Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@14:19:26 GMT

تصمیمات جدید درباره کنکور

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۱۸۳۱۶

تصمیمات جدید درباره کنکور

سیدجواد ساداتی‌نژاد در تشریح جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو گفت: در بحث کنکور و قانون سنجش و پذیرش که در سال ۹۲ تصویب شد بحث بود که برای اینکه بار روانی کنکور کاهش پیدا کند دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش شود. کلیات نحوه پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی در جلسه پیش مصوب شد و در این جلسه شیوه نامه اجرایی آن تصویب شد که بر اساس آن پذیرش دانشجو در ۸۵ درصد از رشته / محل‌ها صرفا با استفاده از سوابق تحصیلی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در واقع ۸۵ درصد رشته‌ها از فرآیند کنکور بیرون می‌آیند و از سوی داوطلبان انتخاب رشته صورت نمی‌گیرد.

ساداتی نژاد یادآور شد: فرآیند به این گونه است که دانشگاه‌ها این رشته‌ها را اعلام می‌کنند، متقاضی در آنجا درخواست می‌دهد و بر اساس سوابق تحصیلی که معدل کتبی دیپلم دانش آموزان است و وزارت آموزش و پرورش آن را تایید کرده است، دانشگاه‌ها آن‌ها را سورت (مرتب) می‌کنند و بر اساس ظرفیتی که وزارت علوم آن را تایید کرده است، دانشجو پذیرش می‌شوند.

وی گفت: این موضوع از نیمسال دوم امسال یعنی بهمن ۹۷ آغاز می‌شود. دانشگاه‌ها ظرفیت خود را به زودی اعلام می‌کنند و این موضوع عملیاتی می‌شود. برای مهر ۹۸ نیز همین فرآیند اجرایی می‌شود و ۸۵ درصد رشته‌ها بدون ثبت نام در کنکور پذیرش می‌شوند.

عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو درباره نحوه اجرای این موضوع گفت: ساز و کار اجرایی آن تمهید شده است و اتوماسیونی مشترک میان دانشگاه‌ها و وزارت آموزش و پرورش طراحی شده است که به زودی تکمیل می‌شود؛ لذا دانشگاه‌ها بر اساس معدلی که وجود دارد عمل می‌کنند، معاونت آموزشی مجوز رشته‌ها را کنترل می‌کند و سازمان سنجش آموزش کشور نیز ظرفیت را کنترل می‌کند. دانشگاه‌ها بر اساس این موارد پذیرش را انجام می‌دهند.

وی گفت: پیش بینی می‌شود این سازوکار کمک کند که هم قانون رعایت شود و هم به کاهش التهاب کنکور کمک کند.

ساداتی نژاد درباره تکلیف پذیرش در دانشگاه‌های فنی حرفه ای، علمی کاربردی، علوم پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی در این نحوه پذیرش گفت: هیچ فرقی ندارد و همه این دانشگاه‌ها در این فرآیند پذیرش خود را انجام می‌دهد و در ۸۵ درصد ظرفیتی که تایید می‌کنند دانشجو می‌پذیرند.

وی افزود: فقط رشته‌های پرطرفدار دانشگاه‌ها باقی می‌ماند که از طریق کنکور پذیرش دانشجو انجام خواهد گرفت.

عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو یادآور شد: ممکن است که در سال اول و دوم فردی در هر دو بخش ثبت نام کند و بعد در سال‌های آینده این روند کاهش یابد و فرد تنها در یک فرآیند ثبت نام کند. دانشگاه‌های متولی اطلاع رسانی خواهند کرد و سازمان سنجش شیوه نامه و و تقویم زمانی را به زودی اعلام می‌کند تا در چند روز آینده داوطلبان از این موضوع مطلع شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کنکور حذف کنکور سازمان سنجش داوطلبان کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۱۸۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان در ۳۸ رشته محل در حال تحصیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد مؤمنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در استان 6 مرکز و آموزشکده فنی و حرفه‌ای داریم که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستند که از سال 1390 از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شدند.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 180 آموزشکده فنی و حرفه‌ای وجود دارد که وظیفه آن‌ها تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است، گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 38 رشته محل داریم که 19 رشته محل کاردانی و 19 رشته محل کارشناسی است که بعضی پیوسته و برخی ناپیوسته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: ورودی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، از طریق دانش‌آموزان هنرستان و مدارس کار و دانش است و اخیرا از طریق کنکور سراسری دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود. بخش اصلی دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای  نسبت به دانشگاه‌های هم‌ارز دیگر عملی است. 40درصد دروس عملی است، به همین دلیل این دانشگاه خدمات خوبی در تربیت نیروی ماهر داشته و آمار فارغ‌التحصیلان شاغل خوب است.

انجام بورسیه صنعتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مؤمنی ادامه داد: امروز دو دلیل اساسی برای تربیت نیروی ماهر در کشور وجود دارد؛ اول اینکه برای جهش تولید زیرساخت‌های لازم وجود دارد و دوم فشار اقتصادی که بیگانگان به کشور می‌آورند. ما باید با توانمندی‌های خودمان بخشی از کالاهای مورد نیاز را تولید کنیم، پس کشور نیاز به نیروی مهارتی دارد، یکی از دانشگاه‌های در خط اول تربیت نیروی مهارتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، اگر مهارت علمی به مهارت عملی تبدیل شود، نیروی مهارتی را تربیت می‌کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: هماهنگی بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر مجموعه‌ها و صنعت باید انجام شود که نیاز دارد عملیات علمی به عملی تبدیل شود، مشکل وزارت علوم این است که صنعت و خدمات در اختیار آن‌ها نیست. ما باید منافع صنعت و خدمات را به دانشگاه و برعکس در نظر بگیریم تا پذیرش دانشجو طوری شود که صنعت هم انتفاعی شود. اگر بخواهیم دانشگاه مهارتی خوب خدمات دهد، صنعت باید در کنار ما باشد. سال قبل بورسیه صنعتی انجام شد و دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار گرفت.

مؤمنی عنوان کرد: در قانون توسعه ششم تکلیف قانونی بود که 30درصد دانش‌آموزان به سمت مهارت روند که تا انتهای این قانون 16 درصد جذب در بخش مهارتی داشتیم، در قانون توسعه هفتم این عدد به 40درصد رسیده است.

برپایی نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان، 16 تا 19 اردیبهشت‌ماه

وی ادامه داد: دانشگاه مهارتی باید تلاش برای جذب داشته باشد که نیاز به سیاست دارد. ما باید دانشجو را مهارت محور کنیم، وزیر علوم اعلام کرد که پیگیر هستیم نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت تبدیل شود که مهارت محوری به وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه شد تا نیروی انسانی را تربیت کنیم که به درد صنعت و خدمات بخورد که نتیجه آن امیدآفرینی خوبی برای مردم باشد.

مؤمنی با اشاره به اینکه  برپایی نمایشگاه دایمی توانمندسازی دانشجویان استان، پیگیری برای ایجاد شهر مشاغل در شهرکرد و پیگیری موضوع صنایع خلاق از برنامه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان از تاریخ 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه سال جاری در استان برپا می‌شود که این نمایشگاه هفتمین نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان استان و  دومین نمایشگاه کار است.

وی گفت: در این نمایشگاه کارهای نو دانشجویان در سال اخیر در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین صاحبان مشاغل در این نمایشگاه از دانشجویان مصاحبه شغلی گرفته و آن‌ها مشغول به کار می‌شوند. همچنین ایده‌هایی که مشکلات صنعت را دیده و به محصول تبدیل می‌شوند مورد حمایت مرکز رشد قرار گرفته و به پارک علم و فناوری معرفی و برای پیشرفت و تولید می‌رود.

مؤمنی ادامه داد: دراین نمایشگاه 7نهاد حامی برای اجرا داریم که با مشارکت آموزش و پرورش، شهرداری و صاحبان مشاغل در فضای 700متر مربع و با 30غرفه برگزار می‌شود ،در این نمایشگاه برای اولین بار محصولات مرکز رشد که به تولید رسیده به فروش می‌رسد.

3400دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 3400دانشجو در 6مرکز دارد خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از 70درصد دانشجویان فارغ‌التحصیل شاغل هستند و60درصد در رشته شغلی خود مشغول به کار هستند.

وی افزود: امکانات اولیه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهیاست اما با پیشرفت علم ما هنوز مشکل را 100درصد حل نکردیم، مشکل اساسی اعتبارات این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌ها است، سرانه دانشجویان ما نسبت به دیگر دانشگاه‌ها یک سوم است، اگر اعتبار لازم را نداشته باشیم نمی‌توانیم مشکل امکانات را حل کنیم.

مؤمنی بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد تومان برای 3 پروژه فعال استان محقق شد، اما تخصیص نیافته است، در سفر اول نیز 31.5 میلیارد تومان اعتبار برای این دانشگاه در نظر گرفته شد که 4.5 میلیارد آن محقق شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گفت: آمایش سالانه انجام می‌شود و رشته محل‌هایی که برای آنها شغل تعریف نشده حذف می‌شود، چون صنعت در استان فعال نیست نیروی کار به خارج از استان می‌رود در مرکز رشد توانستیم آمار خوبی از ایده‌ها را به شغل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • تمدیدانتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی
  • توضیحات رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در مورد احتمال تعطیلی واحد گلباف
  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است