Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@15:39:16 GMT

گردشگری دینی میان ایران و پاکستان افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۱۸۳۰۵

گردشگری دینی میان ایران و پاکستان افزایش یافت

این گزارش به نقل از سندی که امروز با امضای شهریار خان آفریدی، وزیر مشاور در امور کشور پاکستان برای پیگیری دستورات ویژه عمران خان، نخست وزیر این کشور در این خصوص منتشر شد، نوشت که تامین تضمین های امنیتی و تسهیلات رفاهی برای زائران پاکستانی در مناطق مرزی به ویژه در مرز تفتان موجب شد تا گردشگری میان دو کشور در سال اسلامی جاری افزایش چشمگیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دراین سند، با اشاره به پیگیری های پی در پی مقامات وزارت کشور و گروه کاری تفتان متشکل از فرماندهی امنیتی ایستگاه مرزی، معاون کمیسر تفتان، آژانس تحقیقات فدرال پاکستان و رئیس گمرکات منطقه و نیز بازدیدهای رسمی مکرر آنها از این گذرگاه مرزی در فاصله زمانی 8 سپتامبر تا 24 اکتبر 2018، آمده است: این پیگیری ها موجب شده سفر زائران پاکستانی به ایران و عراق طی چهار ماه اخیر افزایش قابل توجه داشته باشد.
گزارش وزارت کشور پاکستان با پرداختن به تک تک اقدامات انجام شده لازم طی این مدت برای زائران پاکستانی برای سفر به ایران و بعضا از ایران به عراق، اقدامات تامینی و حمل و نقلی انجام شده در داخل خاک پاکستان برای تردد آسانتر شهروندان این کشور برای رسیدن به مرزهای ایران را نیز حائز اهمیت دانست و نوشت: از آنجایی که شهروندان برخی از شهرها از جمله کویته برای رساندن خود به تفتان با مشکلات امنیتی زیادی رو به رو بودند همه اقدامات لازم امنیتی و رفاهی برای این دسته از زائران نیز صورت گرفت، از اینرو آنها از این پس برای رفت و آمد به خاک ایران با هیچ مشکلی رو به رو نخواهند بود و امورات سفری آنها در کوتاه ترین مدت انجام خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، هزاران نفر از زائران شیعه پاکستان که همه ساله برای زیارت مشهد مقدس و یا حضور در آیین های عزاداری عاشورای حسینی و اربعین از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران به عراق سفر می کنند، تا کنون در زمان بازگشت به کشورشان مجبور بودند به دلیل مشکلات امنیتی و نبود امکانات، روزهای طولانی در نقطه مرزی تفتان توقف کنند.
این زائران عمدتا در بازگشت پس از عبور از مرز ایران، در خاک کشور خود به دلیل کاستی هایی که در ارائه خدمات امنیتی و اسکورت از سوی طرف پاکستانی وجود داشت، در منطقه مرزی تفتان سرگردان و بلاتکلیف می ماندند.
آنها حتی بعد از مواجهه با این کاستی ها از ناحیه دولت خود بارها دست به تحصن نیز زدند.
مدت ها بود که به دلیل حملات متعدد تروریست ها به اتوبوس های حامل زائران شیعه در ایالت بلوچستان، از چند سال پیش اتوبوس های حامل زائران، با اسکورت نیروهای امنیتی پاکستان، از تفتان تا شهر کویته (مرکز ایالت بلوچستان) و یا مسیر بالعکس را طی می کردند.
در مناسبت هایی چون دهه اول ماه محرم به ویژه عاشورا و اربعین که تعداد زیادی از مردم پاکستان از مسیر زمینی عازم عتبات عالیات می شوند و یا به هنگام بازگشت، ازدحام مسافران از یک سو و نبود خدمات اسکورت کافی از سوی دیگر، باعث رنج و مشقت فراوانی برای زائران پاکستانی می شود.
سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه، اروپا و نیز کشور عراق و قلب آن یعنی کربلا است که مرز این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روی زائران پاکستانی باز شده است و زائران پاکستانی در راه رسیدن به این مقصود پا بر خاک سیستان و بلوچستان گذاشته و گاه شبی را در این استان سپری می کنند.
آساق**1378**1337
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها ایران و پاکستان ایران و عراق پیروزی انقلاب اسلامی عزاداری محرم جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرآیند تولید میلیارد‌ها میخ در یک کارگاه پاکستانی (فیلم)
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • چگونه پاکستانی‌ها از ضایعات الکترونیکی طلا استخراج می‌کنند؟ (فیلم)
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان +فیلم
  • نخستین نشست ستاد اربعین حسینی استان مرکزی
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور