Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@19:04:04 GMT

سرطان معده در کمين فست فود خورها

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۱۷۳۲۵

سرطان معده در کمين فست فود خورها

خبرگزاري آريا - دانشيار دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، غذاهاي آماده (فست فودها) را داراي ارزش غذايي پايين دانست و گفت: مطالعات نشان مي دهد احتمال بروز سرطان معده در افراد به ويژه آنهايي که از دوران کودکي فست فود زياد مصرف مي کنند، نسبت به ساير افراد بيشتر است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ايرنا، پيام آزاده افزود: با توجه به اينکه سبک زندگي مردم تغيير يافته و برخي از خانواده ها به دلايلي مختلف به خود زحمت نمي دهند غذاهاي سنتي تهيه کنند، مصرف فست فودها افزايش يافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار داشت: افرادي که از دوران کودکي غذاهاي آماده زياد مصرف مي کنند، به بيماري هاي خطرناک مانند سرطان معده در سنين 40 تا 50 سالگي مبتلا مي شوند.
آزاده ادامه داد: سرطان معده کشنده ترين بيماري در کشور است و مصرف غذاهاي آماده احتمال بروز اين بيماري در سيستم بدن را تشديد مي کند.
اين آنکولوژيست اضافه کرد: علاوه بر اين، مشکلات گوارشي مانند نفخ، سوءهاضمه، رفلاکس و ابتلا به سرطان روده بزرگ از عوارض خطرناک مصرف زياد غذاهاي آماده و فراوري شده است.
آزاده تصريح کرد: بيشتر غذاهاي آماده از نظر ميزان نمک بسيار بالاتر از حد استاندارد هستند و نه تنها ذائقه افراد را به مصرف غذاهاي شور عادت مي دهند، بلکه مصرف بي رويه آنها زمينه ابتلا به بيماري فشار خون را هم فراهم مي کند.
به گفته اين دانشيار دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، فست فودها برخلاف ظاهر زيبا و گول زننده اي که دارند داراي ارزش غذايي پاييني هستند و نه تنها ويتامين و املاح مورد نياز بدن را تامين نمي کنند، بلکه مصرف مداوم آنها باعث بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان به ويژه در سنين بلوغ مي شود.
آزاده افزود: ارزش غذايي پايين يکي از مهمترين مشکلاتي است که کودکان و نوجوانان را در سن رشد تهديد مي کند و کودکان و نوجواناني که زياد از اين غذاها استفاده مي‌کنند، دچار کمبود کلسيم و ويتامين دي هستند.
وي تصريح کرد: اگر عادت هاي خوب غذايي مانند مصرف غذاهاي کم نمک، کم چرب و تنوع غذايي در بچه ها شکل بگيرد، به حفظ سلامت آنها و پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير از جمله بيماري هاي قلبي عروقي و فشار خون بالا در بزرگسالي کمک زيادي کرده ايم.
آزاده اظهار داشت: به جاي استفاده از اين غذاهاي چرب و پرادويه از فست فودهاي سالم و سنتي استفاده کنيم؛ مخلوط ميوه ها و سبزي ها، تخمه ها، تنقلات سنتي و ميوه هاي خشک شده از جمله مواد غذايي سنتي هستند. اين مواد غذايي عوارض بسيار کمي دارند و چربي هايي که در اين دانه هاي خوراکي وجود دارد، برخلاف چربي هايي که در فست فودها استفاده مي شود، چربي هاي بسيار مفيدي هستند که نه تنها باعث بيماري نمي شوند، بلکه ‌چربي بد خون را کاهش داده و باعث افزايش چربي خوب بدن مي شوند.
وي خاطرنشان کرد: غذاي خانگي را مي توان جايگزين فست فودها کرد و مقدار گوشت کمتر و سبزيجات بيشتري در تهيه غذا به کار برد.
به گفته آزاده، پيشگيري هزينه اي ندارد اما درمان بسيار پرهزينه است و علاوه بر درد و رنج بيمار، خسارات سنگيني را بر نظام سلامت کشور وارد مي کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد