Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اصل90مجلس گفت: استانی شدن انتخابات به معنای شهرستانی_استانی شدن بوده و نگاه عادلانه و ارتقای سطح نمایندگی در مجلس را به همراه خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داود محمدی در گفت‌و‌گو با  صبح قزوین اظهار کرد: استانی شدن انتخابات مانند انتخابات خبرگان نبوده و درواقع شهرستانی_استانی است، بدین معنا که هر شهرستان نماینده خود را خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی ادامه داد: از مجموعه نمایندگانی که از شهرستان‌های استان کاندیدا می‌شوند بین خودشان رقابت می‌کنند و روند به این ترتیب نیست که کاندیداها با تمام نمایندگان رقابت کرده و 4نفر نخست به عنوان نمایندگان استان شناخته شوند. 

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس توضیح داد: از مجموع ثبت نام کنندگان هر شهرستان نفر اول که بیشترین رای را در استان اخذ کند به عنوان نماینده آن شهرستان انتخاب می‌شود. 

وی افزود: البته کسب 20درصد از رای حوزه انتخاباتی مربوطه شرط انتخاب شدن کاندیداها برای ورود به مجلس است و صرف بالا بودن میزان رای در استان ملاک پذیرفته شدن نیست. 

ورود چهره‌های شناخته شده و توانمند استان
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به تفاوت نوع انتخابات کنونی با استانی شهرستانی شدن عنوان کرد: در انتخابات کنونی هر کاندیدا فقط از حوزه انتخاباتی خود رای می‌گیرد، اما با استانی شدن، هر کاندیدا امکان کسب رای از کل استان را دارد و رای گیری در کل استان برگزار می‌شود. 

وی تاکید کرد: در هر حوزه انتخاباتی هر فرد که با داشتن شرط 20درصد شهرستانی بیشترین میزان رای در استان را نیز اخذ کند به مجلس ورود پیدا می‌کند. 

محمدی با بیان نقاط قوت شهرستانی_استانی شدن انتخابات ابراز کرد: ارتقای سطح نمایندگی و ورود چهره‌های شناخته شده و توانمند در سطح استان به مجلس از نقاط قوت این طرح است؛ با این طرح کیفیت نمایندگی و سطح نمایندگان منتخب افزایش پیدا می‌کند.

وی عنوان کرد: داشتن نگاه عمده استانی و از بین رفتن بخشی نگری از دیگر ویژگی‌های مثبت این طرح است؛ چراکه نمایندگان از سطح استان رای اخذ کرده و نگاه عادلانه به تمام حوزه‌های استان خواهند داشت. 

این مسئول اذعان کرد: هم اکنون نمایندگان شهرستان‌های استان برای کسب امتیاز بیشتر برای شهرستان خود تلاش می‌کنند، اما با استانی شدن افق دید نمایندگان استانی و ملی خواهد شد. 

افزایش هزینه‌های انتخاباتی برای کاندیداها
وی تاکید کرد: عادلانه شدن نگاه نمایندگان و توجه به تمام حوزه‌های استان و پرهیز از معطوف کردن و تمرکز نگاه‌ها به حوزه‌ای خاص نیز از ویژگی‌های مثبت طرح استانی شدن است. 

محمدی ادامه داد: استانی شدن افق دید و مباحث افزایش همگرایی و مشارکت در پیشبرد امور استان را در نمایندگان به همراه خواهد داشت. 

وی اظهار کرد: هم اکنون در شهرستان‌ها و حوزه محدود جغرافیایی رسیدگی بهتر و ارتباط مردمی بیشتر است که با تحقق طرح شهرستانی_استانی شدن ممکن است این نوع ارتباطات نزدیک و تنگاتنگ کمرنگ شود. 

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس ادامه داد: افزایش هزینه‌های انتخاباتی برای کاندیداها نیز یکی دیگر از ویژگی‌های تحقق این طرح است. 

وی در پایان گفت: طرح شهرستانی_استانی شدن انتخابات در مجموع در ارتقای سطح مجلس مفید بوده و رای من به این طرح مثبت است. 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، احسان محمدحسینی مدیر روابط عمومی و امور رسانه شورای وحدت با اعلام فهرست نمایندگان مورد حمایت این شورا در حوزه انتخابیه تهران، ری شمیرانات، اسلامشهر و پردیس بیان کرد: در فرایند انتخاب نمایندگان، تلاش شد در شرایط برابر از نظر صلاحیت، بانوان در اولویت قرار داشته و در صدر فهرست قرار گیرند.

بیشتر بخوانید؛ لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران

به این ترتیب فهرست مورد حمایت شورای وحدت در دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه به شرح زیر است:

۱- سمیه گلپور چمرکوهی
۲- ریحانه اخلاقی
۳- سمیه رفیعی
۴- زینب قیصری
۵- زهره سادات لاجوردی
۶- علی‌اصغر پورمحمدی
۷- ابوالقاسم جراره
۸- محمد سراج
۹- مجتبی رحماندوست
۱۰- علیرضا سلیمی
۱۱- حسین صمصامی مزرعه آخوند
۱۲- ابراهیم عزیزی
۱۳- پیمان فلسفی
۱۴- سیدنظام الدین موسوی
۱۵- سیدمرتضی محمودی
۱۶- احمد نادری

مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار می‌شود. مرحله اول انتخابات نیز ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار شده بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229479 برچسب‌ها انتخابات مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران