:
1 -با توجه به تحولات اخیر، ایران از نظر جغرافیایی در محدوده‌ای قرار دارد که آینده آن دارای دمای بیشتر و بارش کمتر خواهد بود (c ْ 1.5 گرم شدن تاکنون و کاهش منابع تجدیدپذیر آب ایران از 130 میلیارد متر مکعب به حدود 90 میلیارد متر مکعب در سال)
2- برای بقای اکولوژی ایران از آب‌های تجدید‌پذیر باید در ابتدا سهم طبیعت را کنار گذارد. (حداکثر برداشت از منابع طبیعی آب 40 تا 60 درصد)
3- راهبرد اصلی برای آب ایران «سازگاری با تغییر اقلیم و آینده خشک‌تر» است.
4- برای شرب با توجه به ارقام فعلی مصرف آب (حدود 220 لیتر به ازای هر نفر در روز) در ایران تا 50 درصد راهکارهای صرفه‌جویی وجود دارد.
5-  برای مصارف کشاورزی باید ارزش تولیدات کشاورزی به ازای هر متر مکعب آب مصرفی معیار قرار گیرد.
این عدد از رقم حدود آب یک کیلوگرم بر مترمکعب محصول کشاورزی به دو برابر و بیشتر افزایش یابد. آن هم با محصولات با‌ارزش (مثلاً تولید کیوی به جای هندوانه برای صادرات)
6-  برای مصارف صنعتی ارزش تولید به ازای هر متر مکعب آب مصرفی اهمیت دارد. در بخش خدمات و توریسم ارزش اقتصادی به بیش از 200 دلار هم به ازای هر متر مکعب آب مصرفی می‌رسد.
7-  آب اضافی مورد نیاز برای توسعه بر‌اساس هزینه واقعی از منابع آب غیر‌قابل تجدید‌پذیر با اولویت‌های زیر صورت گیرد:
الف- ابتدا فرآیند تکنولوژی‌هایی که آب مصرفی از منابع تجدید‌پذیر را کاهش می‌دهد.
ب- بازچرخانی فاضلاب‌های شهری
ج- بازچرخانی فاضلاب‌های صنعتی در داخل کارخانه
د- شیرین کردن آب شور برای مصارف در فاصله نزدیک (سواحل) که هزینه حمل زیاد نداشته باشد.
در آخر لازم است که اشاره‌ای به این سخن رئیس جمهوری در مورد بارورسازی ابرها کنم. «این گونه مطالب که با باروری ابرها مشکل حل می‌شود، در سال‌های 43 و 44 و رژیم شاهنشاهی مطرح شد و این از نمونه تفکرات شاهانه بود که با بارور کردن مشکل آب حل می‌شود و حتماً این موضوع راه‌حل اساسی نیست.» باروری ابرها و استفاده از آب‌های ژرف فعلاً در مرحله مطالعات است و توجیه اقتصادی ندارد. معتقدم با هزینه‌های به مراتب کمتر می‌توان راهکارهای بهتر به کار برد.
مسئولان باید با توجه به این مسائل پیش از آن که دیر شود، یک برنامه‌ریزی صحیح انجام دهند و اجرای آن را با جدیت دنبال کنند. در این مسیر مصرف‌کنندگان اعم از بخش‌های خانگی، کشاورزی و صنعت را نیز با خود همراه سازند.

 

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری در جلسه شورای هنر که امروز به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به برگزاری شصتمین دوسالانه ونیز، گفت: از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می‌کنم؛ اتفاقی که در دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز رخ داد، ارزشمند بود چراکه بعد از سال‌ها به فرزندان هنرمند انقلاب مثل مجموعه حوزه هنری اعتماد شد که این رویکرد برآمده از تفکری است که در دولت سیزدهم وجود دارد.

وی افزود: دوسالانه هنر ونیز یکی از معتبرترین رویدادهای هنری دنیاست. اینکه در چنین رویدادی آنچه در پاویون جمهوری اسلامی عرضه می‌شود، تبیین و ارائه هنرمندانه از مظلومیت کودکان غزه باشد، اتفاقی ارزشمند محسوب می‌شود و این اولین نکته ارزشمند است.

رئیس حوزه هنری تصریح کرد: تهیه آثار هنری توسط هنرمندان انقلابی ارزش دوم بود. این آثار دی ماه سال قبل در جریان رویدادی در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی خلق شده و نتیجه همکاری هنرمندان بود که این، ارزش سوم محسوب می‌شود.

دادمان با بیان اینکه انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران قابل اعتنا بود، افزود: نکته دیگر همبستگی شکل گرفته میان هشت هزار تن از هنرمندان تجسمی بود که به اتفاق، نامه‌ای را به دبیرخانه این رویداد ارسال کردند تا رژیم صهیونسیتی را تحریم کند؛ اما دبیرخانه این نامه را نپذیرفت.

رئیس حوزه هنری تاکید کرد: رژیم صهیونسیتی در اقدامی پیش‌دستانه پاویون خود را (احتمالا به دلیل واکنش‌های احتمالی هنرمندان) بسته بود که اتفاقی ارزشمند محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند